Hogyan váltsak vallást?
Elárulok egy nagy titkot kedves kérdező, ami valószínűleg eddig elkerülte a figyelmedet. A katolikus vallás is keresztény felekezet.
Szerintem halvány lila gőzöd sincs a dologról, vagy csak trollkodsz a kérdéseddel. Ha lenne, akkor egy konkrét felekezetet írtál volna, nem egy valláscsoportot, amiben több ezer felekezet van.
Vallást váltani azt jelenti, hogy elhagyni a kereszténységet, szóval mohamedán, buddhista, hindu, stb vallásra térni...
Keresztény szeretnél lenni? Hát, nosza! Ismerd meg Jézust!
Vagy úgy gondolod, hogy katolikusként nem leszel keresztény? Akkor ismerd az Egyházat! attól még, hogy a szüleid "választották" az egy dolog. De a Katolikus Egyház sem azt tanítja, hogy ettől leszel katolikus keresztény. A megtérés egy folyamat, sosem leszel kész igazán. Mindig újra és újra jobban kell megismernünk és megélnünk a Jézussal való kapcsolatunkat. Te már meghívást kaptál a keresztségben és az elsőáldozásban. Ismerd meg jobban ezt.
Nem kaptál meghívást sehova se a keresztséggel se az elsőáldozással, mert ami hitből nincs bűn az.
Szóval olyan közösséget keress, ahol a Szentírást tartják a legmagasabb tekintélynek és nem hagyományokat. Akkor lehetsz igazán keresztény.
Vidiripi
S milyen vallást szeretnél? Mert ahogyan írták is a katolikus is egy vallás és kereszténynek is vallja magát. Szóval azt kell eldöntened hogy számodra mit is jelent az hogy ahogyan írod: "keresztény szeretnék lenni."
De egy javaslatom az lenne.
Intézd el az összes ügyedet ,kötelezettségedet ,vállalásodat amennyiben vannak ilyenek. S ha ez megvan csak aztán lépj tovább. Ne hagyj elrendezetlen dolgot magad mögött!
Esetleg feltehetsz kérdéseket is magadnak.
- Mit akarok én? - Mit akar Isten tőlem? - Imában Isten elé vittem a problémát?
Az ima alatt nem azt értem hogy elmondsz 10 Miatyánkot. Hanem azt hogy a saját szavaiddal imádkozol.
Egyébként meg minden annak a függvénye hogy hogyan képzeled el a váltást mit értesz alatta.
Kérdező.
Vedd kezedbe a Bibliát, olvasd el figyelmesen őszinte akarattal, utána menj el minden egyház a,gyülekezetbe, még a leszektázottakhoz is.
Hasonlisd össze a Bibliában írtakkal a hitalapelvöket és amelyiket a legigazabbnak találod ott kérdezd meg hogy mit cselekedjek, ott majd útbaigazitanak.
Addig is Jézus krisztus kisérje utadat.
"ahol a Szentírást tartják a legmagasabb tekintélynek és nem hagyományokat"
A Szentírás is hagyomány, csak rögzített hagyomány.
A nem Szentírás hagyomány meg emberi kigondolás, emberi tudomány.
"Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai"
"A nem Szentírás hagyomány meg emberi kigondolás"
A Biblia az egyházon belül jött létre és került rögzítésre. Mi bizonyítja, hogy ez isteni beavatkozásra történt, az egyházi hagyomány további alakulása pedig nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!