Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan váltsak vallást?

Hogyan váltsak vallást?

Figyelt kérdés
Most rólam katolikus vagyok amit nyilván nem én hanem a szüleim "választottak" mikor megkereszteltek az egyházba. A gond csak az hogy rájöttem hogy én keresztény szeretnék lenni. Akkor ez hogy működik? Azért kérdem mert ugye meg vagyok keresztelve és elsőáldoztam is. Szóval kell valamit tunnel annak érdekében hogy vallást válhatnak vagy csak úgy eldöntöm hogy váltok és kész?

2017. okt. 13. 08:58
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
65%

Elárulok egy nagy titkot kedves kérdező, ami valószínűleg eddig elkerülte a figyelmedet. A katolikus vallás is keresztény felekezet.

Szerintem halvány lila gőzöd sincs a dologról, vagy csak trollkodsz a kérdéseddel. Ha lenne, akkor egy konkrét felekezetet írtál volna, nem egy valláscsoportot, amiben több ezer felekezet van.

Vallást váltani azt jelenti, hogy elhagyni a kereszténységet, szóval mohamedán, buddhista, hindu, stb vallásra térni...

2017. okt. 13. 09:03
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

Keresztény szeretnél lenni? Hát, nosza! Ismerd meg Jézust!

Vagy úgy gondolod, hogy katolikusként nem leszel keresztény? Akkor ismerd az Egyházat! attól még, hogy a szüleid "választották" az egy dolog. De a Katolikus Egyház sem azt tanítja, hogy ettől leszel katolikus keresztény. A megtérés egy folyamat, sosem leszel kész igazán. Mindig újra és újra jobban kell megismernünk és megélnünk a Jézussal való kapcsolatunkat. Te már meghívást kaptál a keresztségben és az elsőáldozásban. Ismerd meg jobban ezt.

2017. okt. 13. 09:06
 3/17 imakommandós ***** válasza:
33%

Nem kaptál meghívást sehova se a keresztséggel se az elsőáldozással, mert ami hitből nincs bűn az.

Szóval olyan közösséget keress, ahol a Szentírást tartják a legmagasabb tekintélynek és nem hagyományokat. Akkor lehetsz igazán keresztény.

2017. okt. 13. 09:38
 4/17 anonim ***** válasza:
48%
Az első kettőnek igaza van. Ne szektákat keress,mint amit a 3-as ajánlgat.
2017. okt. 13. 10:00
 5/17 anonim ***** válasza:
57%
Ha keresztény szeretnél lenni, nem kell vallást váltanod, mivel már az vagy. A katokikus is egy keresztény felekezet. Legfeljebb felekezetet válthatsz, de én úgy erzem az írásodból, még a katolikus egyházat sem ismered, szerintem először tanulmányozd azt. Attól, hogy te beleszülettél ebbe a vallásba, még dönthetsz tudatosan emellett, ha úgy döntesz, bérmálkozol. Én javaslom neked, járj el a templomba, felnőtt hittanra, olvasd a Bibliát, imádkozz, kérd Istent, hogy mutassa meg, hol van a te helyed.
2017. okt. 13. 10:02
 6/17 anonim ***** válasza:
79%

Vidiripi

S milyen vallást szeretnél? Mert ahogyan írták is a katolikus is egy vallás és kereszténynek is vallja magát. Szóval azt kell eldöntened hogy számodra mit is jelent az hogy ahogyan írod: "keresztény szeretnék lenni."

De egy javaslatom az lenne.

Intézd el az összes ügyedet ,kötelezettségedet ,vállalásodat amennyiben vannak ilyenek. S ha ez megvan csak aztán lépj tovább. Ne hagyj elrendezetlen dolgot magad mögött!

Esetleg feltehetsz kérdéseket is magadnak.

- Mit akarok én? - Mit akar Isten tőlem? - Imában Isten elé vittem a problémát?

Az ima alatt nem azt értem hogy elmondsz 10 Miatyánkot. Hanem azt hogy a saját szavaiddal imádkozol.

Egyébként meg minden annak a függvénye hogy hogyan képzeled el a váltást mit értesz alatta.

2017. okt. 13. 10:05
 7/17 anonim ***** válasza:
63%

Kérdező.

Vedd kezedbe a Bibliát, olvasd el figyelmesen őszinte akarattal, utána menj el minden egyház a,gyülekezetbe, még a leszektázottakhoz is.

Hasonlisd össze a Bibliában írtakkal a hitalapelvöket és amelyiket a legigazabbnak találod ott kérdezd meg hogy mit cselekedjek, ott majd útbaigazitanak.

Addig is Jézus krisztus kisérje utadat.

2017. okt. 13. 10:27
 8/17 Mansour ***** válasza:
63%

"ahol a Szentírást tartják a legmagasabb tekintélynek és nem hagyományokat"

A Szentírás is hagyomány, csak rögzített hagyomány.

2017. okt. 13. 11:44
 9/17 anonim ***** válasza:
37%

A nem Szentírás hagyomány meg emberi kigondolás, emberi tudomány.

"Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, amelyek embereknek parancsolatai"

2017. okt. 13. 11:55
 10/17 Mansour ***** válasza:
28%

"A nem Szentírás hagyomány meg emberi kigondolás"

A Biblia az egyházon belül jött létre és került rögzítésre. Mi bizonyítja, hogy ez isteni beavatkozásra történt, az egyházi hagyomány további alakulása pedig nem?

2017. okt. 13. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!