Keresztény hit szerint semmisülhet meg lélek, ha a lélek kéri?
Katolikus vagyok, szilárdan hiszek Isten lètezèsèben. Halálunk után amennyire tudom maximum 3 (de lehet csak 2) lehetôsègünk van: 1. Menny 2. Kárhozat 3. Tisztítòhely
Engem valahogy egyik sem vonz.
Vajon Isten engedèlyezi a teljes megsemmisülèst? Ha megkèrnènk megengedi?
Ha már egyszer semmibôl lettünk ès oda is vágyunk vissza talán megteszi ezt?
Nem is vagy tisztában azzal, amit nem akarsz.
A Biblia szerint a lélek a test halála után oda kerül amit választott. Vagy Isten mellé, vagy nem. Nincs másik verzió.
Jézus második eljövetelét követően a pokol és a halál a tűz tavába vettetik. Akik Isten mellé tették le a voksukat, azok új, üdvözült testet kapnak, Istennel élnek ezen új világon, ahol se bűn, se bánat, se rossz nem lesz többé. A többi pedig megy az örök kárhozatba, a külső sötétségbe, és ott lészen majd sírás és fogcsikorgatás.
Nem, ez nem kívánságműsor.
Kedves Kérdező!
A Bibliát olvasd,s ne tévtanokat!
A Biblia szerint az emberi test akkor vált "élő lélekké",amikor Isten-isteni leheletet-lehelt a test orrába....Nem "lelket",hanem isteni leheletet....Lélek attól lett,hogy a megformált test egyesült az isteni lehelettel.
Amint életrekekésünk előtt,az isteni lehelet nem ember,úgy a halálunkkor kilehelt isteni lehelet sem több,mint isteni lehelet.
Purgatóriumról(tisztítóhely) nem ír a Biblia.
Az,egy pogány tanítás adoptálása a katolikus hitbe.
Az apostoli hitvallás egyértelműen kifejezi,hogy az ítélet,Krisztus második eljövetelekor lesz kihirdetve:
"szálla alá poklokra; harmadnapon halottaiból feltámada, felméne mennyekbe: ül a mindenható Atya Istennek jobbján; onnan lészen eljövendő ítélni eleveneket és holtakat."
2. válaszolò köszönöm, de ezt nem igazán èrtem. Ùgy èrted nincs feltámadás csak Isteni lehellet megy tovább? Èn nem így tudom.
3. Igazságtalannak tartanám ha nem lenne jogunk megsemmisülni
Olyan kérdést tettél fel, amire a vadak, akik tagadják a poklot és a mennybe jutást mint a vérszagra már gyűlnek.
Mit nem értesz? Vagy Istennel leszel, vagy nélküle. Pont. Ahhoz nincs kívánságműsor, hogy ne legyél, hogy megsemmisülj. Olvasd el a Bibliát, de csak a Bibliát,és abban benne van minden, ami neked kell.
Isten nem semmisít meg lelket, legfeljebb álom nélküli alvást küld rá egy időre, ami majdnem ugyanaz.
De Isten mindig jobban tudja, hogy mi a jó neked, mint te magad. Legalábbis ezt tartja magáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!