Hívô keresztények, nincs olyan gyanútok hogy Isten Sátánt használja az emberek manipulálására?
Gyermekkoromtòl fogva hìvô , Istent keresô ember vagyok. De kètelyek gyötörnek: Isten mindenható, tehát a Sátánnak is ô enged hatalmat, pl amikor Jùdásba beköltözött a Sátán, Jèzus adta meg neki az engedèlyt, hogy cselekedhessen. Ùgy látom a legtöbben a Sátántòl valò fèlelemtôl ès borzalmaktòl menekülnek Istenhez, válnak hívôkkè. Nem pedig azèrt, mert igazán ismernèk Istent ès tudnák mi vár rájuk odaàt. Tehát hasonlattal èlve: Isten a pásztor, a hívôk a nyáj, a Sátán pedig a pásztorkutya aki tereli a riadt nyájat egy karámba, ahol ki tudja mi vár rájuk?? Megnyírják ôket?Levágják ôket?? Isten a pásztor elrejti ezt elôlünk. Nem tudjuk hova terelnek bennünket, csak az örök èlet igèretèt kaptuk, de ki tudja milyen az az örök èlet? Egèsz nap Istent imádò szellemek leszünk? Kètelkednünk se szabad. Megteremtettek ès most kèt választásunk van: vagy birkanyáj leszünk vagy örök tûzön ègünk. Biztos hogy igazságos ez? Kètelyek gyötörnek ès sehol nem találok megnyugvást. Jèzus azt mondta ô az igazság. Èn is az igazság szeretnèk lenni nem egy birka, akit mardos egy kutya, ès fèlelmèben rohan a vágòhíd felè.
Az az èrzèsem, hogy Isten egyedül van ès öntelt lett, honnan tudja hogy ô tökèletes ès igazságos? Mert Ô mondja magáròl? Nem akarok megbotránkoztatni senkit,de ùgy èrzem, hogy Isten nem jòságos hanem egy magányos önmagátòl megrèszegült szuperinteligens lèny, aki unatkozik ès kisèrletezik az emberisèggel. Kíváncsi mi sül ki a jò nagy kavarorodásbòl, amit ha közvetve is de Ô idèzett elô. De remènykedek az isteni igazságban, sok szèpet is megèltem ezzel kapcsolatban kèrem aki tud segítsen.
Azt hiszed a bűntudat csak egy felesleges kolonc, amitől meg kell szabadulni? Bármit csinálhatsz, saját erőből nem fog menni. Csak önámítás.
Isten igazsága és dicsősége nem tűr meg bűnt a maga közelében, ezért van a hívőkben félelem is, de remény is, mivel Isten elsősorban szeret. Ami az Ő kegyelmében mutatkozik meg annak, aki elfogadja Jézus áldozatát.
Kedves Kérdező!
Te sajnos egyáltalán nem ismered Istent, vagy nagyon félre ismerted, a Biblia Istenétől nem kell félni, csak az fél tőle aki nem ismeri. Ezért kell olvasni a Bibliát az elejétől a végéig, az Ószövetséget is, fenntartások nélkül, különben hiányos lesz az ismereted.
El sem tudom képzelni hogyan jutottál el arra a következtetésekre amelyeket leírtál, nem tudom mi vezetett idáig, hogy Istenről ennyi rosszat feltételezel. Ezeket a gondolatokat biztosan Sátán adta a szívedbe és az elmédbe. Nem tudom milyen közösségbe jársz, úgy gondolom vagy nem tartozol sehová vagy egy újkeletű karizmatikus egyház tagja lehetsz ahol nem biztos, hogy a tiszta evangéliumot hirdetik. Mindkettő probléma. Ha nem tartozol sehova akkor egyedül sokkal hamarabb eltévedsz, ha olyan helyre jársz ahol nem a tiszta evangéliumot hirdetik ott nincs Isten áldása. A kételyeidet, gondolataidat bármelyik lelkészi hivatalban elmondhatod egy lelkésznek, ezt nevezik lelki gondozásnak. A saját érdekedben látogass meg egy lelkészt, mert Sátán nagyon megmérgezte az elmédet, segítségre van szükséged. Tudod, Isten olyannyira nem játszik velünk, hogy saját egyszülött fiát adta érettünk, hogy aki hisz őbenne el ne vesszen hanem örök élete legyen. Ezt hallottad már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!