Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondolgatott Jézus, mikor...

Mit gondolgatott Jézus, mikor cipelte a keresztfát, majd amikor keresztrefeszítették?

Figyelt kérdés
Bele kell magam ebbe a helyzetbe képzelni, és úgy leírnom a gondolatait, mintha azok a sajátjaim lennének. Írnátok egy két ilyen mondatot, csak hogy tudjak miből meríteni.

2017. febr. 1. 15:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Miért kell ilyet csinálnod?
2017. febr. 1. 15:43
 2/11 anonim ***** válasza:
Kamu. Találj ki egy jobb kérdést inkább, vagy tanulj a holnapi sulira inkább.
2017. febr. 1. 15:46
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ezt: "hej, a rosseb egye meg, de ***** nehéz ez a keresztfa!"
2017. febr. 1. 15:47
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Az én gondolatom: mivel Jézus a tökéletesen önzetlen Isten, így szeretettel gondolt az emberekre, hogy hány embert ment meg a halálból az ő halála által, hányan nyernek örök életet, Istennel való közösséget.

A kereszten is ezt mondta: Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek” (Lk 23,34). Valami ilyesmit is gondolhatott, mert a szív teljességéből szól a száj

2017. febr. 1. 15:49
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
Folyamatosan imádkozott azokért, akik ezt tették vele.
2017. febr. 1. 16:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Utolsó kettőnek köszönöm, elsőknek pedig üzenném, hogy ha nem tudjátok visszafogni magatokat, ne is gyertek fel erre az oldalra. Irodalom házi feladat és azért tettem fel a kérdést, mert nem volt ötletem, ahonnan kiindulhatnék és elkezdhetem.
2017. febr. 1. 16:40
 7/11 A kérdező kommentje:
15 mondatos fogalmazás Jézus gondolatairól, amikor cipeli a keresztet és amikor keresztre feszítik..
2017. febr. 1. 16:42
 8/11 anonim ***** válasza:
81%

Szia!

Ha elolvasod az evangéliumokban a passiótörténetet, láthatod, hogy az Úr Jézus Krisztus beszélt, a kereszthordozás közben és volt hét mondata a kereszten is. Érdemes ezekre építeni...

Üdv. Péter

2017. febr. 1. 16:50
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

Az előttem szóló mit keres a vallás rovatban?

Ha Jézus így vélekedett volna a Te édesanyádról?

Mit szólnál hozzá.

szörnyű.

2017. febr. 1. 17:14
 10/11 anonim ***** válasza:
56%

Az Én meglátásom szerint, talán az utolsó perceit óráit is imával tölthette, kérve erőt kitartást ahhoz , hogy maradéktalanul végig tudja csinálni azt amiért jött.

Hiszen nagy felelősség volt a vállán, az emberek jövője, megváltása forgott kockán.

ezért gondolom, hogy a maradék erejével is teljesen arra összpontosított, hogy ne terelje el semmi a figyelmét a feladatról.

Az ima mindig is fontos volt Jézus számára, főleg amikor felelősség teljes döntést kellett hoznia.

Mindig kérte Atyja segítségét, támogatását, hogy helyesen és jól tudjon dönteni.

Pl amikor az apostolait kiválasztotta, előtte is imádkozott, vagy a halála előtti éjszakán is erősítésért, kitartásért könyörgött, amiért is egy angyalt küldött az Atyja, hogy buzdítsa, bátorítsa, Isten helyeslő mosolyáról.

Soha nem támaszkodott csak a saját erejére, mindig azt igyekezett tenni, amit az Atyja kért tőle.

2017. febr. 1. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!