Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi történ a Mennyben, hogy...

Mi történ a Mennyben, hogy Lucifer számüzetett és a pokol urává tétetett?

Figyelt kérdés

2017. dec. 17. 23:48
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
94%

" Nekem az nem világos, hogy, ha ő is "bűnhődik", akkor ki az rá vigyáz, hogy meg ne pattajon onnan? "

Kár ilyen felesleges szőrszálhasogatásokba belemenni,de elárulom,hogy a Mindenható Isten meg tudja ezt is oldani,neked emiatt ne fájjon a fejed. Amúgy bírom itt az ateistákat,hogy tojnak rá,mi a keresztények igazi álláspontja erről,meg,hogy a Biblia nem ír olyat,hogy a sátán kiskirály lenne a pokolban,neem,hanem fognak egy teljesen logikátlan nézetet,ami NEM a kereszténység alaptanítása,amit néhány filmekből félretájékozott ember hisz és csakazértis ráhúzzák a keresztényekre,mert különben nem lenne min kacarászni. Az érvelés csúcspontja. Rögtön az első hozzászóló megadta erre a kereszténység álláspontját,de csak fújjátok tovább. Tényleg ide kell süllyedni,hogy már a kereszténység nevében hazudunk tanításokat aztán azon gúnyolódunk,mert többre nem futja? Érdekel titeket egyáltalán annak is a válasza,akit kérdeztek,vagy ti jobban tudjátok?

2017. dec. 22. 11:41
 32/40 anonim ***** válasza:
0%

"a Mindenható Isten meg tudja ezt is oldani"

Rendben - és akkor hogyan oldotta ezt meg?

Megoldotta egyáltalán?

Én meg azt nem szeretem benned, hogy mindent elintézel azzal, hogy "isten ezt is megoldotta".

Ahelyett, hogy utánamennél a dolgoknak.

Mert mi van, ha mégsem oldotta meg?

2017. dec. 22. 11:51
 33/40 anonim ***** válasza:
0%

Semmi nem "történ" a nem létező Mennyben a nem létező Luciferrel. Ókori szemiták kitalálták ezt a marhaságot, hogy a saját mocskos üzelmeiket legyen mire fogni, a sok

kretén még manapság is ezt az őrületet hajszolja. A híradóban látható az eredmény. Az "történ" itt a Földön, hogy az emberek önzők, aljasok, manipulatívak, ez így alakult evolúciósan. Ettől, aztán frusztráltak, depressziósak.

Emiatt ilyen szemétre való vallási ideológiákat találnak ki, hogy ezekkel takarózva gyilkolják egymást területi, etnikai, vagy szimplán ideg betegségi alapon.

2017. dec. 22. 12:25
 34/40 anonim ***** válasza:
96%

" Én meg azt nem szeretem benned, hogy mindent elintézel azzal, hogy "isten ezt is megoldotta". "

Mert láttál tőlem kőkemény 3 kommentet talán,amiben ezt írtam és levontad a konklúziót,hogy én mindent ezzel intézek el? Grat. Amúgy minek kellene utánamenni? A Sátán Isten teremtménye,Isten meg Mindenható. Bocs,hogy keresztény létemre komolyan merem venni a "Mindenható" fogalmát és még szégyellnem is kéne magam ezért,tényleg én kérek elnézést az abszurd gondolatért,hogy az Alkotó kordában tudja tartani a teremtményét. Aztán még te jössz azzal pár kérdés alatt,hogy a keresztények milyen fogalmakkal nincsenek tisztában,hát akkor te meg ízlelgesd egy kicsit a mindenható jelentését,mert így nincs értelme beszélgetni,hogy a saját kereteid közé akarod nyomni.

2017. dec. 22. 14:44
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Azon meg kár lovagolnod,hogy a hogyan-ját nem tudom neked szóról szóra leírni,mivel még nem is tartunk ott,meg sem történt. Ugye azért időutazást nem vársz el tőlem?
2017. dec. 22. 14:46
 36/40 anonim ***** válasza:
94%
De akkor áruld el,csak nagyjából,milyen választ vársz? Csak mert ha pl egy keresztény azt írja neked,hogy Isten vár,vagy megenged valamit ebből és ebből az okból,akkor azt írod,hogy nincs rá szüksége,mert mindenható. Most,hogy én érvelek ezzel,hogy mindenható és nyilván tud ügyelni arra,hogy a Sátán ne szökjön ki,most meg konkrét levezetést vársz és nem elég pusztán annyi,hogy mindenható,de máshol meg nem érdekelnek a "hogyan"-ok és a "miért"-ek,mert ha már mindenható,akkor oldja meg egy legyintéssel. Most minden cinikusságot félretéve,tényleg komolyan kérdezem: akkor milyen választ vársz?
2017. dec. 22. 15:06
 37/40 anonim ***** válasza:
0%

0%-os lepontozás után válaszoljon nektek az, akinek több apukája is volt.

A létező legaljasabb húzás ez. Csináljátok mással.

2017. dec. 22. 22:13
 38/40 anonim ***** válasza:
100%
Minden híreszteléssel ellentétben,az utolsó idő "Tűz tava"szerepe NEM Lucifer,és angyalai barbecue partiját szolgálja,hanem a végső megtisztítást mindattól,ami Isten szeretet törvénye ellen volt.Lucifertől,angyalaitól,a bűntől,s következményeitől,a bűneikben maradtaktól,hogy maradjon minden,aki,és ami a Szeretetet választotta.
2017. dec. 23. 18:25
 39/40 metaaaboy válasza:
37%

Ajjaj...nem vulágos, hogy ki honnan tájékozódik..nem vagyok túl sok választ író..de ez fontos kérdés.

A biblia leírja mi is történt pontosan.

A Jelenések könyve 10:10-12 ben.

Ezek szerint az ég/menny megtisztult, de a föld még rosszabb helyzetbe került. Ez szakértők szerint 1914 ben kezdődött. Ekkor kezdett Krisztus uralkodni.az ördög már ezelőtt is hatással volt az emberekre. Az 1. János 5:19 leírja, hogy az egész világ (még) az ördög hatalmában van. Amikor Krisztus uralkodni kezdett az égben megtisztította azt, mert ott (is) sok bajt okozott ez a lázadó. A következő lépés a föld megtisztítása lesz.

Nyilván felmerült itt is..de egy lázadó miért kap ilyen hatalmat..miért engedi meg isten, ha mindenható, hogy ez megtörténjen?

Kicsit gondoljatok bele. Ádám és Éva illetve Sátán azzal vádolta Istent, hogy nem jó uralkodó..a temető csak úgy tudja bebizonyítani az ellenkezőjét, ha engedi az ördögöt egy ideig..hátha be tudja bizonyítani az igazát..látjuk a történelemből, hogy ez nem jött össze. A teremtő pedig, aki végtelen hatalommal bír, mindent helyre tud állítani, sőt, mindenkit képes kárpótolni is a szenvedéseiért.ennek ismeretében fontos, hogy az életünket az isten elvárásaihoz igazítsuk, mert csak akkor lesz tartós boldogságunk és jövőnk. Bővebb infót erről a jw.org on találtok.

2017. dec. 24. 10:08
 40/40 világvége1 ***** válasza:
Lucifer sohasem lézezett, és a pokolnak sincs ura. A mennyből pedig senkit sem száműznek, mert akik odakerülnek, azok már jónak bizonyultak, Isten megáldotta őket a szeretet képességével, ezért nem tudnak vétkezni.
2020. máj. 27. 21:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!