Mi történ a Mennyben, hogy Lucifer számüzetett és a pokol urává tétetett?
"Kitaláltam magamnak egy istent, csak azért, mert nem fújom fejből a bibliát, és mert nem járok minden vasárnap templomba?"
Ez költői túlzás? Ki mondott ilyet? Jó lenne, ha próbálnád értelmezni, mit írt neked a válaszoló.
Azért hiszel a magad módján a saját kitalált "istenedben", mert válogatsz a Bibliából. Tudod a teljes Írás Istentől ihletett. Akkor milyen jogon válogatsz tetszésed szerint?
Én meg tudok olyat, aki csak látásból ismeri a Bibliát és ugyan azokat műveli, amiket felsoroltál. Tehát valószínűleg nem a Biblia ismerete vagy nem ismerete tesz valakit jó emberré.
Noha segíthet utat mutatni, hogy milyennek kell lennünk.
Egyébként nem. Nem azért találtál ki magadnak egy istent, mert nem jársz templomba, vagy nem fújod kívülről a Bibliát (csak szólok, nagybetűvel írandó, ennyire ne legyen senki se kuka helyesírásból). Azért találtál ki magadnak egy istent, mert nem elfogadsz egy istenképet, legyen az akár az Isten, Allah, Síva, Zeusz, vagy bárki más, hanem mert magadnak alakítasz ki egyet.
Egyébként ne érts félre, nekem ezzel nincs bajom, felőlem lehetsz te Joseph Smith 2. kiadása is. De okosabb lenne új neveket is kitalálni hozzá. Így lehetne Lucifer Lucskosfej, vagy bármi... kevésbé lenne összetéveszthető más vallással, például a kereszténységgel.
Igazság szerint a válogatáson már túllépett, hiszen a Szentírás alapjait kérdőjelezte meg, sőt vetette el.
Ti miről is beszéltek most tulajdonképpen? Olyasmivel "vádoltok", amit én nem is írtam!
Ti spiráztátok túl, mindazt, amit leírtam, és ti voltatok, akik kiforgattátok a szavaimat, csak, hogy ócsárolhassatok.
Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy hiszek Istenben, hívő vagyok, nem találtam ki semmilyen istenséget magamnak, csak azért, mert nem vallom ugyanazon nézeteket, mint ti és mert kicsit tovább látok az orromnál és nem feltétlenül gondolom úgy, hogy minden ember által írt betűje a bibliának úgy van, ahogy az le van írva.
Ezek, amiket írtam, különben is csak FELTEVÉSEK, ahogy az életben nagyon sok minden.
És nem biztos, hogy nem az a nézet helyes, Istenről, amit én hiszek, minthogy az sem biztos, hogy pont az a helyes, amelyben ti hisztek. Nézzétek meg a templomokat: tele vannak bálványokkal, amikhet imádkoztok (szobrok). A bálványimádás is bűn.
Látom nem teljesen érted, vagy akarod elfogadni.
Csak egy példa; a keresztény istenképben Isten a sátánt a pokolba taszítja, ami számára börtön és kínhely. A te istened a sátánt egy kis birodalommal jutalmazza, aminek ő lesz az ura.
Ez pedig már nem csak a Biblia másként értelmezése, hanem alapvetően különböző istenkép. Hiszen Isten alapvető tulajdonságait írod át.
Abban nincs igazad, hogy a két istenképnek egyforma esélyei vannak. Ha teljesen objektíven is nézem, a keresztény istenképnek van esélye (számos kinyilatkoztatáson alapszik), a tiéd pedig csak abból átemelet elemekből épül, kibővítve a saját képzelgéseddel.
"a keresztény istenképben Isten a sátánt a pokolba taszítja, ami számára börtön és kínhely"
De akkor hogy van mégis hatalma a világban?
25-ös
Nincs énnekem saját istenem. Egy van, és az az egy mindenkié. Értem, hogy mit mondasz, de nem értek vele egyet.
Sehol a bibliában nem olvastam, hogy szentté kellene avatnunk tömeg gyilkosokat (lásd szent István), hogy a pedofilok lelki üdvéért kellene imádkoznunk (a mi papunk minden misén elhangoztatta, hogy imádkozzunk a gyermekek megrontóinak lelki üdvéért) és azt sem írja, hogy szobrokkal kell "illusztrálnunk" Szűz Máriát, Szent Antalt, Jézust és ezen szobrokhoz imádkozzunk.
Szerintem elbeszélünk egymás mellett... :(
"De akkor hogy van mégis hatalma a világban?"
Nincs külön hatalma, a Szentírás szerint Krisztus legyőzte őt halálával. Már csak annyi ráhatása van az emberekre, amennyit Isten megengedett (meghagyott) neki. Viszont erről részletesen több helyen is olvashatsz. Ha érdekel mélyebben a téma, javaslom az alábbi oldalt:
Szerintem számos hasznos írást találsz majd ott és jobban megérted mindezt.
"Nincs énnekem saját istenem. Egy van, és az az egy mindenkié."
Nos igen, egy Isten van. De mellette van, hogy előbbi példáimmal éljek, Síva, Zeusz, Allah, stb.... Természetesen utóbbiak akkor hamis istenek.
Én például minden kereszténnyel együtt a háromszemélyű egy Istenben hiszek, akit az általa sugallmazott Szentírás mutat be nekünk. Ha ez az egy Isten az igazi, akkor pedig minden más istennek hamisnak kell lennie, így a tiédnek is. Erről a kivonulás története jutott eszembe, ahol Isten ítéletet tartott az egyiptomiak istenei felett. Ezt közel így szó szerint megtalálod a Bibliában.
Minden bűnösnek a lelki üdvéért kell imádkozni, különösen azért is, hogy minden bűnös bűnéből megtérjen. (Bár ha valami furcsa mód valóban ez volt az ima tárgya, biztos nem a lelki üdvét mondta a pap, mert az csak halottak esetén lehetséges.)
Nem hiszem, hogy Szent István tömeggyilkos lenne. Pontosabban ez nem hit kérdése, hanem történelmi tény, hogy nem volt az. Bár valóban viselt harcot azok ellen, akik trónjára törtek.
Egy katolikus sem imádkozik szobrokhoz, gondolom te sem tetted. Ahhoz pedig, hogy melyik kedvelt szentjüket ábrázolják a katolikusok, valmi kevés közöd van. Bár tudom számodra a Biblia szava sokadlagos, mert nem illik bele az általad kitalált istenképbe, de ott maga Isten rendelte el, hogy templomát kerub szobrokkal díszítsék.
Egyébként nem beszélünk el egymás mellett, pontosan értem mit írsz.
Én nem értem, komolyan, hogy miért nem szállsz már le rólam ezzel a "te istened" sz*rsággal???
Igenis, ugyanabban az Istenben hiszek, mint te! Még akkor is, ha te ezt fogod fel! Nem kéri Isten (sehol nem írja a bibliában sem), hogy egyeznem kellene veled vagy mással! Igenis, tartom magam ahhoz, hogy a papok úgy formálták a biblia egyes részeit, ahogy nekik tetszett! Nem cáfolok rá, sem a csodatételekre, sem a bárkára, sem semmire, de nem hiszem, hogy az Isten azt akarta, hogy szobrokhoz imádkozzunk (lásd: Jézus sem templomban tartotta beszédeit), stb, hogy ne ismételjem magam. Ezt mind a papok találták. Hogy van az, hát, hogy azok hirdetik az igét, akik miatt Jézus kersztre lett feszítve (papok)?
Belátod vagy sem, nem attól nem hiszek ugyanabban Istenben, mint te, mert ellentmondások vannak és azokat én meglátom, te meg nem. És te sem vagy hívőbb nálam, ugyanazon Istenben, csak mert más véleményen vagy, mint én!
Én inkább látom, hogy neked van egy hamis istened, és nem nekem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!