Mi történ a Mennyben, hogy Lucifer számüzetett és a pokol urává tétetett?
Azon felül hogy a magyar nyelv nem használ olyan szerkezetet, mint "tétetett", az ördög nem a pokol ura. A pokol számára börtön és kínhely együtt. Ott a sátán nem uralkodik, hanem maga is szenved és örökre szóló büntetését tölti.
Egyébként fellázadt, ezért kapta eme büntetést.
1-es, örülök, hogy kiszűrted a lényeget a "tétetett"-szóval, nyílván ha idézőjelbe teszem, már nem tettél volna megjegyzést, de azért köszi a választ, ment a zöld pacsi.
És neked is kettes.
"Mi történ a Mennyben"
Semmi. A Földön történtek az események. Az Úr Jézus visszaszerezte a Föld feletti hatalmat, ekkor a sátánt kihajították:
János
12,30 Felele Jézus és monda: Nem én érettem lőn e szó, hanem ti érettetek.
12,31 Most van e világ kárhoztatása; most vettetik ki e világ fejedelme:
12,32 És én, ha felemeltetem e [rész 3,14.8,28.] földről, mindeneket magamhoz vonszok.
Ezt írja le a Jelenések 12 is
Hát, ez az! Több féle álláspont létezik. Nekem az nem világos, hogy, ha ő is "bűnhődik", akkor ki az rá vigyáz, hogy meg ne pattajon onnan? Logikusabb, hogy kapott egy birodalmat, ahol bűntetheti azon bűnös lelkeket, akik oda kerülnek, nem? És attól, hogy ő a pokol ura, attól még nem kell, hogy gonosz legyen, nem? Egyszer megbotlott, tévedett, bűnbe esett (nevezzük, ahogy akarjuk), de ő az aki lenn tartja a gonoszt és megakadályozza, hogy vissza kerüljenek a földre, nem? Ő az, aki örök kárhozatot biztosít nekik, hogy a lelkük soha ne nyugodjon meg.
Ha bűnözünk, igazából az a mi hibánk nem? Lehet, hogy ő mutat rá, hogy csinálhatunk valamit "másképp" de a döntés a mi kezünkben. Vagy választjuk a helyes utat, vagy azt, ami nem az, de akkor viselnünk kell a következményeit a tettünknek.
Na, ne érdsetek félre, nem akarom én dicsőíteni az ördögöt, de biztos, hogy nem mi, gyarló emberek tehetünk arról, hogy a világ olyan amilyen?
Igazából, ha megnézed, az ember már egy picike botlásért is a pokolba kerül egy rövidke kis élet után.
A sátán meg... háborút szított, de még utána se azonnal lett kitiltva a mennyekből. Bejárása volt, amíg megrontotta az embereket.
Utána kapott egy egész világot - mert, ha egy másik naprendszerbe megyünk, ő nem lesz ott? Dehogynem!
Végül, egy ígéretet, hogy majd talán a végítélet után őt is lerendezik.
Na, ez nem tűnik komoly büntetésnek. Igencsak szőrmentén bánnak vele.
Vajon miért?
Még egy adalék: vannak ugye a "hamis istenek".
Isten sűrűn átkozódik róluk... de soha, sehol egyetlen szó nincs arról, hogy bármiféle akciót is tervezne ellenük. Ők sérthetetlennek tűnnek.
Ezek után csak egy kérdés marad: minket vajon milyen céllal teremtett az isten?
Először is: van olyan szó, hogy "tétetett".
Aztán.
Te az Isteni színjátékból, vagy honnan tájékozódsz, kérdező?
Honnan szeded, hogy a Sátán a pokol ura? Még csak ott sincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!