Mikortól kell teljesülnie a Márk 16,17-18nak?
Kinek szól és vajon tényleg minden kereszténynek tudnia kéne ezeket?
(békét kérek, ne veszekedjünk)
Nekem nincs konkrét véleményem. :) Ezért írtam ki, mert érdekelnek a válaszok.
Amúgy hajlok én is a te verziódra.
Minden kereszténynek szól, de nem kell minden kereszténynek tudnia ezeket. Sőt, néhány csodától eltekintve, az apostolok se tudták mind.
Kicsit ahhoz hasonlít, mint amikor Jézus mondja, hogy egy borsószemnyi hittel hegyeket tudnánk mozgatni. Ha ezt szó szerint értenénk, akkor Jézuson kívül senkinek se lenne hite.
Például a Szentlélek ajándékainál is több különböző van felsorolva, ezek között megtalálhatóak a hétköznapinak tűnő ajándékok (bölcsesség, tudás, jámborság), de olyanok is mint prófétálás, nyelveken szólás. Ez utóbbi első ránézésre nagy ajéndéknak tűnik, pedig Pál szerint a legkisebbek között van.
"így tudtak megbizonyosodni, hogy valóban hittek nekik az emberek. Jelek követték őket"
És akkor ez mikor szűnt meg, és miért?
"És akkor ez mikor szűnt meg, és miért?"
Ma már nem igazán tevékenykednek az apostolok:)
"Miért szűnt volna meg?"
Mert már nem tapasztalható, legalábbis komolyan vehető, bizonyítható formában nem.
"Ma már nem igazán tevékenykednek az apostolok:)"
Tehát csak az apostoloknak volt erre szüksége? A későbbiekben miért nincs már szükség jelekre?
Az ígéret,csak a keresztényeknek szól,de természetesen nem azoknak,akik keresztényeknek hazudják magukat,pedig sem jellemükben,sem tetteikben,sem szavaikban nem Krisztust követik.
Ezek az Istentől kapott ajándékok,nem valami elámításra szolgáló varázserő következményei,hanem az evangélium megosztásának eszközei,a szükségletek szerint.
Hogy minden kereszténynek tudnia kellene ezeket?
Nem üdvösség kérdése ezekről tudni,de akinek adatott,annak arra kell használnia,amire kapta.
"A későbbiekben miért nincs már szükség jelekre?"
Szerinted még tevékenykednek az apostolok az első gyülekezetek létrehozásában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!