Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben nyilvánul meg a Kereszté...

Miben nyilvánul meg a Keresztény hited?

Figyelt kérdés

Elsosorban a Fidesz/KDNP szavazoknak szol a kerdes, es mindazoknak, akik mostanaban a keresztenyseget feltik, Magyarorszagot a keresztenyseggel kotik ossze, stb.

Szoval hogyan elitek meg a vallas fo uzenetet, hogy szeresd felebaratod?

2017. dec. 5. 08:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
A másik meg az,hogy nem lehet kérkedni sem,azt hittem,ezt legalább tudod,ha már ennyire jól felsoroltad,hogy milyennek kéne lennie egy kereszténynek. Erre pont arra irányul a kérdésed,hogy máshogy nem lehetne rá válaszolni,csak kérkedéssel,hogy én ezt csináltam,ilyen jó voltam,stb. Szerinted egy kereszténynek listát kellene írni az érdemeiről?
2017. dec. 7. 12:11
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg fura lenne itt kérkedni azzal, hogy mit csinálunk és mit nem. Én vagyok az egyik korábbi válaszoló. Én teljes munkaidős munka mellett minden szombatot egy menhelyen töltök önkéntesként. Takarítok, beszélgetek, főzök. Ezen kívül van 2-3 szervezet, amit erőmhöz mérten, rendszeresen támogatok. Próbálok erkölcsös életet élni, a rászorulókon alkalomszerűen is segíteni. Egyetlen alapelvem, hogy kizárólag a lakókörnyezetemben élőket támogatok, ha lehet, úgy, hogy ténylegesen tudom, pontosan kinek segítettem. Emellett imádkozom, olvasom a Bibliát, bár mindent lehetne többet és jobban és gyakrabban. Bizonyára vannak nem is kevesen, akik nálam ezt sokkal jobban csinálják. Ha választás előtt állok, igyekszem jól dönteni. De ezt mi nem tudjuk szerintem megmondani, hogy mi a jó döntés. Azt csak Isten tudja igazából.
2017. dec. 7. 12:37
 23/28 A kérdező kommentje:
22-es, az elso, aki a kerdesre valaszolt. Merete, te pedig mellebeszelsz, haritasz. Jo peldat mutatni nem kerkedes.
2017. dec. 7. 13:31
 24/28 anonim ***** válasza:
19: nem ez a keresztény, aki teljesíti az általad felsorolt feltételeket. Egyedül Merete írt nagyon okosan erről, de te képtelen vagy felfogni, mert van egy elképzelésed, ami fogva tart. Részvétem.
2017. dec. 7. 14:48
 25/28 anonim ***** válasza:

22-es válasza szép, kérem Isten áldását és sok erőt a munkájához! De kérdező, ne haragudj a válaszolókra, mert a te stílusod hozta ki ezeket a válaszokat. Számonkér,szidsz bele a vakvilágba. Mindeközben rólad csak annyit tudunk - most, hogy már a neved is levetted, hogy úgy kérdezel, mint egy ávós vallatótiszt. Miért soroljuk fel neked, hogy mivel foglalkozunk? még a 22esre is csak rávágtad, hogy ezt kérdeztem. Kinek érzed magad?

"Ha mindenki a saját portáján söprögetne, azt tisztán tartaná, az egész világ tiszta lenne" - mondta Teréz anya.

2017. dec. 7. 15:43
 26/28 anonim ***** válasza:
Nem hárítok kérdező,csak még mindig nem érted,hogy miről beszélek. A kérdésedre válaszoltam én is,csak épp nem azt,amit látni akartál. Ismétlem,nem sorolom fel,hogy miket csinálok a hétköznapokban,mert egyszerűen nincs pofám dicsekedni. Ez van. A példamutatás,amiről te beszélsz,az teljesen más téma,példát lehet úgy mutatni,hogy nem beszélsz az érdemeidről,csak valaki épp látja,hogy mit cselekszel és példát vesz róla,de te itt nem példamutatást kértél,hanem konkrét felsorolást,hogy ki mit tesz kiért,érted már a kettő között a különbséget? A 22-es megtette,amit kértél,de azt is letudtad egy ilyen "okcső" jellegű reakcióval,különösebben azzal sem foglalkoztál.
2017. dec. 7. 15:59
 27/28 A kérdező kommentje:

A 22-sel privátbankár jól elbeszélgettünk. És ki is derült, amit vártam, a liberális és a keresztény hozzáállás a menekültekhez, melegekhez, a kormányhoz, stb kb ugyanaz.

Nem tudom mi a baj a stílusommal, feltettem egy kérdést, amire mellébeszélni válaszokat kaptam (pl rögtön a migránsok védőjének lettem beállítva, meg h erre nem lehet válaszolni, stb ), ez nyilván idegesítő, mert nem a migránsok a tema, és lehet válaszolni, a kétkedés teljesen mást jelent. Aki nem válaszol, az alszereny, vagy nem tud a saját életéből példát hozni, ezért bújik el a kifogás mögé.

Amúgy én is keresztény vagyok, és liberális is. Templomba évente max 1x járok, de jótékonykodok, mindenkivel úgy bánok, ahogy velem is szeretném, jóra nevelek akit tudok, és az emberség vezérel. Nincs ebben kerkedes, értő meg nem állítom h jó ember lennék...

2017. dec. 8. 09:53
 28/28 A kérdező kommentje:
Bocs az elírásokért.
2017. dec. 8. 09:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!