Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben nyilvánul meg a Kereszté...

Miben nyilvánul meg a Keresztény hited?

Figyelt kérdés

Elsosorban a Fidesz/KDNP szavazoknak szol a kerdes, es mindazoknak, akik mostanaban a keresztenyseget feltik, Magyarorszagot a keresztenyseggel kotik ossze, stb.

Szoval hogyan elitek meg a vallas fo uzenetet, hogy szeresd felebaratod?

2017. dec. 5. 08:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
A kerdesre nem valaszolt meg senki. Oke, nem akartok bevandorlokat, vilagos. De miben nyilvanul meg a keresztenyseg azok szamara, akik zsidoznak, liberalisoznak, a halalat kivanjak annak, aki maskent gondolkozik, es teszik mindezt a keresztenysegbe burkolozva?
2017. dec. 5. 12:43
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
10-eske rohadt gyorsan megtanulnak magyarul - próbáld meg felvenni velük a versenyt és tanulj meg olyan szinten kínaiul/vagy vietnámi nyelveken (kérjél számlát, kapsz)
2017. dec. 5. 12:44
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

"A kerdesre nem valaszolt meg senki"?

- ajaj Ancsika felebarátom, hát nem gondolod, hogy mindenkinek tele van a hócipője virgáccsal a sok keresztényalázó, keresztény maceráló, keresztény ellenes rohadt kérdéssel? Naponta 15 db. Unalmas.

Ugyan már, aki nem akarja a hazáját ellepjék az ellenőrizetlen tömegek, az miért nem tetszik neked, kedves felebarátom?

2017. dec. 5. 12:48
 14/28 anonim ***** válasza:
Ha más pártra szavazok, akkor máris gyűlölködök? Ez milyen felfogás?
2017. dec. 5. 13:10
 15/28 anonim ***** válasza:
100%

"De miben nyilvanul meg a keresztenyseg azok szamara, akik zsidoznak, liberalisoznak, a halalat kivanjak annak, aki maskent gondolkozik, es teszik mindezt a keresztenysegbe burkolozva?"

Ancsika drága, egy prekoncepcióval, otromba előítélettel leszűkítetted a válaszolók halmazát. Én nem ismerek egyet sem, aki ennek a halmaznak az eleme lehetne - de persze az emberek sokfélék, elképzelhető, hogy van olyan, aki kereszténynek mondja magát "és mások halálát kívánja" és bónuszként jobboldali a tetejébe:D Csak az úgy látszik, az nem gyakorizik.

Vagy vinnyogva retteg előítéletes [magából kiiduló] Ancsikától, és azért nem ír. Aggódom, hogy ez soha nem derül ki.

2017. dec. 5. 14:41
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Tiszta olyan felfogásod van,mint a nagynénémnek. Legalábbis olyan az ő esete,mint ez,csak pepitában: elhozta hozzánk az unokáját és tudniillik,neki a szeretet az a majomszeretetből áll,mint amit te is elvársz a keresztényektől. Nem lehetett rászólni,csak tutujgatni,holott a fél szobámat kirámolta,sőt,nemhogy rászólni nem lehetett ezért,de miután lepakolta az összes szekrényemet,még bónuszt is kellett adnom neki mellé. Lerövidítve a "szeretet nevében" odajött mások házába és elvárta,hogy mindenki jóhiszeműen nézegesse,ahogy kupit csinálnak,majd persze eltakarítani már nekem és anyámnak kellett. Érted már,hogy mi a probléma? Nem csinálhatsz mások házában azt,amit csak akarsz a szeretet mögé bújva,sőt továbbmegyek,be sem mehetsz mások házába az engedélyük nélkül. Attól még nem utál téged az illető és nem a halálodat kívánja,hogy a tulajdon házába nem enged be,miért kéne? Sokan nem értik,hogy miért nem lehet mások házában randalírozni és még a tulaj lesz a szemét,ha szólni mer,mert próbálják azt sulykolni az emberbe,hogy ő köteles mindenkit beengedni. A házat akár behelyettesítheted az országgal is és érteni fogod,hogy mire célozgatok. Amíg azt nem vagy képes megérteni,hogy a szeretet nem egy nyálas rózsaszín felhő,amiből szívecskék potyognak,addig kár elmagyaráznunk,hogy miben nyilvánul meg a hit,mert azt ugyanígy nem fogod megérteni.
2017. dec. 5. 16:26
 17/28 anonim ***** válasza:
Se Fideszes se KDNP szavazó SEM vagyok, de még kereszténységet féltő sem. 1, A kereszténységet nem kell félteni, Isten van volt és lesz is, tehát örökké való, míg Isten van addig van kereszténység is szóval ezt a dolgot én átugornám. 2, az hogy Magyarhon milyen vallású még nem azt jelenti, hogy magyarországon mindenki ganz egal keresztény volna, tehát nem értem. :D az meg, hogy én hogyan élem meg azt amit Krisztus tanított, azt meg én nem érzem úgy, hogy ehhez bárkinek köze is lenne. Mivel, szerintem irreleváns azt a tényt nézve, hogy mit akarsz ebből kihozni. Tehát, te arra vagy kiváncsi, hogy én mennyire tartom be a legfontosabb parancsolatot (értsd: Szeresd felebarátod!), csak azért, hogy a fejemre olvasd, hogy mennyire szemét vagyok, mert nem akarom, hogy a feleségem és a születendő gyerekemért jobban aggódjak, miközben dolgozom, mint egyébként is aggódnék. Szerintem, Jézus sem arra gondolt hogy legyél hülye és ami rossz neked, akkor azt a felebarátodnak engedd. Én keresztény vagyok, de szerintem legyen az bárki, ha bántja a családomat, a kertemben ásom el elvenen, vagy holtan. :D Semmi köze ennek a vallásomhoz, csak nem vagyok hülye és nem nézem végig ahogyan pár bevándorló megerőszakolja a feleségemet és utána a gyerekemet is, majd levágják a fejüket, és nem biztos, hogy ebben a sorrendben. :)
2017. dec. 5. 17:44
 18/28 imakommandós ***** válasza:
46%

Szervusz! xd

Keresztényként sok dologban értékazonosnak tartom a Fidesz jelenlegi pokitikáját lényeges keresztény értékrendekkel, ami ellen sajnos a magyar es a nyugati liberális baloldal frontális támadást inditott. Csak pár ilyet emlitenék: hagyományos család védelme, nemzeti szuverenitás, abortusz, melegtéma, iszlamizáció.

Ehhez tartozik a menekültügy is.

A keresztény hit (szeresd felebarátod) a menekültüggyel kapcsolatban abban nyilvánul meg, hogy a Magyarországi kereszténységnek döntő befolyása volt mindig is Európai sorskérdésekben (Szulejmán dzsihádot folytatott az országunk ellen), és a magyar nemzetért viselő felelőségében. A keresztényeknek példát kell mutatniuk a nők szabadsága és egyenjogúsága, a szólás és vallásszabadság mellett való kiállásban, >>>egy totalitárius ideológiával szemben<<< ami veszélyesebb a nácizmusnál és a kommunizmusnál.

2017. dec. 6. 09:25
 19/28 A kérdező kommentje:

Kerek minden valaszolot, hogy olvassa el prekoncepciok nelkul a kerdest: Miben nyilvanul meg a TE kereszteny hited, hogyan eled meg a keresztenyseg tanitasait?

Felejtsetek mar el a bevandorlokat, senki nem akarja, hogy Europaba jojjon az iszlam vilag.

Arra vagyok kivancsi, hogy aki hangos szoval hivatkozik a keresztenysegre, az vajon jar-e templomba, imatkozik-e rendszeresen, megbanja-e a buneit, probalja-e nem ujbol elkovetni oket, jotekonykodik-e, segiti-e a raszorulokat, probal-e megerteni, elfogadni masokat, erkolcsos eletet el-e, stb.

Es nyilvan azert kerdem, mert az en tapasztalatom nem ez. Inkabb az, hogy olyan ez mint amikor a kocsmaban fennhangon hirdeti valaki, hogy a magyar milyen okos egy nep, mert mennyi nobel dijasunk, talalmanyunk van, de kozben o maga nem tud ket szamot osszeszorozni sem.

2017. dec. 7. 10:28
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező,nem lehet mindig mindenben maximálisan teljesíteni,lehet,hogy új ez neked,de a kereszténység is halandó emberekből áll. Lehet,hogy a köztudatban él egy idea a kereszténységről,de fogadjátok már el,hogy mi is emberek vagyunk ugyanolyan bűnökkel,mint bárki más és igen,vannak gyengeségeink is. Hivatkozni hivatkozunk rá persze,mert attól,hogy itt sosem leszünk tökéletesek,még szabad törekedni és ha elesünk benne,nem kell egyből köpködni,meg rúgni az arcunkba a port,hogy "na a nagy keresztény",mert attól,hogy hívők vagyunk még nem transzformálódtunk át isteni lényekké. Ez van,fogadd el,hogy senki sem tökéletes körülötted.
2017. dec. 7. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!