Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miben nyilvánul meg a Kereszté...

Miben nyilvánul meg a Keresztény hited?

Figyelt kérdés

Elsosorban a Fidesz/KDNP szavazoknak szol a kerdes, es mindazoknak, akik mostanaban a keresztenyseget feltik, Magyarorszagot a keresztenyseggel kotik ossze, stb.

Szoval hogyan elitek meg a vallas fo uzenetet, hogy szeresd felebaratod?

2017. dec. 5. 08:57
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok Fidesz szavazó, de féltem a kereszténységet. A szeresd felebarátod azért nem azt jelenti, hogy tapsolj, ha elfoglalják a hazádat és engedj meg mindent... Én külföldön élek, Hollandiában, itt sok a bevándorló, és már szembeszálltak a helyi kultúrával. Pl most van itt is Mikulás, a helyi szokások szerint a Mikulásnak fekete krampuszai vannak (itt Piet-nek hívják őket.) A fekete bevándorlók szerint ez rasszista, és be akarják tiltani a fekete krampuszokat. Húsvétkor a húsvéti csokitojást a legnagyobb helyi áruház a poltikai korrektségre való tekintettel elnevezték ünnepi tojásnak, ezzel is kicsit tompítva az ünnep vallási jellegét. Aztán a munkaadó szokott itt karácsonyra kis ajándékot adni a beosztottaknak, régebben kaptunk egy üveg bort meg csokit. A cégünknél sok a muszlim, emiatt már nem adnak többet bort karácsonyra, mert ők nem ihatnak bort. Szóval ez csak pár példa, de ha sokan vannak, hidd el, terrorizmus nélkül is kikényszerítik, hogy a helyi szokások megváltozzanak.
2017. dec. 5. 09:12
 2/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem félnek attól a hollandok, ez a korrektség egyszer nagyon vissza fog nyalni?

2017. dec. 5. 09:18
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

robgros - mivel teljesen értékvesztetté tették őket a liberáris-mákonyos zombiztatás közben - nem.

*

"Arról volna szó, ahogyan a muzulmánok elárasztják, s majd birtokukba veszik, magyarán elpusztítják Európát; ahogyan Európa mindezt kezeli, az öngyilkos liberalizmusról és az ostoba demokráciáról; demokráciát és szavazási jogot a csimpánzoknak.

Mindig ez a vége: a civilizáció eléri azt a túltenyésztett állapotot, amikor többé már nemcsak hogy képtelen rá, de már nem is akarja megvédeni magát; amikor, látszólag értelmetlen módon, a saját ellenségeit imádja.

Ráadásul mindez nem mondható el nyilvánosan."

az idézet helye Kertész Imre: A végső kocsma. Magvető, 2014, 224-25.

*

2017. dec. 5. 09:36
 4/28 A kérdező kommentje:

Ezek inkabb hagyomanyok, a husveti nyuszi meg a krampuszok nem kifejezetten kereszteny szokas, es nem is hiszem, hogy a vallas lenyege ez lenne.

Persze ettol meg fontos dolgok ezek is, es aki ide jon, az tratsa ezt tiszteletben. Vagy ha nem tudja, ne jojjon.

Pont. (Mondom ezt ugy, hogy magam liberalisnak tartom)

A kerdesem viszont nem erre vonatkozott. Inkabb arra voltam kivancsi, hogy azok akik annyira hangoztatjak, hogy kereszteny orszag, kereszteny ertekrendek, de kozben gyulolnek mindenkit, aki pl mas partra szavaz, azok hogy latjak a sajat vallasossagukat.

Ezert is volt a politikaban a kerdes, de sajnos moderatorok...

2017. dec. 5. 10:23
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nehogy azt higgyétek, hogy ez az átlag hollandot nem zavarja. Dehogynem. Csak ahogy Magyarországon a kormány inkább bevándorlóellenes, úgy Hollandiában meg bevándorlópárti. De ha egy egyszerű falusi emberrel beszélgetsz, pontosan azok a kérdések foglalkoztatják őket, mint a magyarokat. Ahogy a magyarokat is sokszor a világ Orbán Viktoron keresztül ítéli meg, úgy a hollandokat is a vezetőiken keresztül.

Amúgy kérdező, hidd el, ez hozzá tartozik. A hollandok is sokáig azt hitték, megjegyzem, az amerikaiak is, hogy jön a sok bevándorló, megtetszik nekik a helyi kultúra, és akkor szépen beolvadnak, és sok-sok új holland/amerikai adófizetővel gazdagodik az ország. Na de nem így van, eszük ágában sincs beolvadni, amikor nézrm a Hollandiában született 16-17 éves, fejkendős lányokat, ők ezt választják, itt, a nagy szabadságban. Saját boltjaik, piacuk, mecsetük, újságjuk van, eszük ágában nincs hollandosodni. Én pl ma este megyek a helyi mikulásünnepségre, veszek ajándékot, mert ez itt így szokás. De te ott egy igazi törököt/marokkóit nem fogsz találni, feketét sem, mert ők ezektől mereven elzárkóznak. Volt egy balhé, hogy a buszon nem lehet burkát viselni biztonsági okokból. Egy 20 éves itt született lány volt az első, aki burkában akart felszállni a buszra, mindezt feltette a youtube-ra, kikerült újságokba, tévébe, a szerencsétlen buszsofőrt, aki meg a videón szerepel, átmenetileg szabadságra küldték, mert féltette a cég a testi épségét. Ismerem a sofőrt, nem rasszista, egyszerűen be akarta tartatni a szabályokatm

2017. dec. 5. 11:22
 6/28 anonim ***** válasza:
0%

"Na de nem így van, eszük ágában sincs beolvadni, amikor nézrm a Hollandiában született 16-17 éves, fejkendős lányokat, ők ezt választják, itt, a nagy szabadságban. Saját boltjaik, piacuk, mecsetük, újságjuk van, eszük ágában nincs hollandosodni. Én pl ma este megyek a helyi mikulásünnepségre, veszek ajándékot, mert ez itt így szokás. De te ott egy igazi törököt/marokkóit nem fogsz találni, feketét sem, mert ők ezektől mereven elzárkóznak."

El vagy tévedve. Miért kellene beolvadniuk. Megvannak a saját ünnepeik, szokásaik. Miért kellene veled mikulásozniuk? Ha én kimegyek Kínába kötelező kutyahúst ennem meg részt vennem a kínai ünnepségeken? Nyilván nem. Akkor te se várd el másoktól.

2017. dec. 5. 12:00
 7/28 anonim ***** válasza:
95%
Van egy nagy különbség: én pl. nem mennék Kínába, mert nem érezném ott soha otthon magam. Mint ahogy Dubaiba sem teszem be a lábam, hasonló okok miatt. Ha úgy döntök, hogy elhagyom a hazámat, csak olyan helyre megyek, ahol jobb lesz nekem, mint otthon, nem? Ha az otthoni szokásokhoz akarok mereven ragaszkodni, akkor nem olyan országba megyek, ahol merőben mások a szokások. Akkor olyan országot választok, ahol otthon érzem magam. Szerintem az idegenellenesség az, ha valaki mindent megtesz, hogy beilleszkedjen, mégis kirekesztik, bátják, pusztán mert más a bőrszíne vagy a nemzetisége. De ha az ember semmit sem tesz meg azért, hogy beilleszkedjen, akkor az egy más történet.
2017. dec. 5. 12:05
 8/28 anonim ***** válasza:
0%
A beilleszkedés nem azt jelenti hogy átveszi az érkező a te szokásaidat. Ők tiszteletben tartják a te szokásaidat te meg az övéket. Igy működik. Az is idegenellenesség ha te rájuk akarod kényszeríteni saját kultúrádat. Sok embere nem azért megy külföldre mert ott jobban érzi magát hanem mert jobban keres, jobbak a körülmények stb.
2017. dec. 5. 12:25
 9/28 anonim ***** válasza:
95%
7-8 igen, ilyenek a szintén teljesen más kultúrából érkező kínaiak. Ők szorgalmasak, teszik a dolgukat, nyitva vannak Karácsonykor is - de nem verik le a keresztet a templomokról és nem ugatnak bele a fogadó ország kultúrájába. Ugyanez nem mondható el a tunya, élvhajhász és közben ellenségesen agresszív arabokról - sajnos.
2017. dec. 5. 12:32
 10/28 anonim ***** válasza:
0%
Ha nagyon akarsz, bele lehet kötni bárkibe. Az itteni kínaik nem verik le a keresztet de alig beszélnek magyarul, nem adnak számlát és nem fizetnek adót. Ha már itt tarunk az arabok sem vertek le keresztet errefelé.
2017. dec. 5. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!