Miért szűnt meg Isten beavatkozni az emberek életébe?
Ha abból indulunk ki, hogy a Biblia igaz, akkor Isten régen tevékenyen beavatkozott az emberek életébe, megmutatta magát, látványosan segített az embereknek.
És még így is rengetegen nem hittek benne.
Manapság pedig már se híre, se hamva Istennek az életünkben. Nem csoda hogy egyre kevesebben képesek hinni benne.
Ma miért nem segít már Isten, szerintetek?
Egyszer egy faluban nagy árvíz volt. Mindenkinek sikerült nagy nehezen elmenekülnie, csak az öreg plébánosnak nem. Felmászott hát a templomtorony tetejére, és ott így imádkozott:
- Kérlek Istenem, ments meg a vízbefulladástól!
Majd nagy hittel várta a választ. Nemsokára arra jött egy csónak, odament hozzá, és mondták neki, hogy szálljon be. Azt válaszolta, hogy nem megy, mert őt maga Isten fogja megmenteni. Hiába győzködték, hogy nemsokára elmerül a templomtorony is, csak nem volt hajlandó beszállni.
Kicsivel később egy másik csónak vetődött arra, de ő ugyanúgy elküldte őket. Végül egy helikopter is próbálta őt kimenteni, de azt sem fogadta el, mondván, hogy őt majd Isten menti meg! Végül annak rendje és módja szerint összedőlt a torony, és a derék pap vízbe fulladt vala…
A Mennybe kerülvén aztán, Isten színe előtt állva megkérdezte:
- Uram, hát imádkoztam hozzád, hittem Benned, és mégis hagytál megfulladni?! Miért nem segítettél??
- Fiam - szólt az ÚR – talán nem küldtem érted két csónakot, és az utolsó pillanatban még egy helikoptert is? De hát neked semmi sem volt elég jó…
Szia
Nem szünt meg az emberért tevékenykedni. Amikor az első emberpár bűnbe esett, rögtön elmondta azt is, hogyan vezeti ki Ádám leszármazottait az öröklött halálból. Az 1Mózes 3:15-ben van ez leírva.
Nos azóta is abban tevékenykedik, hogy ezt az ígéretét megvalósítsa. Az összes csodái, beavatkozásai az emberi ügyekbe ezt a célt szolgálta
Amióta Krisztus itt volt a földön, más a helyzet. Krisztus nagyon sok csodát tett, éppen azért, hogy minél több ember felismerje ő a Messiás, Isten küldötte. Ő mondta el a legnagyobb igazságokat, isteni titkokat a Teremtőről. Az apostolok is sokszor beavatkoztak az ember életébe csoda útján, erre szükség volt abban az időben, hogy az emberek felismerjék: Istentől kapják erre az erőt. De az apostolok halálával ezek a csodák megszüntek, és ők utaltak is erre, konkrétan Pál apostol ihletés alatt azt írta, hogy „meg fognak szűnni” 1Korintusz 13:8.
Azt írja a Biblia, hogy ennek a világrendszernek az istene Sátán, mivel ma ő irányítja az emberiség világát...még egy pici időre. De Isten akrata megállíthtatlanul hald előre a végcél felé, amikor Krisztus a 1Mózes 3:15-nem megfelelően összezuzza Sátán fejét. Isten htalmas dolgokat valósít meg napjainkban a földön, pl. a Máté 24 és a Jelenések könyve szerint.
Nos, én hiszek az ember bűnösségében, és abban, hogy megváltásra van szüksége, mégis egyetértek a kérdezővel.
Ezt az írást ajánlom mindenki figyelmébe:
Kedves Kérdező! Mégis, milyen jelet szeretnél kapni Istentől, amitől elhinnéd, hogy létezik? Komolyan kíváncsi vagyok.
Elmagyaráztam neked, hogyan fedezheted fel Istent az életedben, de helyetted hinni Istenben sajnos nem tudok.
Kedves Kérdező!
Egy élethelyzetem,amikor 100%-ban biztos,hogy Isten avatkozott az életembe.
Válóperben voltam.2000-ben(Elhanyagoltam a feleségemet,mivel 3 munkahelyem volt.Csak aludni jártam haza,s ő talált egy szeretőt.)Balesetem miatt kórházba kerültem.A Főnök segélyét 100%-ban odaadtam EXM-nek. Budapestre jártam dolgozni vonattal. 20.-a körül a Déliben hezitáltam,hogy megvegyem utolsó 200Ft-omból a jegyet hazafele,vagy vegyek egy zacsi fagyott banánt reggelire,és ebédre,hogy legyen erőm a nehéz fizikai munkához. Megvettem a jegyet,s éppen távozóban,a másik pénztár előtt a padlón megláttam egy 5000Ft-ost. Korábban,egy házaspár állt ott,és a férfi zsebéből kihúzva egy marék pénzt,adott jegyrevalót a nejének.Utánuk rohantam,és egy közeli peronon megtaláltam őket.-Uram!Elhagyta a pénztárnál az 5000-ét!Itt van.-Nekem,csak 10000-eim voltak.-válaszolt.
Találtam 5000 Ft-ot,amiből megvehettem a következő fizetésig a jegyemet,és az egyszerű ennivalómat. Nem akkor,amikor már napok óta éheztem,sumákoltam a vonaton,nem akkor,amikor odaadtam EXM-nek a család eltartására való pénzt,hanem amikor megvettem a hazaútra való jegyemet. Isten szeret,és cselekszik azokért,akik azt hagyják!
Nem szűnt meg. De csak akkor teszib ha az ember ezt kéri tőle. Nem rajta múlik, hogy az embernek minden más fontosabb...
De ma is cselekszik. Csak éppen nea médiának nem ez a hír...nem elég szenzációs.
Wigglesworth szolgálata, El Paso-i események, Wilkerson és Cruz... lehetne még folytatni. Ki tud róluk? Pedig ezek szinte a szemünk előtt történtek a XX. században.
"Isten szeret,és cselekszik azokért,akik azt hagyják!"
Ez nagyon így van. És milyen jó tudni, hogy Ő soha sem fog elhagyni. Mert megígérte. És amit Ő megígért azt meg is cselekszi.
"De csak akkor teszib ha az ember ezt kéri tőle."
Tehát ha valaki nagyon nyomorult helyzetben, esetleg életveszélyben van, de mivel ateista környezetben nőtt fel, eszébe sem jut, Isten segítségét kérje, azon nem segít, akinek meg minden alapvető szükséglete megvan, csak felötlik benne, hogy valamit még szeretne az élettől, és ehhez Isten segítségét kéri, annak pedig segít?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!