Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szűnt meg Isten beavatko...

Miért szűnt meg Isten beavatkozni az emberek életébe?

Figyelt kérdés

Ha abból indulunk ki, hogy a Biblia igaz, akkor Isten régen tevékenyen beavatkozott az emberek életébe, megmutatta magát, látványosan segített az embereknek.

És még így is rengetegen nem hittek benne.

Manapság pedig már se híre, se hamva Istennek az életünkben. Nem csoda hogy egyre kevesebben képesek hinni benne.

Ma miért nem segít már Isten, szerintetek?

2017. dec. 1. 18:23
1 2 3 4
 11/39 A kérdező kommentje:

9-es, igen, úgy gondolom hogy kereső vagyok. Az egyetlen gondom, hogy hiába keresem évek óta Istent, újra és újra csak csalódok a nagy semmiben, amit találok.

Az állítólagos csodák manapság többnyire egyszerű véletlenek. Mondjuk majdnem elütött az autó, de nem, csoda történt! A fenéket, ezernyi baleset történik naponta a világon, értelemszerűen nem mind halálos, te is csak a szerencsés felébe tartozol!

Vagy meggyógyultam, és az orvosok sem tudják, hogyan, Isten csodát tett! Vagy nem, hiszen más vallások, de még az ezotéria hívői is átélnek hasonlókat, így ez sem egy keresztényi csoda.

Vagy imádkoztam, és másnap megtaláltam életem szerelmét! Igen? Mások ugyanezért imádkoznak, aztán mégis magányosan halnak meg, ergo nem az ima segít, csak szerencsés voltál.

De ha tudsz egyetlen esetről is mostanság amikor Isten a kisujját mozdította bárkiért, kíváncsian várom!

2017. dec. 2. 09:50
 12/39 A kérdező kommentje:

"az a te elképzelésed és elvárásod, milyennek kéne lennie és hogy kéne működnie Istennek"

Gondold végig ezt mégegyszer! Nem én várom el, hogy ilyen legyen, ő maga volt ilyen!

Majd hirtelen megszűnt törődni az emberekkel...

"Mégis mit vársz, húzza szét a felhőket az égen, és a két óóóriási kezével nyomja agyon a bűnösöket, mint egy bogarat? Na, ki a gyerekes?"

Az, aki képes komolyan venni egy olyan szöveget, hogy Isten simán hagy lemészárolni egy csapat ártatlan kisdiákot, csak mert istenhez méltatlanul, ovis módjára bedurcizott azon, hogy nem róla beszélnek az iskolákban.

2017. dec. 2. 09:54
 13/39 anonim ***** válasza:

kilences vagyok

Hm, kedves Kérdező, te nem vagy kereső. Te bélyeggyűjtő vagy: van egy megkezdett sorozatod mindenféle címletekkel, és biztos vagy benne, hogy van egy korlátozott példányszámban kiadott, nagy értékű, a sort lezáró címlet, ami majd épp a te kezedben landol. És majd lobogtathatod a levelet, az Úr bizonyosságát, és a borítékon a te neved lesz, te vagy a címzett, semmi kétség. Íme a jel, az űberelhetetlen bizonyíték az Úr létére és a te értékedre stb.

Pedig téged az Úr emailben értesített.

Tudod, a csipkebokros/tengerszétválasztós/háromkirályos stb sztori óta eltelt némi idő. Azóta sok minden megváltozott, mondjuk úgy, minden: a társadalom, a művészet, és a régi sztori szereplőinek csontjai is elporladtak már. Az Úr megjelenési és működési formái ne változtak volna? Csak mert sok-sok évvel ezelőtt valahogy megjelent és valamit csinált -vagy neki tulajdonítanak- majd épp ő ne haladná meg régi önmagát, mikor minden híve arra törekszik, hogy megújuljon?

2017. dec. 2. 10:16
 14/39 A kérdező kommentje:

"majd épp ő ne haladná meg régi önmagát, mikor minden híve arra törekszik, hogy megújuljon?"

Ha meghaladná, az jó lenne, de az nem meghaladás, hogy régen aktívan tevékenykedett, manapság pedig semmit nem tesz.

2017. dec. 2. 10:21
 15/39 anonim ***** válasza:

Tízes számú válaszoló vagyok.

""az a te elképzelésed és elvárásod, milyennek kéne lennie és hogy kéne működnie Istennek"

Gondold végig ezt mégegyszer! Nem én várom el, hogy ilyen legyen, ő maga volt ilyen!

Majd hirtelen megszűnt törődni az emberekkel..." Megint fel kell hogy szólítsalak, csak a saját nevedben nyilatkozz. Tudod, ez az ún. kiterjesztett éntudat (a mi névelő használata az én helyett) jelezhet mentális betegséget is. Szeretném remélni, hogy egészséges emberrel beszélgetek.

Van, aki megérti, hogy az Isten mostanában már másmilyen módját választotta a velünk való törődésnek, van, aki meg nem értette meg. Te döntesz arról, mit értesz meg, mit nem. Te döntesz arról, hogy változol-e a változó világgal, vagy sem.

""Mégis mit vársz, húzza szét a felhőket az égen, és a két óóóriási kezével nyomja agyon a bűnösöket, mint egy bogarat? Na, ki a gyerekes?"

Az, aki képes komolyan venni egy olyan szöveget, hogy Isten simán hagy lemészárolni egy csapat ártatlan kisdiákot, csak mert istenhez méltatlanul, ovis módjára bedurcizott azon, hogy nem róla beszélnek az iskolákban." Hosszú út áll még előtted, de még hosszabbnak fog tűnni, ha leülsz mellé, ahelyett, hogy járnál rajta. Van mit dolgoznod a körülötted lévő világ értelmezésén és az Istenképeden. Megéri, de nem kötelező :)

Apropó, mikor is ültél le egy csipkebokor mellé, csak hogy az jóóól kigyulladhasson melletted, h a "csoda" végre megtörténhessen veled?

Van még egy aspektusa a kérdésednek: mostanában az Úr talán jobban megválogatja, kivel áll szóba. Egyáltalán beszéled a nyelvét? Vagy ha már ennyire ragaszkodsz a 2000 évvel ezelőtti sztori folytatásához, beszélsz arámiul?

2017. dec. 2. 11:21
 16/39 A kérdező kommentje:

"Megint fel kell hogy szólítsalak, csak a saját nevedben nyilatkozz. "

Akkor újfent érdezem, tudsz mutatni egyetlen esetet is Jézus óta, mikor Isten bármi módon beavatkozott az emberek életébe? Nem az enyémbe, az emberekébe?

Mert enélkül hiába hangzik jól amit mondasz, mindez amit írsz, csak mese habbal.

2017. dec. 2. 11:33
 17/39 anonim ***** válasza:
Segít, csak gyakran nem olyan formában, ahogyan mi azt várnánk :-)
2017. dec. 2. 14:10
 18/39 A kérdező kommentje:

És mit mondasz akkor, én hogy találjak rá?

Évek óta próbálom, de ahogy telik az idő, csak csalódás ér csalódás után, a leghalványabb bizonyítékot sem találtam rá hogy tényleg törődne velem, hogy egyáltalán létezne. És csak egyre sötétebben látom az egészet...

2017. dec. 2. 14:24
 19/39 anonim ***** válasza:

De ha mindenképpen történetet akarsz, hát mesélek:

Nekem van egy (igazából több...) mentális betegségem, amitől nagyon szenvedtem még 2-3 évvel ezelőtt. Sokáig halogattam a segítségkérést, míg végül, mikor már nagyon nem bírtam tovább, elmentem orvoshoz. Kórház... gyógyszerek... mellékhatások... hát nem volt akármi kibírni. Nem kis erő és türelem kellett hozzá, de kaptam annyit, amennyire szükségem volt. Úgy 3-4 hét után elkezdtem jobban lenni. Elképesztő volt a változás. Aki már élt át hasonlót, az tudja, miért adok hálát. Még most is szedek gyógyszert, anélkül sajnos nem vagyok jól, de nagyon boldog vagyok, hogy tudok normális életet élni :-)

Vagy egy másik történet: egy hosszabb betegség után sajnos kirúgtak a munkahelyemről. Mindenki tudja, milyen nehéz manapság munkát találni. Mégis, 2 hét múlva már ismét volt állásom, ráadásul sokkal jobb, mint az előző :-)

Kedves Kérdező, lehet, hogy ezek a történeteim téged nem győztek meg. Mondhatod, hogy "az nem is Isten volt". Ha olyan történetet vársz, amelyben Isten harsonaszó kíséretében leszáll a mennyekből, és megjelenik az embernek, olyannal sajnos nem tudok szolgálni. De nem kellenek ahhoz ilyen nagy dolgok, hogy a hívő ember észrevegye az életében Istent.

2017. dec. 2. 14:26
 20/39 anonim ***** válasza:

Nézd, olyat soha senki nem mondott, hogy aki hisz Istenben, azt nem fogják csalódások érni. De igen, fogják. Engem is érnek. De ezeknek mind oka, vagy még inkább célja van. Az, hogy tanuljunk belőlük. Vagy az, hogy erősödjünk általuk. "Akik Istent szeretik, azoknak minden a javukra válik." Még a rossz dolgok is. Mert tudnak rájuk úgy tekinteni, mint egy leckére.

Sokat segítene egyébként, ha leírnád, hogy konkrétan mi a baj. Miért a sok csalódás? Akkor többet tudnánk segíteni is.

2017. dec. 2. 14:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!