Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerettek vallási kérdésekről...

Szerettek vallási kérdésekről vitázni?

Figyelt kérdés
Vita alatt még véletlenül sem a sárdobálást értem, hanem az értelmes beszélgetést egymás hitnézeteiről.
2017. nov. 26. 17:41
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"Azzal bírálja, ha lekezelő stílusban nyilatkozik róla."

Nem, ez tévedés.

Ha nem ért egyet vele, akkor vagy bírálja (tehát ezt kifejezi) vagy lenézi (cikizi, stb).

A normális bírálat nem lenézést vagy lekezelést jelent.

Milyen vallási kérdésekről szeretnél vitázni, és milyen alapon, milyen módszerekkel?

2017. nov. 27. 00:47
 12/16 anonim ***** válasza:
Értelmesen beszélgetni oké, vitázni viszont nem szeretek, semmi kedvem másokat győzködni arról hogy melyik vallást követem. Ez az én magánügyem. Én se kezdek el vitázni arról, hogy szerintem a pasid/csajod nem elég szép.
2017. nov. 27. 06:32
 13/16 anonim ***** válasza:
Igen.Határozott igen.
2017. nov. 27. 06:56
 14/16 anonim ***** válasza:

Velencén volt egy keresztény bibliakörünk.Baptisták,reformátusok, katolikusok,és adventisták jártunk oda Bibliát tanulmányozni,imádkozni,és énekelni.

Alaptörvényünket mindnyájan elfogadtuk,hogy mindenkinek kötelessége megosztani a közösségünkkel(csoportunkkal),a témával kapcsolatos hitét,meglátását,s annak alapjait,de TILOS mások hitéről beszélnie,mert az a "mások" dolga.(Ha "Mások Testvér" nincs ott,akkor sem dolgunk az ő hitéről beszélnünk!)

Mindenkinek magánügye,hogy marad régi megszokott hite mellett,vagy hitét,a csoport tagjaitól tanult módon építi,fejleszti.

2017. nov. 27. 07:11
 15/16 Alex Fly ***** válasza:
Természetesen. Egy értelmes vita folyamán sokat tudok tanulni.
2017. nov. 28. 18:06
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem.

Viszont, szeretek tisztában lenni a vallások, alapelveivel, azok valódi " hívők " általi alkalmazásával, valamint ezen elvek társadalmi, és szükebb perszonális hatásaival.

Tartom, azt a már többször megfogalmazott véleményemet, hogy vallásról csak tényszerűen, - szinte már adatközlési formában - vagy az abszolút szubjektivitás mentén lehet, és érdemes beszélni.

Az elsőre, ott vannak a könyvek, a másodiknál viszont tulajdonképpen, az adott vallás, az azt gyakorló személyre gyakorolt hatásáról kapunk képet.

Ezt a kihangsúlyozottan egyéni véleményt, megélést, érzést - és csak ezt - lehet elfogadni, figyelemmel kísérni a meghallgatás által, -

a kötelező elfogadás/fogadtatás kényszerének érzése, - valamint személyes ellenvélemény nélkül.

Ha magáról az adott vallás tanairól, dogmáiról kezdessz beszélni, - meglátásom szerint - garantált az agyérgörcs.

Tehát, adatközlő tényfeltárás, vagy abszolut szubjektív megélés.

Így nincs vita, csak meghallgatás, ami nem kötelező, valamint csak és kizárólag a saját kiváncsiságod kielégítésére szolgál.

szép napot

2017. nov. 29. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!