Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti valóban nem követtek el...

Ti valóban nem követtek el semmilyen bűnt?

Figyelt kérdés

Betartjátok a teljes tízparancsolatot, és a Biblia minden szavát?

Mert én nem. És nem is mindig érzem úgy, hogy a Szentlélek munkál bennem.

Kíváncsi vagyok, van-e itt olyan ember, aki azt állítja, hogy ő soha nem követ el semmilyen bűnt.

2017. nov. 25. 14:40
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy nem épp a Szentlélek vezetett eme kérdés kiírására, de semmiképp nem provokációnak szántam.

Azért tettem fel, mert találkoztam már itt egy-két olyan emberrel, akik rendesen oltották a többieket, mert ezt vagy azt elkövették. Nem azzal van a baj, hogy figyelmeztetnek másokat arra, hogy ez bűn, hanem hogy úgy teszik, mintha ők annyival jobbak lennének. Pedig nem. Vagy mégis?

2017. nov. 25. 23:09
 22/26 anonim ***** válasza:

Szándékosan nem keresem ki a pontos idézetet, de mintha rémlene valami valami arról, ki is vesse az első követ a bűnösre.

Nincs olyan ember, aki sosem vétkezik, nincs olyan ember, aki sosem kételkedik. Aki mást állít, az hazudik, és bár hazudhat az embereknek maga körül, de magát nem tudja becsapni, bármennyire is akarja.

2017. nov. 26. 00:00
 23/26 anonim ***** válasza:

Az hazug emberek nagy többsége önmagát is becsapja, hiszen ha valaki százszor hazudja ugyanazt, százegyedjére ő maga is elhiszi.

Általános emberi tulajdonság, hogy 'mindig más a hibás', még akkor is, ha az illető csinált valamit rosszul és azért sikerült balul a dolog.

2017. nov. 26. 06:29
 24/26 anonim ***** válasza:
Na már megint az óbudai ződséges unatkozik. Már kimerültek a megcsalásos kérdések hát igen van aki pénzért házasodik de akkor ne sírjon ha...
2017. nov. 26. 09:35
 25/26 anonim válasza:
Én például torrenteztem valamelyik nap.
2017. nov. 26. 12:56
 26/26 KZitus ***** válasza:

Szia

Bárcsak a "valóban" igaz lehetne! De sajnos nem tudunk bűn nélkül élni, bármennyire is szeretnénk.

A 1Mózes 8:21 így fogalmazza ezt meg: „az ember szívének hajlama már ifjúságától fogva rossz”. Ezért harcolnunk kell a velünk született bűnös hajlamok ellen. Pál apostol érzékletesen írt a saját belső küzdelméről: „Gyönyörködöm én az Isten törvényében a szerint az ember szerint, ami belsőleg vagyok, de látok egy másik törvényt a tagjaimban, amely hadakozik az elmém törvénye ellen, és a bűn tagjaimban levő törvényének foglyaként vezet” Róma 7:22, 23

Istennek más hűséges zolgái is elismerték ezt a tényt:

Prédikátor 7:20 " Mert nincs a földön igazságos ember, aki csak jót tesz, és nem vétkezik. "

2Krónikák 6:36

" Ha vétkeznek ellened (mert nincs ember, aki ne vétkezne), és bizony haragra gerjedsz miattuk, és kiszolgáltatod őket az ellenségnek, és foglyul ejtőik fogságba viszik őket egy távoli vagy közeli földre,"

Róma 3:23

" Hiszen mindnyájan vétkeztek, és elmaradnak az Isten dicsőségétől,"

2017. nov. 26. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!