Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Windows 10-re valóban nem...

Windows 10-re valóban nem kell semmilyen vírusirtó?

Figyelt kérdés
Szerelő mondta.

2016. aug. 11. 19:55
 1/9 anonim ***** válasza:
17%
Egyik operációs rendszerre sem kell, ha megfelelően használod.
2016. aug. 11. 19:56
 2/9 anonim ***** válasza:
59%

#1-nek nagyon igaza van :D

Ugyan ezt tudom mondani, ha nem töltesz le minden szemetet akkor nem kell vírusírtó!

De amúgy van rajta, amit nem is nagyon tudsz kikapcsolni: a Defender.

2016. aug. 11. 19:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Elég ennyi? Persze van wifirouterem, de akkor is.
2016. aug. 11. 20:13
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

#2! A Defendert - ill. a Defender valós idejű védelmét - bármikor ki tudod kapcsolni, de valamire való víruskergetők is kikapcsolják a telepítésükkor.

Egyébként a kérdésre a válasz: nem kell semmilyen vírusirtót telepíteni, a Windows 10 saját vírusirtója, a Windows Defender remekül teszi a dolgát. Én már a Windows 8.1-re sem telepítettem külső vírusirtót - természetesen a 10-re sem - és azóta sem kaptam be egyetlenegy rosszindulatú programot se (pedig a honlapok meglátogatásakor nem vagyok válogatós).

2016. aug. 11. 20:19
 5/9 anonim ***** válasza:

4# én egyszer kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszakapcsolt magától :/

ez még az augusztusi frissítés előtt volt, lehet, hogy azóta változott.

2016. aug. 11. 20:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Aki azt mondja, hogy elegendő a Windows Defender, az nem követi a teszteket. A Windows Defender egy teszten (Virus Bulletin, AV-TEST) jellemzően 80% körüli vírusfelismerési arányt mutat, miközben egy bármilyen normális vírusirtó 95% és 100% között van.

Megfertőződéshez pedig nem kell semmi, elég böngészni.

A böngészőn keresztül, automatikusan töltődik le a kártevő (drive by download).

Az elmúlt években fertőzött oldalra mutató linket tartalmaztak olyan weboldalak, mint a Morning Show (Class FM), vagy az index.hu.

Akkor szerinted nehéz megfertőződni?

2016. aug. 12. 09:13
 7/9 A kérdező kommentje:
Mondjatok ingyenes vírusirtót, mit tegyek rá? Állítólag az Avast nem jó, a NOD meg fizetős.
2016. aug. 12. 11:42
 8/9 anonim ***** válasza:
Vírus Bulletin ide vagy oda, én a Windows 8 megjelenése óta nem használok külső vírusirtót (volt 8.1 is, most 10 Enterprise van), a neten bejártam a fél világot (kínai és orosz oldalakra is szoktam látogatni) és mégsem kaptam be eddig egyetlen vírust sem, a Windows Defender rendesen teszi a dolgát. Az utolsó vírusirtó, amit még XP-n használtam, a Norton Internet Security volt (azzal is tökéletesen meg voltam elégedve).
2016. aug. 12. 16:51
 9/9 Alex Fly ***** válasza:
A NOD illetve ESS valóban fizetős. De számítástechnikai folyóiratok (PC World, Chip, Guru) adnak "újságkódot" amit regisztrálva egy hónapig használhatod. Természetesen ga megjelenik az újság, még aznap kinn a kód a Neten, szóval nem feltétlenül szükséges az újságot megvenni vagy elballagni a könyvtárba, kimásolni a kódot...
2016. aug. 13. 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!