Windows 10-re valóban nem kell semmilyen vírusirtó?
#1-nek nagyon igaza van :D
Ugyan ezt tudom mondani, ha nem töltesz le minden szemetet akkor nem kell vírusírtó!
De amúgy van rajta, amit nem is nagyon tudsz kikapcsolni: a Defender.
#2! A Defendert - ill. a Defender valós idejű védelmét - bármikor ki tudod kapcsolni, de valamire való víruskergetők is kikapcsolják a telepítésükkor.
Egyébként a kérdésre a válasz: nem kell semmilyen vírusirtót telepíteni, a Windows 10 saját vírusirtója, a Windows Defender remekül teszi a dolgát. Én már a Windows 8.1-re sem telepítettem külső vírusirtót - természetesen a 10-re sem - és azóta sem kaptam be egyetlenegy rosszindulatú programot se (pedig a honlapok meglátogatásakor nem vagyok válogatós).
4# én egyszer kikapcsoltam, aztán újraindítás után visszakapcsolt magától :/
ez még az augusztusi frissítés előtt volt, lehet, hogy azóta változott.
Aki azt mondja, hogy elegendő a Windows Defender, az nem követi a teszteket. A Windows Defender egy teszten (Virus Bulletin, AV-TEST) jellemzően 80% körüli vírusfelismerési arányt mutat, miközben egy bármilyen normális vírusirtó 95% és 100% között van.
Megfertőződéshez pedig nem kell semmi, elég böngészni.
A böngészőn keresztül, automatikusan töltődik le a kártevő (drive by download).
Az elmúlt években fertőzött oldalra mutató linket tartalmaztak olyan weboldalak, mint a Morning Show (Class FM), vagy az index.hu.
Akkor szerinted nehéz megfertőződni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!