Miért van az hogy úgymond " vallásos" emberek kevésbé segítenek a szegényeken, mint akik soha nem járnak imádkozni?
Vidiripi
"2. az írásomban legalább 3x elmondtam hogy NEM CSAK ÉTEL kell valakinek, hanem mosás, tisztálkodás, közlekedés, persze ha látom az illetőn hogy simliskedik, akkor nem adok nagy összeget senkinek."
Én meg leírtam a saját tapasztalatomat hogy azzal a szöveggel jött oda hogy ,X napja nem evett!
És 98% ezzel a szöveggel jönnek a kéregetők!
S újfent leírom hogy én tartom magamat az eddig gyakorlathoz. Felajánlom neki hogy veszek neki ételt olyat amilyet szeretne. De pénzt nem adok neki! Se kisebb összeget se nagyobb összeget!
"S mégvalami; ha valaki hisz ne csak civilbe tegye, hanem a templomba is, de láttam sok helyen ahol a pap beszedett a hívőktől egy köteg pénzt, de a kint kéregető szerencsétlenre meg kihívta a rendőröket,( a papnak a legújabb Lincoln Navigátor autója volt)."
Arra még nem gondoltál hogy az a pénzköteg nem a hajléktalanok megsegítésére lett odaadva a papnak? Hanem konkrétan a migránsok megsegítését akarja az adományozó elősegíteni?
Egyébként ha pap akkor nem e az egyházfő hivatalos állásfoglalását vette figyelembe az a pap?
- Megjegyzem hogy attól hogy valaki hisz még nem biztos hogy tud is segíteni mert a hívők között is sok szegény ember van. Rajtuk is segíteni kell. S mit ahogyan te sem tudsz mindenkin segíteni úgy egy hívő sem képes rá. Így azon segít akin tud az a hívő ember. Hogy a pap mit csinál az az ő dolga. Én nem foglalkozom a papokkal.
"Na az ilyeneketől hányingerem van, s az oda járó állszent hívőktől is akik ezt hagyták.( a saját szememnel láttam az egészet)."
S az olyanoktól van e hányingered akik elszedik a szüleik vagy nagyszüleik pénzét hogy a saját szórakozásukra költsék? Vagy akik elhagyják a gyerekeiket? Mert nem csak hajléktalanok vannak a világban.
Olvasd csak!
"Az ilyen papok bűnözők, állszentek. Rómában ilyet nem mernének tenni, ott a Vatikán hatására a törvény védi a szegényeket!"
Kérlek áruld már el hogy Londonban miért nem védi törvény a szegényeket?
De majd nézz utána annak hogy egy TBC-s hajléktalant lehet e akarata ellenére gyógykezelni?
S annak is hogy miért van az hogy sok hajléktalan nem megy be a hajléktalanszállóra.
A legjobb az lenne ha olyan személlyel beszélnél aki foglalkozik hajléktalanokkal. Sőt Bélát is megkérdezheted hogy ő miért nem ment hajléktalan szállóra. Ugyan is ott lehet tisztálkodni és akár még mosni is!
S akkor el is jutottunk oda hogy megkérdezzem: - Mi a helyzet Bélával?
"Gyermek voltam, meg is vénhedtem, de nem láttam, hogy elhagyottá lett volna az igaz, a magzatja pedig kenyérkéregetővé." (Zsoltárok 37:25)
"Azért mikor alamizsnát osztogatsz, ne kürtöltess magad előtt, a hogy a képmutatók tesznek a zsinagógákban és az utcákon, hogy az emberektől dícséretet nyerjenek. Bizony mondom néktek: elvették jutalmukat." (Máté 6:2)
Sajnos sokszoros tapasztalatom,hogy a saját érintetlen ételemet odaadtam egy koldulónak,s a bőjt mellett döntöttem,és néhány perc után,az egész ételemet a szemét közt találtam.
A koldulók 99%-a alkoholt,drogot,dohányt akar venni a koldult pénzből,s 1% pénzgyüjtésre fordítja azt.
Ugyanezt tapasztaltam,amikor hajléktalan szállót vezettem.
Kedves Kérdező!
Te melyik csoportba tartozol? Az úgymond "vallásos" emberekhez akik nem segítenek a szegényeken vagy azokhoz akik soha nem járnak imádkozni és segítenek a szegényeken???
Vagy: Te intelligens vagy, vagy nem vagy intelligens??????
" hogy nyugodt lelkiismerettel aludjon, hogy mindent megtett... "
Kérdező,itt egyedül te áultál be magadtól,hogy mindent megtettél.
Hajléktalan vezetői gyakorlatomból tudom,hogy a hajléktalanok zömén nem lehet segíteni.
Elértem a helyi éttermek vezetőinél-temérdek könyörgéssel-,hogy ne a moslékba tegyék az érintetlen megmaradt ételeket,hanem hadd vigyem el,a hajléktalanjaimnak. Azoknak,amint márciustól enyhült az idő,már nem kellett az étel.Mentek csövezni.
Temérdek könyörgéssel -a vállalati vezetőkhöz- szereztem nekik munkát a képzettségükhöz valót,de 100%-ban,csak az első fizetésig jártak dolgozni.
Nem tűrnek semmilyen szabályt,kötöttséget,melyek alapvető feltételei a közösségi együttélésnek.
Szerintem,aki kéregetőnek pénzt ad,az lejjebb löki azt az embert a züllöttségében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!