Miért van az hogy úgymond " vallásos" emberek kevésbé segítenek a szegényeken, mint akik soha nem járnak imádkozni?
Vidiripi
Amikor meglesz az információ ,küldöm.
Vidiripi
Nem láttam értelmét hogy írjak amíg nincs meg a kért információ!
"A nagykövetség ingyen soha sem segít, de én mi már megoldottuk a pénzügyi és lakhatási bajât, ha elküldenéd az étterem címét amit említettél, megköszönnénk!"
Ideglenes okmányokat nem állít ki a nagykövetség? Oké én sem arra gondoltam hogy kifizetik a repülőjegy árát de információval csak segítenek egy magyar állampolgárt külföldön a magyar konzulátus tagjai? De mindegy hajuk is a konzulátust.
- A cím: Founders Arms, 52 Hopton St, London SE1 9JH
Ez egy pub de van étterem része is! (forgalmas)
És kérlek tedd meg hogy tájékoztatsz a fejleményekről mert kíváncsi vagyok hogy hogyan alakulnak a dolgok!
"...a másik dolog, " kedves" utolsó, ne idézd a bibliát!"
Jó nem idézem! De ha vallás téma körben írsz ki kérdést azért ne lepődj meg ha találkozol ilyesmivel.
"Ha ezen az oldalon az eddigi néhány válaszadó( aki általában ugyanaz) vallásos, akkor elég elvakult fanatikus, gyermeteg dondolkodással rendelkezik, akkor igaza van a bácsinak!"
Pontosan miben is van igaza a bácsinak? Mert a helyzet az hogy amit most leírtál az is egy ítélet.
"Miért nem gondolkodott előre? Talán azért mert nem mindenki olyan tökéletes mint te, bár vallásos ember létedre, mégis szavaidból gyülölet, és roszindulat árad, egy istenfélő ember nem így beszél ahogy te,nem ítélkezim mások felett, hiszen Isten szolgája vagy! Nem igaz?"
Képzeld el hogy én sem vagyok tökéletes ,és pont hogy most voltál ennek szemtanúja. Isten szolgái sem voltak tökéletesek és a helyzet az hogy köztük is volt olyan aki csak évtizedek alatt volt képes egy bizonyos dologban megváltozni. De nem idézem a Bibliát ahogyan kérted is. Lehet hogy meglep téged de én is csalódtam emberekbe és vallásos emberekben is csalódtam. Engem is csaptak be ,vertek át!
"Végre letiltott, megszabadultam tőle...he he." Amikor ezt az írásodat olvastam szerinted mire gondoltam? (hogy csak egyet említsek) Gondolj bele hogy én is ember vagyok. Nem mentegetni akarom magamat de te hogy gondolod a saját életedben van olyan amivel meg kell küzdened? Mert én tudom hogy az enyémben van és azt is tudom hogy bizony nem állok valami jól ebben a küzdelemben.
- De ha szerinted ez már gyűlölet és rosszindulat akkor miért is próbálok segíteni? Koránt sem biztos hogy sikerül a dolog. De tegyük fel hogy sikerül. Akkor is gyűlölködő leszek és rosszindulatú a szemedben?
Igen elismerem hogy keményen reagálok dolgokra de tedd meg hogy figyelembe veszed hogy én nem burokban születtem és a későbbi életem sem volt egy mesébe illő történet. Na nem is volt egy dráma az egész de nem is hordozott a tenyerén senki. S elismerem hogy nem könnyű ez így szerzett "élményektől" megszabadulni. S azt is tedd hozzá hogy én nem olyan régen vagyok hívő ember csak kb. 3 éve. Előtte volt 2 év amikor Jehova tanúival szimpatizálva elvoltam de azt nem nevezném egyáltalán olyan életnek amit egy hívő él. Sokat kell változnom? Igen még nagyon sokat kell változnom!
S ha esetleg nem vetted volna észre a reakciómat nem annyira a Béla hanem inkább a te stílusod határozta meg!
De Bocsánatot kérek ha sértő voltam veled szembe. Viszont nem voltam sem gyűlölködő sem rosszindulatú. Viszont ha te így gondolod akkor fogalmad sincs milyen az ha valaki tényleg gyűlölködő.
De azt a meggyőződésemet továbbra is fent tartom. Hogy nem pénzt kell adni ha azt mondja a rászoruló hogy éhes! Akkor venni kell neki ételt és gyorsan kiderül hogy tényleg arra van e szüksége. Mert aki éhes annak egy szelet kenyér is nagy segítség. De akinek csak a pénz kell s állítása szerint ételre kellene és megsértődik vagy elkezd fenyegetni ha nem kap pénzt akkor ott bizony gond van.
Ez a személyes tapasztalatom és ebből indultam ki. Velem ezt történt ezért így állok hozzá. De nem azt csinálom hogy elutasítom. Csak nem adok neki pénzt. Hanem felajánlom hogy menjünk el a boltba és veszek neki ételt és még azt is megkérdezem hogy milyen étel akar. S ezt pontosan így csináltam. S képzeld el hogy akinek étel kellett az ebben semmiféle problémát nem látott ,kapott ételt és megköszönte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!