Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért van az hogy úgymond "...

Miért van az hogy úgymond " vallásos" emberek kevésbé segítenek a szegényeken, mint akik soha nem járnak imádkozni?

Figyelt kérdés

2017. nov. 22. 19:16
1 2 3 4 5 6
 31/54 A kérdező kommentje:
Tegyél valamit te is! Én megoldottam neki a pénzt, a lakhatást, elindítottuk az útlevelét, lássuk most hol az étterem amit említettél!
2017. nov. 24. 18:51
 32/54 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Amikor meglesz az információ ,küldöm.

2017. nov. 25. 00:42
 33/54 A kérdező kommentje:
🤔
2017. nov. 25. 04:14
 34/54 anonim ***** válasza:
Ez ember és nem vallás vagy épp vallástalanság függő. A minap láttam egy képet facebook-on,hogy valahol külföldön (elfelejtettem már a részleteket) olyan emberségesek,hogy tél idején,amikor nagy hó van megengedik,hogy a kóbor kutyák az üzletekben aludjanak. Sok komment érkezett alá,hogy mi van a "kóbor" emberekkel,mert ez így nagyon szépen hangzik,de közben meg emberek fagynak meg vagy halnak éhen az utcán. Hát azt már mindenki jó nagy ívben lesz*rta és még enyhén fogalmaztam. Ott csorgatták a nyálukat,hogy jajj de jó,a kutyuskáknak,de egy hajléktalan emberbe meg simán belerúgott volna,mert nemhogy nem érdekelte a sorsa,de még sokan elkezdtek teljesen alaptalanul ítélkezni,hogy biztos az összes hajléktalan maga tehet arról,hogy az utcára került. Nem hinném,hogy ha voltak is köztük vallásos emberek,akkor mind az volt,tehát ez egyrészt tényleg nem ezen múlik,másrészt meg általánosítás is,mert ha van is ilyen,aki nem segítene,akkor sem un block a vallásos emberekről beszélünk,csak néhányról. Sajnos ma olyan világban élünk,ahol az embereket szó szerint kutyaszámba se veszik és ez nagyon dühítő.
2017. nov. 25. 14:46
 35/54 anonim ***** válasza:
Vidiripinek meg amúgy igaza van,nem azt mondom,hogy mindegyik piál és ezért ne adj senkinek semmit.hanem ajánld fel neki,hogy ha éhes,kap enni,de nem pénzt,hacsak nem a ropogós bankjegyet kívánja elfogyasztani. Mi is jártunk úgy,még gyerek voltam,anyámmal mentünk valahova és láttuk,ahogy egy nő pénzt kért valakitől,arra hivatkozva,hogy a gyereke éhes. Az illető épp evett,úgyhogy fogta az egyik kiflit és odaadta neki. A nő meg szépen pár paddal arrébb kidobta az első kukába,amit talált,miután felhúzta az orrát,hogy nem pénzt kapott. Ez a legbiztosabb,hogy étellel segítesz,nem pénzzel. A másik meg amit a 66%-os is mondott,hogy ha a hajléktalan valóban ilyet mondott neked,ő sem volt teljesen korrekt,mivel honnan tudhatná,hogy ki hisz és ki nem? Mert nem hiszem,hogy aki valaha adott neki valamit,az mind az orrára kötötte,hogy ő épp baptista,vagy Jehova tanúja,vagy katolikus,vagy ortodox. Még a hitetlen sem úgy megy oda adni,hogy "Hello,itt egy kis apró,amúgy ateista vagyok!" Nincs a homlokára írva senkinek,hogy miben hisz,gyanítom,ha meg elmondanák,akkor meg azzal lenne a bajod,hogy csak a hívők kérkednek a segítségnyújtással,bezzeg az ateisták nem kötik más orrára.
2017. nov. 25. 15:00
 36/54 anonim ***** válasza:
Ja,és kérdező,nyugodtan csináld meg a "statisztikát",de remélem közlöd is Bélával,hogy nem önzetlenül segítettél neki,hanem csak felhasználtad egy statisztika miatt és,hogy provokáló,gyűlöletkeltő kérdéseket írhass ki a gyakorira. Akkor már legyél korrekt,ha mi földi halandók nem vagyunk azok és közöld vele tisztán az indítékaidat.
2017. nov. 25. 15:16
 37/54 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nem láttam értelmét hogy írjak amíg nincs meg a kért információ!

"A nagykövetség ingyen soha sem segít, de én mi már megoldottuk a pénzügyi és lakhatási bajât, ha elküldenéd az étterem címét amit említettél, megköszönnénk!"

Ideglenes okmányokat nem állít ki a nagykövetség? Oké én sem arra gondoltam hogy kifizetik a repülőjegy árát de információval csak segítenek egy magyar állampolgárt külföldön a magyar konzulátus tagjai? De mindegy hajuk is a konzulátust.

- A cím: Founders Arms, 52 Hopton St, London SE1 9JH

Ez egy pub de van étterem része is! (forgalmas)

És kérlek tedd meg hogy tájékoztatsz a fejleményekről mert kíváncsi vagyok hogy hogyan alakulnak a dolgok!

"...a másik dolog, " kedves" utolsó, ne idézd a bibliát!"

Jó nem idézem! De ha vallás téma körben írsz ki kérdést azért ne lepődj meg ha találkozol ilyesmivel.

"Ha ezen az oldalon az eddigi néhány válaszadó( aki általában ugyanaz) vallásos, akkor elég elvakult fanatikus, gyermeteg dondolkodással rendelkezik, akkor igaza van a bácsinak!"

Pontosan miben is van igaza a bácsinak? Mert a helyzet az hogy amit most leírtál az is egy ítélet.

"Miért nem gondolkodott előre? Talán azért mert nem mindenki olyan tökéletes mint te, bár vallásos ember létedre, mégis szavaidból gyülölet, és roszindulat árad, egy istenfélő ember nem így beszél ahogy te,nem ítélkezim mások felett, hiszen Isten szolgája vagy! Nem igaz?"

Képzeld el hogy én sem vagyok tökéletes ,és pont hogy most voltál ennek szemtanúja. Isten szolgái sem voltak tökéletesek és a helyzet az hogy köztük is volt olyan aki csak évtizedek alatt volt képes egy bizonyos dologban megváltozni. De nem idézem a Bibliát ahogyan kérted is. Lehet hogy meglep téged de én is csalódtam emberekbe és vallásos emberekben is csalódtam. Engem is csaptak be ,vertek át!

"Végre letiltott, megszabadultam tőle...he he." Amikor ezt az írásodat olvastam szerinted mire gondoltam? (hogy csak egyet említsek) Gondolj bele hogy én is ember vagyok. Nem mentegetni akarom magamat de te hogy gondolod a saját életedben van olyan amivel meg kell küzdened? Mert én tudom hogy az enyémben van és azt is tudom hogy bizony nem állok valami jól ebben a küzdelemben.

- De ha szerinted ez már gyűlölet és rosszindulat akkor miért is próbálok segíteni? Koránt sem biztos hogy sikerül a dolog. De tegyük fel hogy sikerül. Akkor is gyűlölködő leszek és rosszindulatú a szemedben?

Igen elismerem hogy keményen reagálok dolgokra de tedd meg hogy figyelembe veszed hogy én nem burokban születtem és a későbbi életem sem volt egy mesébe illő történet. Na nem is volt egy dráma az egész de nem is hordozott a tenyerén senki. S elismerem hogy nem könnyű ez így szerzett "élményektől" megszabadulni. S azt is tedd hozzá hogy én nem olyan régen vagyok hívő ember csak kb. 3 éve. Előtte volt 2 év amikor Jehova tanúival szimpatizálva elvoltam de azt nem nevezném egyáltalán olyan életnek amit egy hívő él. Sokat kell változnom? Igen még nagyon sokat kell változnom!

S ha esetleg nem vetted volna észre a reakciómat nem annyira a Béla hanem inkább a te stílusod határozta meg!

De Bocsánatot kérek ha sértő voltam veled szembe. Viszont nem voltam sem gyűlölködő sem rosszindulatú. Viszont ha te így gondolod akkor fogalmad sincs milyen az ha valaki tényleg gyűlölködő.

De azt a meggyőződésemet továbbra is fent tartom. Hogy nem pénzt kell adni ha azt mondja a rászoruló hogy éhes! Akkor venni kell neki ételt és gyorsan kiderül hogy tényleg arra van e szüksége. Mert aki éhes annak egy szelet kenyér is nagy segítség. De akinek csak a pénz kell s állítása szerint ételre kellene és megsértődik vagy elkezd fenyegetni ha nem kap pénzt akkor ott bizony gond van.

Ez a személyes tapasztalatom és ebből indultam ki. Velem ezt történt ezért így állok hozzá. De nem azt csinálom hogy elutasítom. Csak nem adok neki pénzt. Hanem felajánlom hogy menjünk el a boltba és veszek neki ételt és még azt is megkérdezem hogy milyen étel akar. S ezt pontosan így csináltam. S képzeld el hogy akinek étel kellett az ebben semmiféle problémát nem látott ,kapott ételt és megköszönte.

2017. nov. 25. 16:31
 38/54 A kérdező kommentje:
1. Én mindíg segítettem, nem a statisztika miatt csinálom, hanem feldühít , hogy nem ő az első akitől ezt hallom, 2. az írásomban legalább 3x elmondtam hogy NEM CSAK ÉTEL kell valakinek, hanem mosás, tisztálkodás, közlekedés, persze ha látom az illetőn hogy simliskedik, akkor nem adok nagy összeget senkinek.
2017. nov. 28. 01:39
 39/54 A kérdező kommentje:
S mégvalami; ha valaki hisz ne csak civilbe tegye, hanem a templomba is, de láttam sok helyen ahol a pap beszedett a hívőktől egy köteg pénzt, de a kint kéregető szerencsétlenre meg kihívta a rendőröket,( a papnak a legújabb Lincoln Navigátor autója volt). Na az ilyeneketől hányingerem van, s az oda járó állszent hívőktől is akik ezt hagyták.( a saját szememnel láttam az egészet).Az ilyen papok bűnözők, állszentek. Rómában ilyet nem mernének tenni, ott a Vatikán hatására a törvény védi a szegényeket!
2017. nov. 28. 01:47
 40/54 anonim ***** válasza:
Kérdező,értem én,hogy tisztálkodnia is kell,de azért azzal remélem egyetértesz,hogy a legtöbb hajléktalan nem Baba tusfürdőt jön kérni,hanem arra hivatkozik mindig,hogy éhes. Persze,hogy ilyenkor kajára gondol az ember és nem testápolóra,ne akard már kiforgatni,amit írtam.
2017. nov. 28. 18:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!