Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lehet az oka, hogy az...

Mi lehet az oka, hogy az iszlámban sokkal gyakoribbak az agresszív szélsőségesek? Hiszen sokan hívják a béke vallásának is, de mégis!

Figyelt kérdés
2017. nov. 19. 22:17
 41/92 A kérdező kommentje:

Hú de sok válasz érkezett! :D

Viszont úgy látom, egyesek valamit nagyon félreértettek. Ha valaki alapból erőszakos, akkor az bármilyen ideológiát ki tud forgatni úgy, hogy az "feljogosítsa" őt az erőszakra. Ha kell, kontextusból kiragadva magyarázza félre egy vallás tanításait. Ez ugyanúgy megtehető a buddhizmus, a kereszténység, az iszlám keretein belül is. Ez tény.

Viszont az iszlám keretein belül mégis jóval gyakrabban történik meg, mint az összes többi vallásban együttvéve, ez is tény.

2017. nov. 20. 14:58
 42/92 imakommandós ***** válasza:
Csak nekem nem lehet megnyitni a F.B- linket, vagy már bepanaszolták a fanatikus-védők?
2017. nov. 20. 15:16
 43/92 anonim ***** válasza:
0%

62%-os

"Miből gondolod, hogy én keresztény vagyok?"

Mert úgy véded mint egy keresztény.

"Arra viszont nem reagáltál, hogy szerintem a válasz inkább etnikai, mint vallási természetű!"

Ezzel alapvetően egyetértek. Jelenleg viszont iszlámellenes gyűlöletkampány zajlik nem csak itthon hanem sokfelé.

2017. nov. 20. 15:26
 44/92 anonim ***** válasza:

Digo

"Azt állítom hogy a muszlimok száma a börtönökben jócskán felül van reprezentálva a lakosságon belüli arányukhoz képest."

Egy országban sem tartják nyilván az elítéltek vallási hovatartozását mert tudják hogy annak semmi köze a bűnelkövetéshez. De ha igy nézed Magyarországon a cigányok vannak felülreprezentálva a börtönökben pedig ők keresztények, az USA-ban a feketék és a latinok akik szintén keresztények és lehetne folytatni. Szóval ez nem vallási kérdés.

2017. nov. 20. 15:29
 45/92 imakommandós ***** válasza:

Nem lenne iszlám-ellenesség, ha az iszlám legfőbb teológusai elitélnék az erőszakos dzsihádot.

Ha történt ilyen akkor mutass bizonyitékot!

Amig nem történt ilyen, addig kijelenthető, hogy a terrorizmus alapja nem etnikai hanem vallási, a Koránból ered.

2017. nov. 20. 15:30
 46/92 anonim ***** válasza:
0%

66%-os ugye te is hitgyülis vagy?

Én nem kiragadtam verseket hanem példákat hoztam arra hogy a Bibliával és a keresztény vallással is meg lehet tenni ugynazt.

"Jézus nem igázott le más népeket, hanem a szeretetre buzdít, nem erőszakolt meg nőket, nem vett feleségül kislányokat, nem támogatta a megkövezést, ezzel szemben Mohamed igen."

Már mondtam hogy ebből semmi nem igaz. Vagy talán te akarod elmagyarázni mi áll a Koránban úgy hogy el sem olvastad?

Arra válaszolj hogy a Bibliában az Ószövetségben ki beszél? Ki adott parancsot nők megkövezésére? Ki parancsolta meg nők és gyerekek lemészárlását és engedte szexrabszolgák tartását?

2017. nov. 20. 15:33
 47/92 anonim ***** válasza:
0%

imakommandós, nyugalom. A hit gyülekezetének nevezett szektád hazugságokat terjeszt az iszlámról mert Izrael ezt parancsolta neked meg kimosták az agyad.

A muszlimok vallási vezetői elutasítják az erőszakot ahogy a magyar muszlim egyházak is, csak ez nem kerül a hírekbe.

2017. nov. 20. 15:38
 48/92 anonim ***** válasza:

XD

Én római katolikus vagyok. 😂

Hogy jön ehhez a vallásom amúgy?

2017. nov. 20. 16:01
 49/92 A kérdező kommentje:

"Hogy jön ehhez a vallásom amúgy?"

Az eddigiek alapján a 39%-os pont egy fanatikus muszlim, akinek sikerült a felhozott témával az elevenjébe gázolni. Bocsi amúgy, nem ez volt a cél.

Na mindegy.

De ahogy látom, az a módszere hogy a vitapartnereitől megérdeklődi a világnézetüket, majd eltereli a témát az ő vallásának érzékeny pontjairól azzal, hogy a másik vallásába igyekszik belekötni.

2017. nov. 20. 16:16
 50/92 anonim ***** válasza:

4.Hsz!

Indonéz keresztény barátomnak azért kellett hazájából menekülnie,mert a muszlimok ki akarták irtani a családját.Fenyegetésük komolyságát,terepjárójuk felgyújtásával jelezték.Indonéziából nem egészséges durva híreket kiküldeni.

Ha Bulgáriában is többségben lennének a muszlimok,ugyanolyan problémák lennének,mint a többi muszlim országban.

2017. nov. 20. 17:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!