Mi lehet az oka, hogy az iszlámban sokkal gyakoribbak az agresszív szélsőségesek? Hiszen sokan hívják a béke vallásának is, de mégis!
Fradi-Újpest után volt olyan hogy szétverik a várost, autókat gyújtanak fel??
Adj már ehhez egy linket!
Ja, hogy az nincs mert ilyen nem volt? 😀
"Mert te olvastad a Koránt ugye?"
Igen, olvastam jó részét. Tisztában vagyok azzal is, hogy az Ószövetségből ugyanúgy le lehet vezetni az erőszakra buzdítást, mint a Koránból. Viszont a kereszténységben az Újszövetség azért meghatározóbb, és abból viszont elég nehéz... :)
Vagy mondjuk próbálj meg Buddha beszédei alapján erőszakra buzdítani! Mégis vannak erőszakos buddhisták is...
Jó akkor nézzük az Újszövetséget:
Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.
Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával,
és így az embernek ellensége lesz a háza népe.
Ha meg tényleg olvastad a Koránt akkor tudnod kellene hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak.
"Ha meg tényleg olvastad a Koránt akkor tudnod kellene hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak."
Pontosan, mint ahogy a fenti jézusi mondat is. A hitünk miatt várható konfliktusokra utal. De az Újszövetség "erőszakos" része ennyiben nagyjából ki is merül, esetleg még Jézus kufárokkal szembeni fellépését lehetne felhozni, de az ugye más kontextus. A Koránban viszont jóval több olyan rész van, ami alkalmas erőszakra való buzdításra. Ez persze nem jelenti azt, hogy szükségszerű lenne az erőszakos értelmezése. Ezért is írtam, hogy ez a vallási szempont másodlagos. Elsődleges a vérmérséklet.
Azért van még ilyen vers az Újszövetségben:
Lukács 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!
Egyébként meg keresztény logika szerint az Ószövetségben is Jézus beszél, hiszen szerintetek ő Isten. Tehát szerintetek a népirtásra és szexrabszolga tartásra is Jézus adott parancsot. Ezt nem állítom, hanem a keresztény logikából következik. Én tudom hogy Jézus nem adna ilyen parancsot, mert benne van a Koránban hogy Jézus erkölcsös példamutató ember.
"szerintetek ő Isten"
Miből gondolod, hogy én keresztény vagyok?
Arra viszont nem reagáltál, hogy szerintem a válasz inkább etnikai, mint vallási természetű!
Te, 39%-os!
Nem te mondtad, hogy ne ragadjunk ki részeket a kontextusukból, te mégis ezt teszed. Az ószövetségi törvényeket felváltja a kegyelem és a szeretet. Az meg, hogy még at újszövetségből kiragadva is megpróbálsz ilyeneket bebizonyítani, nonszensz.
Jézus nem igázott le más népeket, hanem a szeretetre buzdít, nem erőszakolt meg nőket, nem vett feleségül kislányokat, nem támogatta a megkövezést, ezzel szemben Mohamed igen.
Tény, a kereszténységet is ki lehet forgatni, és el lehet torzítani, de mindig a vallásalapító személye a mérce. Míg Jézus nem volt erőszakpárti, addig Mohamed igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!