Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lehet az oka, hogy az...

Mi lehet az oka, hogy az iszlámban sokkal gyakoribbak az agresszív szélsőségesek? Hiszen sokan hívják a béke vallásának is, de mégis!

Figyelt kérdés
2017. nov. 19. 22:17
 31/92 anonim ***** válasza:
Mondjuk arra kiváncsi leszek mikor ugyanezt előadják majd az Orosz foci VB-n. 😀😀😀😀
2017. nov. 20. 11:49
 32/92 anonim ***** válasza:

Fradi-Újpest után volt olyan hogy szétverik a várost, autókat gyújtanak fel??

Adj már ehhez egy linket!

Ja, hogy az nincs mert ilyen nem volt? 😀

2017. nov. 20. 11:51
 33/92 Mansour ***** válasza:

"Mert te olvastad a Koránt ugye?"

Igen, olvastam jó részét. Tisztában vagyok azzal is, hogy az Ószövetségből ugyanúgy le lehet vezetni az erőszakra buzdítást, mint a Koránból. Viszont a kereszténységben az Újszövetség azért meghatározóbb, és abból viszont elég nehéz... :)

Vagy mondjuk próbálj meg Buddha beszédei alapján erőszakra buzdítani! Mégis vannak erőszakos buddhisták is...

2017. nov. 20. 12:03
 34/92 anonim ***** válasza:
Tehát azt mondod szétverték egész Brüsszelt? :) Akkor már azt is tudjuk hogy focihuligánok is csak muszlimok lehetnek. Ez már nem meglepő ahhoz képest hogy szerintetek terroristák is csak muszlimok lehetnek. Sőt én már találkoztam olyannal ezen az oldalon aki szerint minden bűncselekményt csak muszlimok követnek el :)
2017. nov. 20. 12:06
 35/92 anonim ***** válasza:

Jó akkor nézzük az Újszövetséget:

Máté 10:34-36 "Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet hozzak a földre. Nem azért jöttem, hogy békességet hozzak, hanem hogy kardot.

Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával,

és így az embernek ellensége lesz a háza népe.

Ha meg tényleg olvastad a Koránt akkor tudnod kellene hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak.

2017. nov. 20. 12:14
 36/92 Mansour ***** válasza:

"Ha meg tényleg olvastad a Koránt akkor tudnod kellene hogy azok a versek önvédelemre vonatkoznak."

Pontosan, mint ahogy a fenti jézusi mondat is. A hitünk miatt várható konfliktusokra utal. De az Újszövetség "erőszakos" része ennyiben nagyjából ki is merül, esetleg még Jézus kufárokkal szembeni fellépését lehetne felhozni, de az ugye más kontextus. A Koránban viszont jóval több olyan rész van, ami alkalmas erőszakra való buzdításra. Ez persze nem jelenti azt, hogy szükségszerű lenne az erőszakos értelmezése. Ezért is írtam, hogy ez a vallási szempont másodlagos. Elsődleges a vérmérséklet.

2017. nov. 20. 12:21
 37/92 anonim ***** válasza:

Azért van még ilyen vers az Újszövetségben:

Lukács 19:27 Sőt ennek felette amaz én ellenségeimet is, kik nem akarták, hogy én ő rajtok uralkodjam, hozzátok ide, és öljétek meg előttem!

Egyébként meg keresztény logika szerint az Ószövetségben is Jézus beszél, hiszen szerintetek ő Isten. Tehát szerintetek a népirtásra és szexrabszolga tartásra is Jézus adott parancsot. Ezt nem állítom, hanem a keresztény logikából következik. Én tudom hogy Jézus nem adna ilyen parancsot, mert benne van a Koránban hogy Jézus erkölcsös példamutató ember.

2017. nov. 20. 12:26
 38/92 Mansour ***** válasza:

"szerintetek ő Isten"

Miből gondolod, hogy én keresztény vagyok?

Arra viszont nem reagáltál, hogy szerintem a válasz inkább etnikai, mint vallási természetű!

2017. nov. 20. 12:31
 39/92 anonim ***** válasza:
De ki állított ilyet hogy focihuligán, meg bünöző csak muszlim lehet? Kifordítod a szavaimat. Azt állítom hogy a muszlimok száma a börtönökben jócskán felül van reprezentálva a lakosságon belüli arányukhoz képest. És ez tény. Ami pont ellentmond annak hogy békések lennének.
2017. nov. 20. 12:41
 40/92 anonim ***** válasza:

Te, 39%-os!

Nem te mondtad, hogy ne ragadjunk ki részeket a kontextusukból, te mégis ezt teszed. Az ószövetségi törvényeket felváltja a kegyelem és a szeretet. Az meg, hogy még at újszövetségből kiragadva is megpróbálsz ilyeneket bebizonyítani, nonszensz.

Jézus nem igázott le más népeket, hanem a szeretetre buzdít, nem erőszakolt meg nőket, nem vett feleségül kislányokat, nem támogatta a megkövezést, ezzel szemben Mohamed igen.

Tény, a kereszténységet is ki lehet forgatni, és el lehet torzítani, de mindig a vallásalapító személye a mérce. Míg Jézus nem volt erőszakpárti, addig Mohamed igen.

2017. nov. 20. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!