Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vallásosak, mi győzne meg,...

Vallásosak, mi győzne meg, hogy rossz vallásban hittetek?

Figyelt kérdés

Istent sokféle vallás sokféleképp képzeli el. A kérdésem kétoldalú.

Egyrészt, miért pont azt a vallást választottad, amelynek most tagja vagy?

Másrészt, bármelyik vallásról is legyen szó, milyen eseményt tudnál elképzelni, amely legalább elgondolkodtatna, hogy ha létezik is Isten, de talán mégsem a jelenlegi hited írja le őt helyesen?

2017. nov. 19. 20:29
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Ugye, ezt te sem gondoltad komolyan, tízes?

Szerinted ennyi embert nem lehet meggyőzni semmiről?

2017. nov. 20. 00:50
 12/19 anonim ***** válasza:
Nem azt mondom, hogy semmiről. A vallásos embereket is meg lehet győzni egy csomó dologról ami nem a vallásukat támadja.
2017. nov. 20. 00:56
 13/19 anonim ***** válasza:

Akkor abban nem fanatikusok, csak a vallásukban.

De nem hiszem, hogy az emberek bő többsége ilyen lenne.

Sokkal több a normális, csak ők pl. kevesebbet írnak ide.

2017. nov. 20. 01:26
 14/19 anonim ***** válasza:
Csakis a Biblia,vagy latinul"Sola scriptura".
2017. nov. 20. 03:04
 15/19 KZitus ***** válasza:

Szia

A Biblia győzött meg.

Nos először is meggyőződtem arról, hogy a Biblia valóban Isten szava-e?

Mivel te erről a kommented alapján nem vagy meggyőződve, ezért lehet ezt nem érted teljesen. Hiszen mindannyian másként gondolkodhatunk ugyan arról a dologról, attól függően, milyen szempontból nézzük.

De talán azt el tudod fogadni, ha létezik Isten, akkor annak CSAK EGYFÉLE igazsága lehet. Az embereknél ez másként van.

Ha egy ember megismeri az Isten igazságát(az Ő segítségével), és ragaszkodik ahhoz mindenféle körülmények között, az nevezhető fanatikusnak? Hiszen a meggyőződéséhez ragaszkodik!

2017. nov. 20. 08:04
 16/19 KZitus ***** válasza:

Vegyük pl. a gravitációt

Úgy kb. 200 éve semmit nem tudtak az emberek róla. De attól létezett, és akkor is, az életünk függött tőle bizonyos mértékben.

Ma ismerjük a gravitációt, és azt is tudjuk, milyen hatással van az életünkre. Ha ragaszkodom az erről szerzett ismeretemhez, akkor fanatikus vagyok?

2017. nov. 20. 08:08
 17/19 anonim ***** válasza:

Igen, az vagy.

Méghozzá azért, mert pl. ma sem ismerjük, hogy a gravitáció egészen kis távokon hogyan működik.

Tehát, ha ott másképp, akkor ezt nem hiszed majd el?

Másrészt a gondolkodásoddal is probléma van, hiszen azt régen is tudták az emberek, hogy a tárgyak leesnek. VALAMI tehát biztos okozza ezt. Még azt is kb. ki lehetett mérni, hogyan esnek.

2017. nov. 20. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:

Csak rossz lehet rá a válaszod kérdező, hiszen a kérdés is rossz.

Vallásban mi győzne meg? Semmi, a meggyőzés a tudomány eszköztára. A vallás hit, ott nem meggyőzés van, hanem az adott vallás rendszerében való hit. Persze, egyes részeiben lehet elbizonytalanodni, de a fő kérdésben nem. Ha mégis, az azt jelenti, megszűnt a hit.

Éppen ezért a vallást nem választjuk. A vallás egy adott neveltetés hatására kialakul. Azt mindig a neveltetés hozza. Az egy másik dolog, hogy felnőttként az embert sok tapasztalat éri, sok mindent megtanul, és gondolkodni kezd. Továbbá számos különböző helyzetbe kerülhet. Ennek hatására választhat másik vallást, mert az jobban megfelel a tapasztalatainak, vagy éppen elhagyhatja, mert az felel meg neki. De mindig két dolog kell a változáshoz: megfelelő tapasztalat és megfelelő gondolkodási képesség, hogy a tapasztalatból következtetéseket legyen képes levonni. Aki erre nem képes, nem fog változni.

2017. nov. 20. 10:01
 19/19 ka.ka.o ***** válasza:

Jehova Tanúja vagyok. Mi hisszük, hogy a prédikálómunkának működnie kell, amíg el nem jön a vég (Máté 24:14). Ha valamilyen módon ez a munka megszűnne, ha sikerülne valaki embernek leállítania ezt, engem személy szerint teljes mértékben meggyőzne arról, hogy nem ez az igaz vallás.

Hiszen Isten akarata az, hogy mindenfajta ember az igazság pontos ismeretére jusson (1Timóteusz 2:4). Ha a mi prédikálómunkánk leállna, az vagy azt jelentené, hogy Isten nem tudta teljesíteni szándékát (ami lehetetlen), vagy azt, hogy nem ez az igazság, amit mi tanítunk.

Persze van több is: például ha a tüzes pokolra kerülnék, és ott szenvednék, meggyőzne arról, hogy létezik a pokol, és mivel most nem hiszek az ilyen értelemben vett pokolban, akkor rájönnék, hogy nem az enyém volt az igaz hit.

De nyilván nem gondolom, hogy ezek meg fognak történni.

Hogy miért ezt a vallást választottam?

Amit eddig megismertem a Bibliából, az összhangban van a tanításainkkal (ez nagyon fontos, most mégsem részletezem). És úgy látom, eleget teszünk a Biblia kéréseinek. No nem úgy értve, hogy sosem követünk el semmit, ami ellentétben állna vele (hiszen nyilván nem vagyunk tökéletesek, hibázunk, vétkezünk), hanem úgy értem, hogy mint szervezet azt tesszük, amit Isten elvár, és egyénenként is igyekszünk engedelmeskedni neki.

Mint szervezet eleget teszünk ezeknek:

1. János 13:34

2. János 17:16; 18:36

3. Héberek (vagy zsidók) 10:24,25

4. Máté 28:19,20; Róma 10:13-15; Márk 13:10

5. 1Korintusz 5:10-13

6. Róma 13:1

7. Cselekedetek 5:29 (például ha az állam azt mondja: "Ne prédikálj", mi prédikálunk, mert az Isten azt mondja: "prédikálj")

8. János 17:22; 1Korintusz 1:10

9. ‎Zsoltárok 1:2; Józsué 1:8; Példabeszédek 2: 1-6 (azt hiszem, a vallásunk minden tagja rendszeresen olvassa a Bibliát, mindenki igyekszik gyarapítani az ismeretét - legalábbis erre kapunk buzdítást).

És igaz ránk a

János 15:18,19 és a János 17:14.

Annak pedig, hogy van Isten, és hogy a Biblia az Ő Szava, szintén utánajártam, és találtam rá bizonyítékokat, dolgokat, amik engem meggyőznek.

2017. dec. 16. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!