A kedves tanúk hogyan magyarázzák meg a gyerekeiknek hogy nem kaphattok csoki mikulás meg karácsonyi ajándékot?
Ki érti a keresztényeket? Ha van egy keresztényeket támadó személynek, mindenki összefog és megy keményen a harc a vitát kezdeményező ellen. Mivel ma már nem igen lehet másokat a nézetei miatt legyilkolni, így a jól meg mondom pár perces, néha órákba áthúzódó műsor után mindenki veri a mellkasát, majd indul a móka. A móka, ami mindennél jobb móka, mert a keresztények ha éppen nem a csúnya pogányokat akarják téríteni, vagy éppen jól kiosztani, akkor elkezdik egymás nyakát taposni. Mivel van kb tízezer keresztény felekezet, és legalább több tucat értelmezése a különböző felekezeteknek, így aztán megy a keresztény háború. Biblia értelmezések tucatjai csapnak össze egymással, csak, hogy aztán más nap az egész kezdődjön elölről, mert bár a csúnya pogányok, és kihalt isteneik tévelyegnek, de hát valamiért a szent gyülekezetek, és emberei sem képesek azonos állás foglalására. Mégis hogy lehet ez? Ejhajj. Szóval igen, másnap kezdődik elölről, újra és újra szemtanúi lehetünk, ahogyan az állítólag egyetlen és élő Isten hívei újra a szeretet nevében prezentálják, hogyan lehet a Bibliát ezerféle képen értelmezné, egy igehellyel érvelni, majd aztán ugyanazzal cáfolni, ha éppen úgy tetszik.
Egy amerikai boszorkány szekta vezetője, jól válaszolt a felé intézett kérdésre."xy, önök szükségesnek vélik, hogy az ellenségeiket, mint a keresztények, átkokkal, és egyéb praktikákkal a gonoszhoz vezessék?" Jött a válasz. "Miért tennénk ezt? Meg teszik ezt önmaguktól"......
A házasság intézményét, Isten hozta létre.
Akkor vezette be amikor Ádámot és Évát összeadta, és a valamikori népe is a házasságban kellett hogy éljenek, tehát a házasság nem pogány szokás.
S ha valaki megemlékezik arról, hogy mennyi ideje él hűséges házasságban a társával, az nem pogány szokás.
Mindössze Istent dicsőíti, hogy kitartottak egymás mellett ebben a szövetségben.
Jézus nem December 25.-én született.
S sehol nem adott utasítást a születésének megünneplésére,
s ami érdekes, hogy Jézus születésének hamis dátuma alatt ünnepelnek.
Kíváncsi lennék, mit szól Jézus ahhoz, hogy a születésének idejét sem tisztelik. sőt össze hozták a Római pogány Isten, Saturnália ünnepével.
ez aztán a Tisztelet.
"Jézus nem December 25.-én született. "
Nem, valóban nem. De mivel nem tudjuk a pontos dátumát, ezért ezen a napon tartjuk.
"S sehol nem adott utasítást a születésének megünneplésére"
LOL. Persze, hogy nem adta parancsba, hiszen Földi pályafutása alatt is mindig alázatos szívű volt. Én sem utasítom a barátaimat, hogy "hozzatok már ajándékot meg tortát", mégis jól esik, ha meglepnek. És szerintem Jézusnak is jól esik, hogy megemlékezünk a születéséről.
"Kíváncsi lennék, mit szól Jézus ahhoz, hogy a születésének idejét sem tisztelik."
He?? Nem tudjuk, pontosan mikor született. Egyébként pl. nekem többször van névnapom egy évben, én júniusban tartom, de nem vágom be a durcit, ha decemberben köszöntenek fel, hiszen nem tudhatta. Fura elképzelésetek van Jézusról.
"sőt össze hozták a Római pogány Isten, Saturnália ünnepével. "
Mi nem egy római pogány istent ünneplünk, hanem Jézus Krisztust. Különben is, Szaturnália december 17.-en van, Karácsony pedig december 25.-én.
Tévedés, a napforduló, december 25.én van.
Ezt a pogányok azzal ünnepelték, hogy az otthonukat feldíszítették mindenféle csillogó dolgokkal.
Isten népe, soha nem ünnepelte a születések napját.
A nem Isten népéhez tartozók ünnepeltek születés napokat.
„Ebben a korban általában távol állt a keresztények gondolatvilágától a születésnapi ünnepség fogalma” (Allgemeine Geschichte der christlichen Religion und Kirche. 1842, 1. köt. 518. o.).
„Órigenész [egy i. sz. III. században élt író]. . . szerint »a Szentírásban említett egyetlen szent emberről sem maradt fenn olyan feljegyzés, hogy a születésnapját ünnepelte volna, vagy hogy lakomát rendezett volna ezen a napon. Csak a bűnösök (mint a fáraó és Heródes) rendeztek nagy vigasságot azon a napon, melyen megszülettek ebbe a lenti világba«” (The Catholic Encyclopedia. 1913, X. köt. 709. o.).
Világos tehát, hogy a születésnapi ünnepségek eredete nem a Héber Iratokra, és nem is a Görög Iratokra vezethető vissza.
Egyebek mellett, ha Jézus születése nagyon fontos lett volna, akkor olyan konkrétan megadta volna Isten a dátumot, mint ahogy Jézus halálának napját, napra percre pontosan megadta.
(Lukács 22:19) 19 És vett egy kenyeret, hálát adott, megtörte, és odaadta nekik, ezt mondva: „Ez jelenti a testemet, amely értetek adatik. Ezentúl ezt cselekedjétek a rólam való megemlékezésül.”
Jézus csak a Haláláról szóló megemlékezésre adott parancsot. Még az Izraeliták idejében sem gyakoroltak születés napokat Isten népén belül.
Tévedés mert Jézus szülésnapját megünnepelték Máté 2,9-11
Valamint Ezen oldalon látható a napforduló December 21-én van:
tehát az Őrtorony szekta újabb hamis tanítása leleződőtt le ami azt állította a napforduló December 25-én van.
Így a kedves tanúk is lelkiismeretfurdalás nélkül megajándékozhatnák egymást 🤣🤣🤣
Valóban?
Olvasd el még egyszer:
(Máté 2:9, 10) 9 Azok, miután meghallgatták a királyt, elmentek; és íme, a csillag, amelyet láttak, amikor keleten voltak, előttük ment, mígnem megállt a fölött a hely fölött, ahol a kisgyermek volt. 10 A csillag láttán bizony nagyon örvendeztek.
Nem a születése napját ünnepelték.
Hiszen mire oda értek, hetek teltek el, és már nem csecsemő volt, hanem már kisgyermek.
Hanem ajándékot vittek, hiszen ismerték a próféciát a messiásról.És az örömüket akarták kifejezni, hogy megvalósul az ígéret.
(Máté 2:10, 11) . . .. 11 Mikor aztán bementek a házba, látták a kisgyermeket anyjával, . . .
S ahogy olvashatod, már nem jászolba voltak, hanem házban.
S ezek nem egy nap alatt játszódtak le, mert akkor nem volt repülőgép, meg vonat.
Mit gondolsz Heródes, miért mondta, hogy a két évestől fiatalabb fiú gyermekeket öljék meg?
(Máté 2:16) 16 Akkor Heródes látva, hogy az asztrológusok túljártak az eszén, nagyon feldühödött, és embereket küldött ki, és megöletett minden fiút Betlehemben és annak egész környékén kétéves kor alatt, a szerint az idő szerint, amelyet gondosan megtudakolt az asztrológusoktól.
Mikor Jézus egy napos, vagy pár napos csecsemő lett volna.
A másik dolog, hogy a megváltónak vittek ajándékokat, nem egymásnak. S ahogy említettem, nem a születése napjára, hanem arra az eseményre, hogy Isten ígéretének ez a része beteljesedik.
S utána hosszú évek teltek el, és utána már senki nem vitt neki ajándékokat, mert megszületett. Sehol nincs erről említés, úgy nevelkedett, mint Bármelyik gyermek, születésnap nélkül.
Sehol nem írják, hogy az egész gyermeksége alatt, tudták, hogy a megváltó köztük él, és ácsként gondoltak rá, nem megváltóként.
Ellenben az egész történet másként szólna.
Ez egy újabb Őrtorony tévedés miért így magyarázod ? mert nektek így kell értelmezni mivel nálatok a születésnap is meg van tiltva ezért szigorúan a tilalom köré kell írni a magyarázatot.
A dátumot kifelejtetted mi a helyzet a December 21-el ???
Mert nem Dec 25 hanem 21 !!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!