Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Isten teremtette a világot...

Ha Isten teremtette a világot akkor ki teremtette Isten?

Figyelt kérdés
Mondják,hogy Isten 6 napig teremtette a világot.De most komolyan ki teremtette Istent?
2010. máj. 31. 18:47
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"Miért, a sorozat egyik irányba lehet végtelen, de a másik irányba nem? De."

persze, ám mínuszos értékeknek szintén nincsen értelmük; a megtett időtartamnál olyat nem mondhatunk, hogy -1 óra alatt érkeztem Budapestre, maximum ha sorozatot nézzük. De most időtartamról van szó. És bezony, matematikailag ugyan lehetséges olyat dolgot állítani, hogy ennek sorozat nem is kezdődött el egy pontból, hanem végtelen és örökké tart, de a való világban mindennek van egy alfája és egy ómegája.

Isten világában nincsen, mert ő abszolút létezik, az értelme a létezés. Persze most egy általános Istenről beszélünk, melyik vallásé ez, leszámítjuk.

2010. jún. 5. 08:03
 12/13 anonim ***** válasza:

Szintén a 03:37-es írónak szeretnék én is válaszolni. Van egy olyan érzésem, hogy nem olvastad el a "05-31 23:07" bejegyzést. Tudom, kissé hosszú (nem én írtam), de elég érthető magyarázat.

Az eredeti kérdésre a válasz meg: Senki. Ő mindig is volt.

(Bármilyen hihetelen a tudósok se tudnak, jobbat mondani, ha megkérdezed honnan van az "ősanyag", vagy akármi amiből a Nagy Bumm lett. Az meg hogy a semmiből, vagyis az abszolút semmiből, nem magyarázat, mivel az lehetetlen.)

2010. jún. 5. 21:02
 13/13 anonim ***** válasza:

Én ide inkább Madách Imre idézetét írnám

Jelet az amikor lucifer megkérdi Istent hol volt köröd előbb(azaz ő honnan teremtődött)

Isten: Én végtelen időtől tervezem, mi bennem élt és mostan létesült!

2010. jún. 11. 22:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!