Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon egyszer a jó Isten...

Vajon egyszer a jó Isten helyrehozza ezt a romlott világot?

Figyelt kérdés
2017. nov. 15. 12:54
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Jah, nem nekem írtad, elnézést
2017. nov. 15. 15:38
 12/27 Mansour ***** válasza:
67%

"Szabad akarattal az ember ugyanide jutna, anélkül pedig csupán rabszolga lenne"

És azzal mi a gond? Mi olyan jó a szabad akaratban, hogy megéri az összes rosszat és szenvedést, amit az ember összehozott vele? Különösen így, hogy amint írod, még egy új teremtés esetén is a szabad akarattal ugyanide jutnánk. Isten állítólag a szabad akarat miatt tűri meg a bűnt és a rosszat. De ki a fenének kell az? Én sokkal szívesebben lennék egy boldog rabszolga, aki nem képes rosszat tennni és akivel senki sem tehet rosszat.

2017. nov. 15. 15:52
 13/27 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem nem Isten, hanem a természet törvényei fogják ezt egyszer megtenni. A Föld egyszer majd megrázza magát, bármit is jelentsen ez, és akkor jaj lesz nekünk...
2017. nov. 15. 16:38
 14/27 anonim ***** válasza:

Minden bizonnyal!

Ennek szükségessége egyre sürgetőbb.

2017. nov. 15. 16:59
 15/27 anonim ***** válasza:
51%
Nem. Az embereknek kellene észhez térniük és rendbe rakni azt, amit elcsesztek. Ha nem, akkor pedig az lesz, amit a kedves előző válaszoló is írt: az anyatermészet tesz rendet, de annak sokan nem fognak örülni.
2017. nov. 15. 17:00
 16/27 anonim ***** válasza:
58%

" Próféta: Alapjelentése: hírnök, szóvivő, beszélő. "

Úristen,mint valami Wiki szótár,meglátja a kulcsszót és kielemzi :O .

2017. nov. 15. 17:14
 17/27 anonim ***** válasza:

A világ alkotója Isten,aki Szeretet.

A szeretet szabad akaratot adott teremtményeinek azzal a figyelmeztetéssel,hogy annak megélése a szeretet alapelvei áthágásával-természetüknél fogva-halált eredményez.

Az ember,és Isten más teremtményei rosszul éltek a szabadsággal,s azzal,elmúlásra ítélték magukat.

Isten szeretete- alkotása előtt- kész tervvel várta a megoldásra váró problémát.Eleve elrendelte,az emberiség szabadítóját,lénye egy darabjával,Szent Fiával.

A világtörténelem bűnnel(szeretet nélküliséggel)megszennyezett történelme lezárása után,egy új korszak kezdődik,melyben a bűn(szeretet nélküliség)megsemmisül mindazon teremtményekkel együtt,akik azt választották szabad akaratból.

A világegyetem teljessége számára örök tanulság lesz mindaz,amit világunkban,a szeretetnélküliség okozott.

Soha többé nem vetődhet fel a szeretet alapelveitől eltérő életvitel lehetősége.

2017. nov. 15. 17:14
 18/27 anonim ***** válasza:

Nem fogja helyrehozni, egy új világba fogunk feltámadni, nem ide. Bűnökre való hajlam, gonosz szellemek nélkül, és korlátozott akarattal.

Jelenések könyve, 21. fejezet: 1 És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé.

2017. nov. 15. 17:16
 19/27 Ozmium42 ***** válasza:
0%
Isten teremtette a világot, az ő hibája, hogy romlott. Volt egy özönvíz. Nem változtatott semmin. Volt valami megváltás. Nem változtatott semmin. De az Armageddon, ami 2000 év óta jön "hamarosan", az már tényleg működni fog!
2017. nov. 15. 17:22
 20/27 anonim ***** válasza:

Nem fogja.

Szerintem lángba borítja az egész világot, a jók üdvözülnek, a gonoszak pedig örök kárhozatra jutnak.

2017. nov. 15. 18:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!