Vajon egyszer a jó Isten helyrehozza ezt a romlott világot?
"Szabad akarattal az ember ugyanide jutna, anélkül pedig csupán rabszolga lenne"
És azzal mi a gond? Mi olyan jó a szabad akaratban, hogy megéri az összes rosszat és szenvedést, amit az ember összehozott vele? Különösen így, hogy amint írod, még egy új teremtés esetén is a szabad akarattal ugyanide jutnánk. Isten állítólag a szabad akarat miatt tűri meg a bűnt és a rosszat. De ki a fenének kell az? Én sokkal szívesebben lennék egy boldog rabszolga, aki nem képes rosszat tennni és akivel senki sem tehet rosszat.
Minden bizonnyal!
Ennek szükségessége egyre sürgetőbb.
" Próféta: Alapjelentése: hírnök, szóvivő, beszélő. "
Úristen,mint valami Wiki szótár,meglátja a kulcsszót és kielemzi :O .
A világ alkotója Isten,aki Szeretet.
A szeretet szabad akaratot adott teremtményeinek azzal a figyelmeztetéssel,hogy annak megélése a szeretet alapelvei áthágásával-természetüknél fogva-halált eredményez.
Az ember,és Isten más teremtményei rosszul éltek a szabadsággal,s azzal,elmúlásra ítélték magukat.
Isten szeretete- alkotása előtt- kész tervvel várta a megoldásra váró problémát.Eleve elrendelte,az emberiség szabadítóját,lénye egy darabjával,Szent Fiával.
A világtörténelem bűnnel(szeretet nélküliséggel)megszennyezett történelme lezárása után,egy új korszak kezdődik,melyben a bűn(szeretet nélküliség)megsemmisül mindazon teremtményekkel együtt,akik azt választották szabad akaratból.
A világegyetem teljessége számára örök tanulság lesz mindaz,amit világunkban,a szeretetnélküliség okozott.
Soha többé nem vetődhet fel a szeretet alapelveitől eltérő életvitel lehetősége.
Nem fogja helyrehozni, egy új világba fogunk feltámadni, nem ide. Bűnökre való hajlam, gonosz szellemek nélkül, és korlátozott akarattal.
Jelenések könyve, 21. fejezet: 1 És láttam új eget és új földet, mert az első ég és az első föld elmúlt, és a tenger sincs többé.
Nem fogja.
Szerintem lángba borítja az egész világot, a jók üdvözülnek, a gonoszak pedig örök kárhozatra jutnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!