Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Isten megbocsátja az egyéjszak...

Isten megbocsátja az egyéjszakás kalandokat?

Figyelt kérdés

24 éves lány vagyok. Több évig együtt voltam egy fiúval de szakított velem. Szakítás után kissé elhagytam magam és 4 egyéjszakás kalandom is volt. Katolikus vagyok, a családom is az én járok templomba.

A kérdés teljesen komoly és sajnos igaz...

2017. nov. 12. 22:25
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
74%
Hogyne bocsátana meg? De ehhez bűnbánat is kell, ami azt jelenti hogy el is fordulsz a bűntől, nem csak hogy "hát lehet nem kellett volna".
2017. nov. 12. 22:31
 2/39 anonim ***** válasza:
28%
Nem akarsz egy ötödiket?
2017. nov. 12. 22:44
 3/39 anonim ***** válasza:
62%

Ezek szerint az elsőáldozós hittannal sem vagy tisztában. Isten mindent megbocsát, de ehhez az elkövetett bűnöket meg kell bánnod. A halálos bűnöket - az egyéjszakás kalandok ebbe a kategóriába tartoznak - a megbánáson felül meg is kell gyónnod.

Van egy rossz hírem. Ha a fiú és közted volt nemi kapcsolat, akkor azt is meg kell gyónnod, mert gondolom, nem kötöttetek házasságot.

2017. nov. 12. 22:45
 4/39 anonim ***** válasza:
69%
Paráznaságot követtél el, természetesen Isten minden bűnt képes megbocsájtani, így ezt is. Ha! őszintén megbánod. Gyónd meg őszintén, feloldozás után újra részesülhetsz az Eukarisztiában.
2017. nov. 12. 23:08
 5/39 anonim ***** válasza:
23%

Nem, elvisz a patásördög.

Isten pedig csak a pedo papoknak bocsát meg.

2017. nov. 12. 23:59
 6/39 anonim ***** válasza:
20%
igen ha velem csinalod 16/F
2017. nov. 13. 02:00
 7/39 anonim ***** válasza:
32%
Meg kell bánnod ès magadnak megbocsáltanod. Ennyi.
2017. nov. 13. 06:29
 8/39 anonim ***** válasza:
39%

Kedves Kérdező!

Mivel nem kötötted ki,hogy csupán katolikus választ vársz, bátorkodom válaszolni,nem katolikus,hanem biblikus válasszal.

1.Isten,minden bűnt megbocsájt,amit őszinte bűnbánattal elé viszünk.(Még a gyilkosságot is megbocsájtotta Dávid királynak.)

2.A bűn elrendezése,a vétkezőre,és Istenre tartozik,plusz bizonyos esetekben aki ellen elkövettük,de ez esetben,csak az elkövetőre,és Istenre.

3.A megbánás komolyságát jelzi,annak elhagyása.

A bűn megvallása Istennek,minden közbevett pap,vagy egyéb személy közbeiktatása nélkül helyénvaló,és bármikkor megtehető.Az eset után legjobb, a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni attól.

2017. nov. 13. 06:51
 9/39 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor kapsz feloldozást, ha őszintén megbánod, és kész vagy szakítani ezzel a viselkedéssel.
2017. nov. 13. 06:55
 10/39 anonim ***** válasza:
80%

Ha katolikus vagy és betartod a vallási rituálékat, meg kell gyónnod, hogy feloldozást nyerj, mert csak az után veheted magadhoz az ostyát.

A kiszabott penitenciához hozzá tartozik az őszinte megbánás és a bűnismétlés kerülése. (Nem úgy műxik, hogy "teszem-amit-teszek, majd meggyónom és nullszaldós leszek".)

2017. nov. 13. 07:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!