Isten megbocsátja az egyéjszakás kalandokat?
24 éves lány vagyok. Több évig együtt voltam egy fiúval de szakított velem. Szakítás után kissé elhagytam magam és 4 egyéjszakás kalandom is volt. Katolikus vagyok, a családom is az én járok templomba.
A kérdés teljesen komoly és sajnos igaz...
Ezek szerint az elsőáldozós hittannal sem vagy tisztában. Isten mindent megbocsát, de ehhez az elkövetett bűnöket meg kell bánnod. A halálos bűnöket - az egyéjszakás kalandok ebbe a kategóriába tartoznak - a megbánáson felül meg is kell gyónnod.
Van egy rossz hírem. Ha a fiú és közted volt nemi kapcsolat, akkor azt is meg kell gyónnod, mert gondolom, nem kötöttetek házasságot.
Nem, elvisz a patásördög.
Isten pedig csak a pedo papoknak bocsát meg.
Kedves Kérdező!
Mivel nem kötötted ki,hogy csupán katolikus választ vársz, bátorkodom válaszolni,nem katolikus,hanem biblikus válasszal.
1.Isten,minden bűnt megbocsájt,amit őszinte bűnbánattal elé viszünk.(Még a gyilkosságot is megbocsájtotta Dávid királynak.)
2.A bűn elrendezése,a vétkezőre,és Istenre tartozik,plusz bizonyos esetekben aki ellen elkövettük,de ez esetben,csak az elkövetőre,és Istenre.
3.A megbánás komolyságát jelzi,annak elhagyása.
A bűn megvallása Istennek,minden közbevett pap,vagy egyéb személy közbeiktatása nélkül helyénvaló,és bármikkor megtehető.Az eset után legjobb, a lehető legrövidebb időn belül megszabadulni attól.
Ha katolikus vagy és betartod a vallási rituálékat, meg kell gyónnod, hogy feloldozást nyerj, mert csak az után veheted magadhoz az ostyát.
A kiszabott penitenciához hozzá tartozik az őszinte megbánás és a bűnismétlés kerülése. (Nem úgy műxik, hogy "teszem-amit-teszek, majd meggyónom és nullszaldós leszek".)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!