Isten megbocsátja az egyéjszakás kalandokat?
24 éves lány vagyok. Több évig együtt voltam egy fiúval de szakított velem. Szakítás után kissé elhagytam magam és 4 egyéjszakás kalandom is volt. Katolikus vagyok, a családom is az én járok templomba.
A kérdés teljesen komoly és sajnos igaz...
A sok károgónak:
"Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad."
"Bizony mondom nektek: amit megköttök a földön, a mennyben is meg lesz kötve, s amit feloldotok a földön, a mennyben is fel lesz oldva."
"Beteg valamelyitek? Hívassa el az Egyház elöljáróit, és azok imádkozzanak fölötte, s kenjék meg olajjal az úr nevében. A hitből fakadó ima megszabadítja a betegeket, és az Úr talpra állítja. Ha pedig bűnöket követett el, bocsánatot nyer. Valljátok meg tehát egymásnak bűneiteket, és imádkozzatok egymásért, hogy meggyógyuljatok. Igen hathatós az igaz ember buzgó könyörgése."
Egyébként kiemelte, hogy katolikus. Biztos nem egy protestáns, pláne nem egy neoproti válasza érdekli.
Most nem értem, miért kell itt okoskodni a bibliabálványozó keresztényeknek. A Kérdező leírta hogy katolikus, akkor minek kell elkezdeni hogy nem kell gyónás meg stb...
Rátérve a kérdésedre, természetesen megbocsátja Isten ezt a dolgot. Bár nagy különbség van aközött, hogy mi volt a szándékod. Mert ha mondjuk egy egyszerű házibuliban voltál, ahol eszed ágában sem volt szexelni, de kicsit többet ittál, ráadásul volt egy fiú aki tetszett neked s bepróbálkozott nálad, ez esetben talán nem is számít bűnnek, mivel már benne voltál a adott helyzetben, ital, jókedv, csábítás, minden megvolt, s abban a helyzetben nincs az az isten, aki megállítaná az embert. Persze ettől még bűn marad, de nem akkora mértékű.
Ha azonban tudatosan tetted, tehát pl. előre megbeszélted valakivel, s kifejezetten azzal a céllal mentél oda, hogy szexelj, akkor már kissé nagyobb bűn.
Az is mérlegelni kell, hogy akikkel voltál, azokban milyen nyomot hagytál. Ha közösen megbeszéltétek, hogy csak szexeltek és kész, az nem akkora bűn, mert nem ártottatok egymásnak (épp ellenkezőleg, örömet szereztetek), ha azonban az adott fiú szerelmes beléd és többet akar mint egy szex, akkor már nagyobb a bűn, mivel másnak lelki szenvedést okoztál.
Szóval nyugi, ha már ide kiírtad a kérdést, ez arra utal hogy bánod a dolgot és ez jó. Nyugodtan menj el gyónni, de én a helyedben egy másik helyre mennék mondjuk egy városi templomba, ahol nem ismer az adott pap.
Szerintem ezt csak Isten tudja neked megmondani..
Talán kérdezd meg tőle!
Hogy lehet az, hogy egy keresztény nem tudja mi tilos?
Kapott keresztény tanítást, vagy neveltetést?
Ha nem, akkor hogy nevezheti kereszténynek magát?
Vagy csak valahova belekeresztelték, az emberi hagyomány szerint?
Ha igen, akkor ezt nevezik névleges kereszténynek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!