Isten megbocsátja az egyéjszakás kalandokat?
24 éves lány vagyok. Több évig együtt voltam egy fiúval de szakított velem. Szakítás után kissé elhagytam magam és 4 egyéjszakás kalandom is volt. Katolikus vagyok, a családom is az én járok templomba.
A kérdés teljesen komoly és sajnos igaz...
(1János 5:16, 17) 16 Ha bárki meglátja, hogy a testvére olyan bűnnel vétkezik, amely nem von maga után halált, kérni fog, és ő életet ad annak, igen, azoknak, akik nem úgy vétkeznek, hogy halált vonnának magukra. Van olyan bűn, amely halált von maga után. Ez az a bűn, amelyre nézve nem mondom neki, hogy kéréssel álljon elő. 17 Minden igazságtalanság bűn; de azért van olyan bűn, amely nem von halált maga után.
Igyekszem, hogy ne tegyek halálos bűnt.
Nem mondtam, hogy nem hibázok.
Isten valóban nem tesz különbséget bűnök között, de ez a vers arról beszél, hogy vannak olyan bűnök, amik nem olyan durva erkölcsi bűnök, hogy halált érdemlőek legyenek.
E erről beszéltem, és nem arról, hogy Én tökéletes és vagy bűntelen lennék.
Látom nem érted kedves Coccolinó, én nem arról beszéltem, hogy ez halálos bűn lenne, valóban, vannak nem annyira dúrva erkölcsi bűnök, ahogyan ezt írtad te, de azokért is halál jár. Ugyan úgy mint bármelyikért. :) Te azt nem vagy képes megérteni Jehova tanúja, hogy te egyszer ezt mondasz majd azt, hazudsz itt hazudsz tegnap hazudsz holnap, holott te magadat teljesen eltávolítottad a hazugságoktól, érdekes módon újra hazudsz most. Látod a lényeget végre? Kioktattad a Kérdezőt ezzel: "Egy kereszténynek tudnia kell" és "Hogy lehet az, hogy egy keresztény nem tudja mi tilos?
Kapott keresztény tanítást, vagy neveltetést?
Ha nem, akkor hogy nevezheti kereszténynek magát?
Vagy csak valahova belekeresztelték, az emberi hagyomány szerint?
Ha igen, akkor ezt nevezik névleges kereszténynek." Ezek szerint te sokkal jobban megtudod csinálni azt, amit a Kérdező nem. Ezt csak te tudod megcsinálni állításod szerint. :) Látod a lényeget, hogy akkor gőgöd van, mint az itt jelenlévő emberek összességének? :)
Mindent megbocsájt isten, benne is van a könyvében: "minden bűn megbocsájttatik, kivéve a szent szellem ellen való szólást"
Egyébként ezen az egészen stresszelsz, aggódsz, ahelyrtt, hogy úgy élnéd az életed, ahogy neked jó. Légy önmagad, szabadulj fel és éld az életet! Ne hagyd, hogy bibliai hazugságokkal tömjék a fejedet! A templomba járás, imádkozás helyett inkabb ismerkedj. Kívánom, hogy megtaláld az igazit! :)
Micsoda ideológiák. Olyat ki mondott, hogy a ha tudod, hogy rosszat teszel, és mégis megteszed, arra nem érvényes a bűnbocsánat??? Bibliai igét kérek ennek alátámasztására!
Bűnt elviekben csak tudva és akarva lehet
A lényeg éppen az, hogy MINDEN bűnt meg lehet bocsátani. Ezt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!