Miért gondolja a többség Istent tőle különálló létezőnek?
"Arra gondolok, hogy van az ember ès van Isten akkor a saját kèpère teremtett vagyis azonosra."
Szellemi képmás, azaz önálló, teljes értékű személy. És ezeket az embereket nő és férfinak teremtette. Ha teremt valaki, akkor nyilván nem lehet ugyanaz a személy a teremtmény és a Teremtő (paradoxon), kvázi Isten különálló személyiség. Az ember függ Istentől (pl. létben tartja az embert), Isten nem függ az embertől, nem függ senkitől
Ja értem, korrekt. A kérdésre még: ha Isten lennék, nyilván tudnám, és nem lennék időbe (téridőbe) zárva, és nem lett volna kezdetem. Meg még számtalan Isten definíció nem jellemző rám, így teljesen biztos vagyok benne, hogy nem vagyok Isten.
Amúgy a kérdésed és a második mondatod is ellentmond egymásnak, mert Te is írod, hogy az embert Isten teremtette, tehát nem lehet ugyanaz
Szia
lehet azért gondolja a többség "van Isten akkor a saját kèpère teremtett vagyis azonosra."....vagyis hasonlóra:-) és már máris különváltak :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!