Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lehet a következménye, ha...

Mi lehet a következménye, ha a rossz oldalhoz imátkozok?

Figyelt kérdés
Bár nem járok templomba, de Istenben hiszek. Mindig is éreztem, hogy velem van, segít. Viszont most egy számomra nagyon fontos,de nem nagy dologban kértem a segítségét, és nem adta meg. Most gyerekesen szólva csalódtam benne, vagy haragszom rá, vagy meg vagyok rá sértődve, nem is tudom a helyes kifejezés mi lenne. Ha a rossz oldaltól kérem ugyanazt, teljesíti biztos? Viszont ennek mi lehet a hosszú távú következménye? Nem is gondoltam Isten irányába is lehet ilyet érezni mint az emberek iránt...mikor valakiben csalódsz, és nem vágysz a társaságára, nem akarsz tőle semmit...

2017. nov. 15. 09:51
1 2 3
 11/26 Mansour ***** válasza:

Egyébként ajánlom megfontolásra ezt az írást, és a hozzá kapcsolódó kommenteket:

[link]

2017. nov. 15. 10:29
 12/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat. Még néhányszor átolvasom őket, főként mikor előjön a dacoskodásom, hisz tudom, hogy igazatok van.

Csak tudjátok, ha valamit nagyon szeretne az ember, nehéz elfogadni, hogy nem lehet.

2017. nov. 15. 10:31
 13/26 anonim ***** válasza:
94%
Egyetértek az első hozzászólóval,Isten nem internetszolgáltató,hogy csak fogd és lecseréld másikra,mert "csalódtál". Nyilván gyerekkorodban sem kaptál meg a szüleidtől mindent abban a másodpercben,amikor épp kérted,azalatt az idő alatt nem tanultál meg várni a dolgokra? Vagy még mindig gyerek vagy,aki azt hiszi,mindent azonnal megkap. Isten talán pont így tanít meg várni,hogy ne úgy kezeld Őt,vagy ebből kifolyólag bárkit,mint a pincérjeidet,akiknek csettintesz és máris ott vannak. Isten helyett máshoz fordulni emiatt meg pont annyira abszurd,mintha egy kisgyerek nem kapná meg a kívánt játékát és ezért kiverné a hisztit,hogy ő új szülőket szeretne.
2017. nov. 15. 10:32
 14/26 anonim ***** válasza:

Ó mondd el; költő, mit csinálsz?

- Dicsérek.

De a halálthozót, a szörnyűséget,

hogy bírod és hogy tűröd el?

- Dicsérek.

S ha nincs rá szó és nincs nyoma nevének,

hogy hívod akkor, költő, mondd?

- Dicsérek.

S míg jelmez álcáz, álarc fedi képed,

mi jogod van, hogy igaz légy?

- Dicsérek.

És az, hogy ismer csend és duhaj ének,

akár a csillag és a villám?

: - mert dicsérek.

Rilke

2017. nov. 15. 10:46
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Olvastam valahol egy nagyon frappáns idézetet,szerintem ide illik: " Ne azt kérd,hogy Isten áldja meg a terveidet; kérd azt,hogy mutassa meg neked az Ő terveit-azok már áldottak."
2017. nov. 15. 10:47
 16/26 anonim ***** válasza:
Nekem is van életre szóló betegségem,amivel együtt kell élni,ez van. Talán a magad és mások szellemi növekedése érdekében nem gyógyít meg,talán jön majd egy reményvesztett ember hasonló problémával,akit te fogsz majd átsegíteni a nehézségein,megtanítod türelmesnek lenni és arra,hogy hogyan ne hagyja el magát,de ilyen felfogással nem fog menni,nem mondhatod neki azt,hogy dőljön csak hátra,Isten megoldja,tudnia kell,hogyan élhet a saját korlátain belül úgy,hogy nem várja a sülthalat a szájába. De előtte ez neked is egy lecke,hogy legyél alázatosabb,türelmesebb és számolj azzal,hogy talán nem fogsz meggyógyulni és ne azt várd,hogy egy csettintésre megoldódik minden bajod,hanem hozd ki a legtöbbet a helyzetedből,különben elmegy melletted az élet. Tudom miről beszélek,évekig nem is mentem emberek közelébe,csak meresztettem a hátsómat a szobában a gép előtt és vártam a csodás gyógyulást. Nem jártam tornára még véletlenül sem,pedig a lehetőségeim adottak voltak,és mire mentem a várakozással? Elsorvadtak az izmaim,mert 8 évig semmit sem mozogtam,csak elmentem a suliba meg hazamentem. Ezzel nem azt mondom,hogy nem számíthatsz Istenre,mert Ő fogja a kitartást adni neked hozzá,csak azt mondom,hogy ne tespedj ebbe bele és ne várd azt,hogy mindig minden egy szemvillanás alatt megoldódik.
2017. nov. 15. 10:59
 17/26 anonim ***** válasza:
Azt ne felejtsük el, Testvérek, hogy Isten elsősorban más testvéreken keresztül könnyítene a rászorulókon. A hitben gyengét pedig erősítenie kell a hitben erősnek
2017. nov. 15. 11:24
 18/26 anonim ***** válasza:
A következmény: pokolra jutsz, ha nem szakítasz vele. A gonosz pedig mindent meg fog tenni, hogy ne hagyd ott.
2017. nov. 15. 12:47
 19/26 anonim ***** válasza:

"Azt ne felejtsük el, Testvérek, hogy Isten elsősorban más testvéreken keresztül könnyítene a rászorulókon. A hitben gyengét pedig erősítenie kell a hitben erősnek"

Kérdező: ez egy nagyon igaz mondat. Nekem sem úgy kellett volna reagálni, ahogy, de mivel nap mint látok ilyet, hogy ha ad, akkor áldjuk, ha nem adja meg, amit épp kívánunk, akkor buta Isten...

Igaza van a 43%-osnak. Nem így kéne a kérdésedre reagálni, hogy jól letolunk. Szégyen és ez most magamnak szól.

DE! Ha nem jársz el közösségbe, akkor egyrészt nem tudod teljesíteni Jézus azon PARANCSÁT, hogy szeresd a másikat. Mert messziről nagyon könnyű, nekem is megy a tévé előtt a sajnálkozás, de hogy fogod akkor megélni? Mikor azt látod, hogy ez is megszól, az is, és te megmaradsz feléjük szeretetben. Na ez az igazi próba. :D

Másrészt egy közösség segít is egymáson. Akár csak azzal, hogy meghallgat, akár közös imával érted, akár azzal, hogy pénzben adnak segítséget. Bárhogy.

Ezért kell a közösség. Az nem jó, ha a tökéletest keresed, inkább kérd Istent, hogy vigyen el olyanba, ahol te is fejlődsz és tudsz szolgálni.

2017. nov. 15. 14:06
 20/26 anonim ***** válasza:

Ha a rossz oldalhoz imádkozol, annak az lehet a következménye, hogy a rossz oldal fog válaszolni. Ebben azonban nem lesz köszönet.

"...soha többé ember ne higgyen boszorkányok és szemfényvesztő szellemek kétértelmű hazugságainak, mert becsapnak minket kettős jelentésű szavakkal, és miközben szórul szóra megtartják ígéretüket, a másféle jelentéssel rászedik reményeinket." (Macbeth)

2017. nov. 15. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!