Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi lehet a vallásom?

Mi lehet a vallásom?

Figyelt kérdés
Erősen kétlem hogy létezik isten, és csak akkor hinném el, ha valaki bebírná bizonyítani 100%-osan. Az egész elméletet hülyeségnek tartom, és az utánnajárást is.

2017. nov. 11. 15:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
72%
Ateisták gyülekezete
2017. nov. 11. 15:34
 2/13 Mojjo ***** válasza:
97%
Értelemszerűen semmi, nincs vallásod.
2017. nov. 11. 16:11
 3/13 anonim ***** válasza:
78%
Materalista vagy ateista vagy ezek alapján. Nevezheted akár vallásnak is ezeket.
2017. nov. 11. 16:24
 4/13 imakommandós ***** válasza:
0%

Világnézeted van inkább.

Ateista, materialista.

Ateizmus azért nem vallás mert a vallás az embert Istennel összekötő kapocs ami magasabbrendűvé teszi az állatoknál. xd

2017. nov. 11. 16:50
 5/13 Mojjo ***** válasza:

A négyesnek igaza van abban, hogy az ateizmus inkább világnézet, nem vallás. Mint ahogy a materializmus is - azt viszont nem lehet megállapítani az írásodból, hogy materialista vagy-e vagy sem. Egy materialista egyben szükségképp ateista is, de egy ateista nem feltétlen materialista is egyben.

Ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy tényleg materialista is vagy, de 100% bizonyossággal ezt ennyiből nem tudjuk megmondani. De ateistának ateista vagy, vallásod meg nincs.

2017. nov. 11. 16:54
 6/13 anonim ***** válasza:

Ez,az ateisták (hit)vallása.

Az(egymástól)"független istentelenek" vallásához tartozol.

2017. nov. 11. 17:51
 7/13 A kérdező kommentje:
6. kommentelő: Milyen kérdérse adjak választ hogy el lehessen dönteni?
2017. nov. 11. 18:33
 8/13 A kérdező kommentje:
És egyébként meglepő válaszokat kaptam, mert én azt hittem agnosztikus ateista vagyok. Meg úgy is gondolom, hogy nem hiszek istenben, de nem biztos hogy nem létezik, és nem lehet megtudni. Meg szerintem ez az egész kereszténység egy kitaláció amit még régebben találtak ki, és az az ember ezt szépen elterjesztette, és így ment tovább. És egyébként érdekelnek a más vallások, érdekesnek találom, de nem kell rámerőszakolni.
2017. nov. 11. 18:36
 9/13 A kérdező kommentje:
És még 1 hozzáfűznivaló: Bár nem értem, de tiszteletben tartom ha valaki másban hisz.
2017. nov. 11. 18:41
 10/13 Mojjo ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy nem agnosztikus ateista vagy, szóval nem világos, mi lepett meg.
2017. nov. 11. 18:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!