Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresem a vallásom (bővebben...

Keresem a vallásom (bővebben lent)! Milyenek vannak?

Figyelt kérdés

13 éves vagyok, eldöntöttem, hogy megszeretném találni a vallásom. A Bibliára alapuló istentisztelés nem fogott meg, mindig csak rámerőltették.

Szeretnék egy olyat találni, ami megfog, tetszik. Leírnátok egy párat?

2017. okt. 18. 19:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
20%

Asartu, Buthista, Taoista, Wicca, Hindu

Így magamtól ennyit tudok felsorolni ami nem Ábrahámi vallás. Segítene ha leírnád, hogy pontosabban milyen vallást is keresel.

2017. okt. 18. 20:28
 2/16 A kérdező kommentje:
Én sem tudom. Ezek közül melyik milyen?
2017. okt. 18. 20:42
 3/16 anonim ***** válasza:
50%

Én csak a kereszténységet tudom ajánlani.

Nem lehet, hogy nem jó közösség az, ahova jártál?

De igazából még rengeteg időd van eldönteni. Én nemrég tértem meg, 18 évesen, ekkor döntöttem tudatosan Krisztus mellett, pedig vallásos családban nőttem fel. Sok mindent nem értettem, nem értettem egyet dolgokkal, de aztán megértettem. Egy Lelkes Napok tábor változtatta meg az életem. Mivel te még 13 vagy, neked a Tini Lelkes Napok-at ajánlom.

Tudom, te idegenkedsz ettől, pedig lehet, hogy ez tetszene.

18/L

Katolikus

2017. okt. 18. 20:49
 4/16 anonim ***** válasza:
36%

1-es vagyok. Az általam leírt vallások kicsit bővebben, de a teljesség igénye nélkül:

Ásatrú: (az előző válaszban elírtam) az ősi viking hitre alapuló "újpogány" többistenhívő vallás. [link]

Buthista: [link]

Taoista: [link]

Wicca: [link]

Hindu: [link]

Egyépként bővebb alatt azt értettem, hogy olyan vallást keresel amibe nincs kimondottan isten, többostenhívő, egyistenhívő.. stb és, hogy a te jelenleg nadjából mikben hiszel, mert azért elég bő a "választék" és valahogy jó lenne szükíteni a lehetőségeket.

Üdv.:16l ateista

2017. okt. 18. 21:31
 5/16 anonim ***** válasza:
75%

13 évesen aligha vagy olyan szellemi szinten, hogy erről igazából tudj dönteni. Lásd még csak nem is szavazhatsz.

De hajrá, már soroltak fel sokat.

Talán még annyit tudok ajánlani, hogy a szektákat (nem csak a kereszténységben vannak) kerüld messzire, a radikális csoportokat még messzebbre. Ha a még nem létező pénzedre hajtanak (szcientológia), onnan meg szaladj, ahogy a lábad bírja.

2017. okt. 18. 22:31
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Csinálj egyet, és az teljesen olyan lesz, amilyennek szeretnéd. De szerintem ennél értelmesebb lenne, ha vallás helyett Istent keresnéd, Isten ugyanis személy, nem pedig egy szabályrendszer, ahogyan a hiteles kereszténység sem az. Ugyanakkor nem is törvénytelenség. Jó kiindulási pont, ha nem egy hozzád passzoló hitrendszert keresel, hanem azt, hogy melyik méltó arra, hogy megváltozz érte.
2017. okt. 19. 05:48
 7/16 anonim ***** válasza:
75%

Egyetértek az elöttem iróval 6/6.

Vallás keresése helyet, kérd imában Istent, hogy segítsen abban, hogy megismerd és megtaláld. Légy türelmes, adj időt magadnak.

2017. okt. 19. 07:06
 8/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek. :)
2017. okt. 19. 10:59
 9/16 anonim ***** válasza:
0%

Hmm...!

Nekem 13 évesen nem a valláson, hanem a csúzlizáson,sutyinkázáson, ostorpattogtatáson, biciklizésen, kunyhó építésen járt az eszem.

Őszintén mondom, hogy úgy gondolom 13 évesen - hacsak nem egy koraérett zseni vagy; bár a lélek és az elme érettsége nem függ össze, így megkérdőjelezhető a fiatal zseni lelki érettsége - nem biztos, hogy megérted a vallás mivoltát. ( ha már feltétlenül szolga akarsz lenni)

Ha komolyan gondolod, és tényleg- DE TÉNYLEG - el is olvasod, tudok neked pdf formátumban küldeni különböző vallási könyveket, az alábbi valláskörökböl.

Buddhista, tao, zen, hindu, konfucianista, zoroaszrikus, ábrahámita,( zsidó, keresztény, muszlim és ezek vizsgálata) sámánizmus, turáni vallások, Magyar ősvallás,...stb, és nem titkoltan, az én választásomról a Sátánizmusról is.

Csak az a kérésem - bár gyanítom hiába- hogy tanulj, okosodj, ne csak nézz, de láss is.

Tanulj, tanulj, tanulj.

A suliban kötelező, - mert az élethez jelenleg kell a papír - de amit azon kívül tanulsz, az fog előre vinni.

Ezt jegyezd meg. Csak, a tudásodat nem tudják elvenni tőled.

Bárhogy is lesz, sok sikert.

szép napot

2017. okt. 19. 16:28
 10/16 A kérdező kommentje:

Mindig is 5-ös voltam, nehezen tudnék jobbat produkálni. :) Megkaptam párszor vadidegenektől ezt a tánácsot, köszönöm. Ha nem élvezem a vallásom, szerintem jogom van másikat választani. (Főleg, hogy nem is hiszek benne.)

Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. :)

2017. okt. 20. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!