Ha eddig nem gyakoroltam a vallasom, de most mar szeretnem, akkor mik a teendoim?
Romai katolikus vagyok, meg vagyok keresztelve es 19 eves vagyok.
Szeretnek hittan orakat venni, hogy az alapokat elsajatitsam, mert nem tudok semmit sajnos a kereszteny hit alapjairol. Mit csinaljak. Hova menjek?
Menj el a neked megfelelő templomba és beszélj a pappal.
Léteznek neked való vasárnapi iskolák is.
Mondjuk én a helyedben inkább természettudományokat tanulnék... de te döntöd el. Azokkal többre mennél, de nem adnak neked közösségi élményt.
Én inkább ezt a könyvet ajánlom kezdésnek:
ftp://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kerdesek_A_Kezdethez_2003.pdf
Ez az egyik legjobb könyv a témában, nagyon sok alapkérdésre választ ad. Ha többen olvasnák tizedannyi buta kötekedő kérdés sem lenne itt a gyakorin vallásszkepticizmus témában.
Sajnos szerintem legkevésbé a templomokban és a papoknál fogod megtalálni a válaszokat. És főleg a római katolikusoknál, ami az igazi kereszténységtől az egyik legtávolabb eső ág.
Persze ha nem hitet keresel, csak vallásgyakorlást, akkor mindegy, hogy mit csinálsz és hol.
beteszem ide újra, hátha most nem töri meg:
ftp://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kerd
esek_A_Kezdethez_2003.pdf
Szervusz!
Nem feltétlenül muszály ám egy vallási rendszerbe csatlakozni és szobrok előtt térdepelni, ugyanis Jézus él. :-)
Lehet vele találkozni.
Nem hiszem, hogy haszontalan tanácsot adtam volna - de érdekes módon kivétel nélkül mindenki lepontozta.
Ez a jó a hitben... gyakorlatilag nincsen két ember, aki meg tudna egyezni.
De biztos igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!