Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha eddig nem gyakoroltam a...

Ha eddig nem gyakoroltam a vallasom, de most mar szeretnem, akkor mik a teendoim?

Figyelt kérdés

Romai katolikus vagyok, meg vagyok keresztelve es 19 eves vagyok.

Szeretnek hittan orakat venni, hogy az alapokat elsajatitsam, mert nem tudok semmit sajnos a kereszteny hit alapjairol. Mit csinaljak. Hova menjek?

2014. ápr. 29. 22:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
3%

Menj el a neked megfelelő templomba és beszélj a pappal.

Léteznek neked való vasárnapi iskolák is.

Mondjuk én a helyedben inkább természettudományokat tanulnék... de te döntöd el. Azokkal többre mennél, de nem adnak neked közösségi élményt.

2014. ápr. 29. 22:29
 2/14 anonim ***** válasza:

Én inkább ezt a könyvet ajánlom kezdésnek:

ftp://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kerdesek_A_Kezdethez_2003.pdf

Ez az egyik legjobb könyv a témában, nagyon sok alapkérdésre választ ad. Ha többen olvasnák tizedannyi buta kötekedő kérdés sem lenne itt a gyakorin vallásszkepticizmus témában.

Sajnos szerintem legkevésbé a templomokban és a papoknál fogod megtalálni a válaszokat. És főleg a római katolikusoknál, ami az igazi kereszténységtől az egyik legtávolabb eső ág.

Persze ha nem hitet keresel, csak vallásgyakorlást, akkor mindegy, hogy mit csinálsz és hol.

2014. ápr. 30. 00:32
 3/14 anonim ***** válasza:
Ja, és persze a Bibliát, természetesen.
2014. ápr. 30. 00:33
 4/14 anonim ***** válasza:
Kóstoljon bele a vallási életbe, helyén kezelve (ami hát, mivel hitről van szó, eleve bajos kifejezés, hogy helyén kezelve) szóval a hit jó esetben ad, s nem elvesz. Akkor viszont, ha egyértelműen kapcsolódik és kizárólagosan kapcsolódik a közösségi élménnyel, ott már inkább tud elvenni, mint adni, a mai fejlettségi szinthez sokkal inkább közelebb lévő, már említett természettudományokra való fogékonyságnak is komoly gátat szabhat, mert hiszen az ember társas lény, arrafelé fog konvergálni, ahol a falka, azáltal nyújtott érzelmi biztonság is fellelhető. Személyiség függvénye is, környezeté is, hogy összességében milyen hatással bír valakire a vallás(a). Józanságot és izgalmas ismeretszerzést tudok csak kívánni.
2014. ápr. 30. 01:03
 5/14 anonim ***** válasza:
#2, nekem nem működik a link. Az a tapasztalatom, hogy aki egy másik ágat leszól, annak megvan a saját, szemellenzős, ugyanúgy dogmatikus ága, amelyben valamiért megtalálni vélte a maga kis Szent Grálját, de amely egy jottányit sem jobb, mint a másik, a szubjektivitás szűrőin keresztül hat csak jobbnak, mindenesetre az irányvonalak sokasága választási lehetőséget ad - elvben. Gyakorlatilag is, de mi mentén történik az útválasztást? Te miért abban hiszel, amit ajánlottál a közönségnek? Én amondó vagyok, hogy eszméket, alapelveket be lehet és kell is építeni, de egy kikristályosodott személyiség nem tűri már, levetkezi a dogmatikus egyenrendszereket, lévén azok sajátosságaiknál fogva sem lehetnek egyénre szabottak, egy teljes életet élő és teljes öntudatát megélő személy esetén semmiképp sem. Ezt általában nem akarják látni az emberek, annál nagyobb a gondviselésre az igényük és önállótlanabbak, sem hogy ezt beismerni vagy látni mernék.
2014. ápr. 30. 01:10
 6/14 anonim ***** válasza:
pedig a link működik, csak vagy nem másoltad ki jól vagy a böngésző nem kezeli az ftp-t vagy valami miatt letiltja
2014. ápr. 30. 04:23
 7/14 anonim ***** válasza:

beteszem ide újra, hátha most nem töri meg:

ftp://bitflow.dyndns.org/hungarian/WernerGitt/Hungarian-Kerd

esek_A_Kezdethez_2003.pdf

2014. ápr. 30. 04:24
 8/14 Szeressük egymást ***** válasza:
9%

Szervusz!

Nem feltétlenül muszály ám egy vallási rendszerbe csatlakozni és szobrok előtt térdepelni, ugyanis Jézus él. :-)

Lehet vele találkozni.

2014. ápr. 30. 06:12
 9/14 anonim ***** válasza:
10%

Nem hiszem, hogy haszontalan tanácsot adtam volna - de érdekes módon kivétel nélkül mindenki lepontozta.

Ez a jó a hitben... gyakorlatilag nincsen két ember, aki meg tudna egyezni.

De biztos igaz.

2014. ápr. 30. 06:50
 10/14 anonim ***** válasza:
0%
Engem inkább az érdekelne, mi tette számodra 19 évesen hirtelen fontossá e dolgot, ha eddig megvoltál nélküle?
2014. ápr. 30. 11:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!