Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen arányban befolyásolja...

Milyen arányban befolyásolja hitedet a három szempont, ha összesen csak 100% lehet?

Figyelt kérdés

1.Jézus tanítása(Biblia)

2.Nagy tekintélyek véleménye(Pl. pápai enciklika,Őrtorony,EG White,saját meglátásod,stb.)

3.Hagyományok.

(Pl.40%-30%-30%)

2017. nov. 2. 21:29
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem az a baj a kérdéssel, hogy ha a hitemnek 1%-át határozza meg a fenti 3 szempont, akkor már teljesen mindegy, hogy ezek hogyan osztoznak azon az 1%-on.

Tehát minimum azt is kellett volna kérdezni hozzá, hogy ez a teljes hitednek hány %-a.

2017. nov. 2. 23:26
 12/34 A kérdező kommentje:

7.Hsz!

Segítség szőkéknek:

Hitedről kérdeztem,aminek mibenlétét csak te tudhatod.

Mivel nem tudom,hogy a te hited miben áll,helyettesítsd be te magad!

Nem jól gondolod!Én,a te hitedet befolyásoló tényezőket kérdeztem.

Nyilván,nem a hagyományokat,vallásokat,általában a különböző emberek hitét befolyásoló dolgokat kérdeztem,hanem a te hitedre ható szempontokat.

Összegezve:

Milyen arányban befolyásolják hitedet a fenti szempontok?

2017. nov. 2. 23:42
 13/34 A kérdező kommentje:

3.Hsz!

Jól értem,hogy csak a tiszta forrás-a Biblia tanítása-a számottevő meghatározója a hitednek?

2017. nov. 2. 23:44
 14/34 A kérdező kommentje:

8.Hsz!

Jól értem,hogy minden mást a Biblia tanítása alapján fogadsz el?

2017. nov. 2. 23:47
 15/34 A kérdező kommentje:

11.Hsz!

Nyilván lehet ilyen megoldás is:

0.5%

99%(saját meglátásom,vagy tudósok meséi,buddha tanai,stb)

0,5%hagyományok.

2017. nov. 2. 23:50
 16/34 anonim ***** válasza:
79%

3 helyett 4 részre kellene ezt szedni, véleményem szerint a "saját meglátás" megérdemel egy kategóriát, hiszen így egyértelműbb a dolog.

Ilyen mércével: 30(1)-30(2)-30(2+1)-10(3)

Sok minden van, amivel nem értek egyet ha vallásról mint intézményről beszélünk, de egy ember hite nem abban mérhető, milyen intézménynek mennyire jeles tagja és milyen emberek által kreált (félremagyarázott, félrefordított) szabályokat követ, sokkal inkább abban, egy másik emberhez hogyan fordul.

2017. nov. 3. 00:41
 17/34 anonim ***** válasza:
Definiálnád a hit fogalmát?
2017. nov. 3. 02:28
 18/34 anonim ***** válasza:
24%

Már csak azért, mert hirtelen két hitbeli fogalom is eszembe jutott.

1 ha ott állok veled szemben, és arra kérlek, higgy bennem, akkor szinte feltétel nélküli bizalmat kérek.

2 elhiszek valamit, rokon értelemben hiszékeny vagyok

Melyikre gondolsz, mikor a hitemről kérdezel? Vagy egy harmadik?

2017. nov. 3. 02:32
 19/34 anonim ***** válasza:
40%

Természetesen, ha keresztény hitről beszélünk, akkor bibliai hitről beszélünk, azaz a Biblia az alapja a keresztény hitnek, méghozzá csak a Biblia. Ez azonban ebben a formában félrevezető lehet. Pál apostol arról beszél, hogy Izrael az igazság törvényét keresve nem jutott el az igazság törvényére, mert nem hitből kereste, hanem mintha a törvény cselekedeteiből volna (Rm 9,31-32). Hozzáteszi pár sorral később, hogy az Isten igazságát nem ismervén a tulajdon igazságukat igyekeztek érvényesíteni, az Isten igazságának nem engedelmeskedtek (Rm 10,3). Tény, hogy a mózesi törvény száz százalékosan bibliai. Megtörténhet ma is a hívő emberrel, hogy betű szerint követi a Bibliát, de ellenáll Istennek. Ezért mondtam azt, hogy félrevezető kijelentés minden magyarázat nélkül azt mondani, hogy a hit alapja csak a Biblia. A Róma 10,17 szerint a hit hallásból (hírből, beszámolóból) van, a hallás pedig Isten Igéje (eredetileg Krisztus Rémája, azaz kijelentése) által. A Réma jóval többet jelent, mint az, hogy valaki elolvas a Bibliában egy mondatot, elfogadja és aszerint cselekszik. Erre a törvényt követő Izrael is képes volt, meg is tették. A Réma Isten Szellemének a közvetlen munkája: élővé teszi a Biblia betűit. Ez az élővé tett betű már nem betű, hanem szellem és élet. Ez a hit alapanyaga, méghozzá száz százalékosan. Maga Pál apostol mondja, hogy a betű megöl, a Szellem pedig megelevenít (2Kor 3,6). Nagyot tévednek, akik azt gondolják, hogy a betű kizárólag a mózesi törvényekre vonatkozik. A betű az egész Bibliára vonatkozik, ha Isten nélkül akarja valaki befogadni, és aszerint élni. Sajnos a Biblia nem hordozója az életnek, ezért életet adni sem tud. A Biblia nem hordozója Jézus Krisztus vérének, ezért önmagában megtisztítani sem tud. De Biblia nélkül Isten Szelleme sem működik és Jézus Krisztus vére sem szerez megváltást. Csak együttesen működik a dolog:

"És hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a földön, a Lélek, a víz és a vér; és ez a három is egy." (1Jn 5,8)

A víz ebben a vonatkozásban az Igét jelenti (Ef 5,26).

Ha a Biblia, ami Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra és az igazságban való nevelésre, mégsem képes önmagában élő hitet létrehozni, hogyan lenne képes erre bárki emberfia jelenlegi vagy az ősök által ránk hagyományozott interpretációja?

2017. nov. 3. 06:30
 20/34 A kérdező kommentje:

18.Hsz!

Az alapos hit megtapasztaláson alapszik.

Hiszem,ha veszek egy repülőre jegyet,elrepülhetek azzal.

(Bár ritkán előfordul műszaki hiba,az nem jellemző.)

Hiszek Istenben,mert tapasztaltam hatalmát.Bízom benne,hogy holnap is így lesz.

A hiszékenység és a hit,a megtapasztalásban különbözik.

A hiszékeny,vakon hisz.

2017. nov. 3. 06:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!