Tanúk miért kerültek ki a kérdéseket?
"Nem mondom meg, keresd meg a Bibliában, mert benne van."
Oh Coccolinó, mért nem válaszolsz egyenesen, hogy nem tudjuk, mert nincs ilyen? Hol van, mutasd a helyét, hol teszi Jézus egyenlővé magát Mihály arkANGYALLAL? :) Én meg mutatom neked, hogy hol teszi egyenlővé magát az Atyával: János evangéliuma 10:30, ezért a Zsidók megkövezni akarták, mert Istent káromolta a kijelentésével, és magát egynelővé hozta vele. Látod, ilyen egyszerű, tőled is ugyan ezt várom el.
" Nem mondom meg, keresd meg a Bibliában, mert benne van. "
Köszönjük Bucimaci,remekül igazoltad a kérdezőt annak ellenére,hogy milyen hisztit levágtál a kérdése miatt. Így kerüli ki egy tanú a kérdést,kösz,hogy demonstráltad nekünk.
Amúgy meg oké,ne mutasd meg,majd legközelebb amikor te vagy a "kedves" testvérkéid kérdeznek a Szentháromságról,akkor majd nekem sem lesz kedvem megmutatni,keressétek meg ti,mert benne van. Azért ne hidd már azt,hogy ti kedvetekre csicskáztathattok másokat,hogy "mutasd meg ezt,mutasd meg azt" bezzeg mikor visszakérdezünk,már lapulsz. Miért nehéz beismerni,hogy alaptalanul kötekedtek folyamatosan a Szentháromság szószerintiségével,mikor a Jézus=Mihály ugyanúgy nincs benne szó szerint sehol? Ennyire jól esik,hogy kettős mércét gyakoroltok és számonkértek másokon egy tant,mikor ti egy másikat ugyanúgy nem tudtok szó szerint idézni? Hát felőlem élvezd csak,de akkor szólj rá a testvéreidre is,ha a Háromságról kérdeznek,hogy nézzék meg ők a Bibliában és ne ugráltassanak mindenkit,ha egyszer ti se vagytok hajlandók semmire.
Kérdezőnek:
Azért,mert nagyon jól tudják,hogy kamu az egész. Bucimaci is tudja,hogy a Bibliában nem létezik se szó szerint se utalásként,hogy Jézus=Mihály és láttad a reakcióját,amikor számon lett kérve és fogadni mernék azt sem fogja fel majd amit én írtam,hogy micsoda kettős mércét alkalmaznak,hogy számonkérik másokon egy tan szószerintiségét,de ők egy másik tannál ugyanúgy nem képesek erre. Nem fogja érteni,hogy milyen aljas húzás ez,hogy amit számonkér máson,azt neki szabad,sőt,te vagy a rossz,ha szóba mered hozni.
Évek óta, pontosan fogalmazva év századok, több ezer éve megy ez a nekem van igazam, neked nincs igazad, itt nincs, ott nincs érvelés, aminek soha nem lesz vége. Minden vallás és a kereszténységen belül is, minden egyház, vagy éppen kiszakadt csoport úgy hiszi, hogy a helyes értelmezés nála van. Még ha meg is győztök egyet a másik "csoport" tagjaiból, mit változtatna? Az egyházakat magas rangú vezetők-vezetik, akiknek a véleménye nem fog változni, tehát semmiféle változás nem történik, legfeljebb a saját hitetek szerint azt fogjátok mondani, hogy a tévelygésből "megmentettem" valakit, pedig ez csak illúzió, mert mások több ezer gyülekezet, és vallás tagjainak meg te vagy a tévelygő, te vagy, akit meg kell menteni, vagy éppen veszni hagyni.
Az igazság, hogy az emberiség a dualista felfogást soha nem fogja elhagyni, a kereszténységnek semmi értelme nem lenne, ahogyan a vallások sokaságának sem, ha nem létezne a gonosz, a sötétség fogalma, egyszerűen nem volna a létezésüknek értelme, a gonosz miatt kap értelmet a jó, a sötétség miatt kap értelmet a világosság. Mi maradna ha a másikat meggyőznétek? Mi maradna, ha valakinek sikerülne, mindenkit meggyőzni? Az emberek képmutatóak, és illúziókban élnek, annak az illúziójában, hogy másokon akarnak segíteni, pedig pontosan tudjátok ti is, hogy ha nem volna a másik oldal, akkor nem volna már miért harcolnotok, egy csata tér lenne, ahol mindenki ugyanazt a páncélt viseli, ugyanabban a seregben, és a létezés értelmetlenné válna. Ezért van a vita, mióta világ a világ, és ezért is lesz mindig.
10-es hsz
"A Bibliában az van benne szó szerint, hogy Jézus és az Atya egy." - ez nem érv, jól tudod te is, mert az is szó szerint benne van a Bibliában, hogy nekünk is eggynek kell lennünk az Atyával :-)
Szia
Én azokra a kérdésekre nem szoktam válaszolni, amelyek személyeskedőek, dúrvák, sértik azt ami szent, pl. Isten Jehova nevét
Azokra sem válaszolok, amelyek arra célozgatnak, hogy nekem, vagy neki van igaza - mert MINDIG CSAK ISTENNEK VAN IGAZA.
Ez soha nem lehet vita, legfeljebb kutatás tárgya, azt meg mindenkinek saját magának kell megtennie. Ha pedig megtette nincsen miről vitatkozni, legyen bennünk annyi szerénység é alázat, hogy a többit hagyjuk az igazságos télőre - Istenre!
Borzadva olvasom micsoda ítéletek hangzanak el itt a mások fölött! Erre kitől kaptak felhatalmazást azok, akik teszik?
Egyébként azért keresük fel az embereket, mert keressük azokat, akiknek sok sok kérdésük van a Bibliából, az életről. Már csak ezért is hamis az állítás, hogy kerüljük a "kérdéseket". Minden őszinte kérdére szívesen válaszolunk. De itt, akik tényleg, őszintén érdeklődnek, azok valamennyien privátban írnak és teszik fel kérézeiket, éppen a vita elkerülése miatt.
Persze itt is kdnak kivételek.
Nos amikor a saját maga által felhozott igéknek egyetlen logikailag helyes értelmezése az, amit minden normális helyen a Szentháromságról tanítanak, akkor is az értelmezi félre az Igét, aki erre rámutat... Még véletlenül sem ismeri el, ha hülyeséget terjeszt -még akkor sem,ha ő maga is rájött már erre. Annyira a jehovista tanok alatt élnekb hogy még a szemmel látható tényeket is tagadják, ha az ellentétben áll az őrbódéjukban leírtakkal. Ilyen esetben már a kérdés értelmezése beindítja azt a reflexet, amely megakadályozza őket abban, hogy képesek legyenek érdemi választ adni. Ha mégis reagálnak rá, akkor a tudtunkra adják, hogy
"Ógondolók nemhasértik az Angszoct"...
Ezt kaptam privátban:
Balinhun
Az üzenet címzettje: KZitus
Az elküldés időpontja: tegnapelőtt 22:02
Az üzenet témája: Re: Mihály = Krisztus
Az üzenet szövege: El nem ítéllek téged, mint embert. Viszont a tant, amit vallasz megítélni megítélem és meg is fogom. :) Mert a tan, amit TI vallotok hamis tan a Biblia alapján, És mivel János azt írja, hogy aki nem vallja, hogy: "Sok hitető jött erre a világra, aki nem vallja, hogy Jézus valóban a testben megjelent Krisztus. Ez a hitető és az antikrisztus." Ezt vallja a Biblia minden betüje. Ha ennek nem hiszel akkor megítélem azt a tant amit vallasz, és az Isten szerint nem jó tan. :)
Krisztus nem így, és nem erre tanította a követőit :-)...Krisztus sem válaszolt, amokor azt látta, nem kell....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!