Isten létezik? Vagy nem? De ha igen, akkor mi van a dinoszauruszokkal és az ősrobbanással?
1.: Az ősrobbanás se a semmiből lett.. Lehet, hogy az emberek valamit rosszul tudnak. Mivel, lehet, hogy isten teremtette az ősrobbanást.
2.: Ha volt az ősrobbanás, akkor hogy lett az ember? Csak volt egy nagy bumm és aztán kinyílt egy virág és meglett az ember? Ezt nem értem. Valami az embert is teremtette.
3.: Sokan tapasztalnak isteni jelenségeket, és én is. Pl: Egy egyetem társam halálközelben volt, és látta a rokonait. Megjelent előtte "valaki" és azt mondta, hogy nem maradhat a rokonaival, mert ezeket tette: *lejátszódott ahogy átveri az anyukáját stb*.
És ezt sírva mondta el.
4.: Miért tanítanak hitoktatást, és történelmet / egyéb isten ellenes órákat.
- Én személy szerint hiszek istenben, mivel tapasztaltam is, de még mindig vannak megmagyarázhatatlan jelenségek.
Van itt olyan, aki biztos benne, hogy létezik Isten, és olyat tapasztalt ami 100% hogy nem emberi jelenség? Kérlek senki ne találjon ki kamu dolgokat, mert ez most egy komolyabb téma.
Szerintem ez a kérdés szimpla provokáció, mert nem hiszem el, hogy ezt egy felnőtt ember írta. Maximum nyolcéves gyerek. De némely részére lehet reagálni.
"1.: Az ősrobbanás se a semmiből lett.. Lehet, hogy az emberek valamit rosszul tudnak. Mivel, lehet, hogy isten teremtette az ősrobbanást."
Az ősrobbanásról annyit tudunk, hogy nem tudjuk pontosan, hogy hogyan történt. Semmi nem történt az ősrobbanás "előtt", hiszen az anyag nem különíthető el az időtől, anyag nélkül nincs idő, ezért értelmetelenség olyanról beszélni, mi volt az ősrobbanás előtt, vagy hogyan lett. Azt tudjuk, hogy az ősrobbanást követő 0,000000000001 másodpercben hogyan nézett ki az univerzum.
"2.: Ha volt az ősrobbanás, akkor hogy lett az ember? Csak volt egy nagy bumm és aztán kinyílt egy virág és meglett az ember? Ezt nem értem. Valami az embert is teremtette."
Hogy lett a teremtő, ami az embernél sokkalta komplexebb? Valami a teremtőt is teremtette. És az ő teremtőjét is így tovább végtelen regresszusban.
"3.: Sokan tapasztalnak isteni jelenségeket, és én is. Pl: Egy egyetem társam halálközelben volt, és látta a rokonait."
Halálközeli állapotban az oxigénhiányos agy hallucinál. Elég pontosan le vannak írva az élettani okai ezeknek a folyamatoknak. Emellett a személyes tapasztalat nem releváns. Hiába sorol itt fel száz ember százféle személyes csodát, mert ezek szubjektív élmények, más emberre nem vihetők át, reprodukálni nem lehet őket, így mindenki azt mond, amit csak akar. Vagy csúnyábban megfogalmazva mindenki azt hazudik egy névtelen fórumon következmények nélkül, amit akar.
Isten létéről ezért mások anekdotái által nem lehet meggyőződni. Vagy hiszel benne, vagy nem.
" Sokan tapasztalnak isteni jelenségeket, és én is. Pl: Egy egyetem társam halálközelben volt, és látta a rokonait. Megjelent előtte "valaki" és azt mondta, hogy nem maradhat a rokonaival, mert ezeket tette: *lejátszódott ahogy átveri az anyukáját stb*.
És ezt sírva mondta el. "
" an itt olyan, aki biztos benne, hogy létezik Isten, és olyat tapasztalt ami 100% hogy nem emberi jelenség? Kérlek senki ne találjon ki kamu dolgokat, mert ez most egy komolyabb téma. "
Miért,miből gondolod,hogy az egyetemista társad nem kamu dolgot mondott? Onnan,hogy ő sírt is közben? Vagy a halálközeli élmény miatt? Nagyon sokan sajnos visszaélnek azzal is,az ilyenekből születnek a "23 perc a pokolban" jellegű történetek.Így mi alapján akarod megállapítani,hogy mi a kamu és mi "100% hogy nem emberi jelenség",mert ha ilyen elvárásod van,akkor a barátod elbeszélésének is kéne,hogy legyen hitele,de én abban sem látok semmi 100%-ot,simán kitalálhatta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!