Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ki hogyan tudná az időt...

007 fröccs kérdése:

Ki hogyan tudná az időt elképzelni? Létezik? Vagy csak az agyunk szüleménye? Várom válaszokat.

Figyelt kérdés
Én ugy gondolom hogy az idő egy jelemböl beáramlás az agyban. Vagyis folyamatos emlékek vannak. Pl rá csapok egy asztalra rá egy pillanat mulva csak emlék maradt az agyban. Olyan az agyunk mint egy film szalag vedzi fel folyamatosan az adást.én igy képzelném el

2017. okt. 29. 18:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Erre szerintem igyál még vagy két fröccsöt és próbáld újra :D
2017. okt. 29. 19:30
 2/14 A kérdező kommentje:
Én a 007 es vagyok ám :p
2017. okt. 29. 20:01
 3/14 anonim ***** válasza:
48%

Tudod, az agy nem olyan régi találmány.

Idő meg előtte is volt.

2017. okt. 29. 20:09
 4/14 Wadmalac ***** válasza:
Amit agyunk felfog, az mindig a múlt. Innentől nem sok alapom van bármit is kijelenteni a jelenről és jövőről.
2017. okt. 30. 09:23
 5/14 anonim ***** válasza:

Az idő a természet folyamatainak zajlása maga. Amikor az asztalra csaptál, a gondolat születésétől a tettig folyamtok zajlottak. Amihez idő kellett. Mert ugye nem robbanásszerűen történt ez sem. Felemelted a kezed, aztán lesújtottál.

Azt viszont nem vitatom, hogy ez egy olyan absztrakciós agyi tevékenységet igényel, amely sokak számára rendkívüli nehézséget jelent. Ebből ered a problémájuk.

2017. okt. 30. 11:46
 6/14 anonim ***** válasza:

Van egy nagyon jó könyv, amit ajánlok kedves figyelmedbe, ha érdekel a téma: Az idő rövid története. Könnyen fogyasztható és mégis nagyon részletesen foglalkozik a témával.

A másik, amit ajánlok, mert nagyon részletesen, de más nézőpontból dolgozza fel az idő kérdését: Michio Kaku - Time című filmje.

Ezt megtalálhatod film megosztókon és torrenten is. Magyarul nem tudom, hogy hol van meg.

2017. okt. 30. 17:55
 7/14 A kérdező kommentje:
De az biztos hogy amikor még nem volt tudatos agy az univerzumban, akkor idő sem létezhetett. Ki számára? Na ez itt a nagy kérdés.. Hiába irják meg a tudosok hogy mi az idő, egy rejtély marad örökre
2017. nov. 2. 20:46
 8/14 anonim ***** válasza:

"Ki számára?"

Minden létező természeti folyamatra hat az idő, szóval az ő számukra.

2017. nov. 2. 21:52
 9/14 Wadmalac ***** válasza:
Az anyagi világ tulajdonságait nem a felismerésük és definiálásuk teremti meg. Azok ettől függetlenül léteznek.
2017. nov. 3. 08:50
 10/14 anonim ***** válasza:

Az idő egyenlő a termodinamikai változásokkal. Amíg az univerzumunk csak pár fokkal is meghaladja az abszolut 0 fokot, az idő telik. Abszolut 0-án megállnak az elektronok az atommag körül.

Pl: az is lehetséges, hogy 10 másodpercenként megfagy abszolut 0 fokon a világ 100 évre, és mi folytonosnak éreznénk az időt, észre sem vennénk mi történt a 100 év előtti és utáni 10 másodperc között. Ebből kiindulva ha az idő, az ősrobbanással indult, azt is feltételezhetnénk, hogy az anyag és a világunk már jelen volt az univerzum 13,8 milliárd éve előtt is, csak abszolut 0 fokon. Energia bevitel hatására felmelegedett és indult az idő, vele együtt a felfúvódás.

2017. nov. 5. 02:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!