A generátort hogy kell elképzelni Kapcsolásba?
Rajzon csak egy körrel jelöli, Feszültség osztó, G jelöléssel. Ezt hogy kell fizikailag elképzelni egy áramkörbe?
a másik meg, Ahogy számoltam egy rajzon ellenállásokat, arra jutottam, hogy 1 volt elveszik. adott egy bemeneti feszültség érték. Kiszámoltam mekkora az r1, és r2 átmenő áramerősség, viszont igy meg ezeket összeadva, az eredményeket, 1 el kevesebb V jött ki mint az eredeti bemeneti feszültség. Létezik, hogy 1 V eltünik? akkor jött a gondolat hogy ezért kell generátor egy ilyen kapcsolásba, hogy a teljesitménye állandó legyen?
Én annyira nem értelek, de az, hogy nincs 22 válasz, azt is jelenti, hogy más sem...
Feszültségosztó G jelöléssel? A kör áthúzva egy dolog, a feszültségosztó meg egy másik.
Példában sosem tűnik el 1 V.
Valóban nagyon zavaros amit leírtál.
A G jelölésű generátor szimbólum rendszerint feszültségforrást jelöl. Ezt fizikailag sokféleképpen lehet elképzelni.
Elképzelheted pl. hálózati tápegységként vagy akkumulátorként, vagy elemként is. Az áramkör szempontjából lényegtelen.
1V szerintem úgy tűnt el, hogy valamit elrontottál.
De csak akkor derülne ki mit, ha elküldenéd a rajzot az adatokkal és a számításaidat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!