Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Számotokra mi az a dolog...

Számotokra mi az a dolog Istennel kapcsolatban amit nem tudtok fel fogni?

Figyelt kérdés

Én számomra az Örökkévalósága.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2017. okt. 31. 21:40
 1/8 Ozmium42 ***** válasza:
20%
Én azt nem értem, hogy ha van, akkor miért nincs, ha viszont nincs, akkor miért van.
2017. okt. 31. 21:49
 2/8 anonim ***** válasza:
33%
Ha van, akkor miért nincs olyan megnyilvánulása, mint régen volt a különböző leírásokban?
2017. okt. 31. 22:03
 3/8 anonim ***** válasza:

ez egy szójáték, Ozmium arra céloz, hogy amennyiben van egy olyan kézzelfogható tapasztalatra lenne szüksége ami még az ő szkepticizmusát is átüti, de mivel ilyen nincs nem érti mi alapján gondolhatná hogy isten létezik

de hogy válaszoljak: Örökkévalóság, mindenütt jelenvalóság a mindenBEN jelenvalóság nélkül, mindenhatóság, végtelenség, korlátlanság, szentháromság, megtestesülés, és még sorolhatnám, az ókorban volt egy apofatikus teológia nevű dolog ami szerint Istenről sokkal több dolgot tudunk mondani ha nem azt akarjuk megmondani hogy milyen hanem hogy milyen nem pl "végtelen" vagy "teljes egészében körülírhatatlan" szerintem nem véletlen gondolták így

2017. okt. 31. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Azt, ahogy az univerzumot irányítja.
2017. okt. 31. 22:57
 5/8 anonim ***** válasza:
Helyesbítek: ahogyan.
2017. okt. 31. 22:58
 6/8 anonim ***** válasza:
10%
Számomra nincs elfogadhatatlan.
2017. nov. 1. 07:13
 7/8 anonim ***** válasza:
62%
Bucikám,azért néha olvasd el a kérdést is,mert megint nem arra válaszoltál. Van-e Istennel kapcsolatban olyan,amit nem tudsz FEL FOGNI,nem elfogadni,érzed a különbséget?
2017. nov. 1. 09:51
 8/8 imakommandós ***** válasza:

Buci! xd

Ertelmezed amit olvasol?

Most olvasok egy könyvet és eddig kég soha nem gondolkodtam igy el Isten nagyságán ahogy megközelitette az író.

Számunkra a végtelensége felfoghatatlan.

Isten olyan hatalmas, (erős), bölcs, hogy közelébe se érünk annak, hogy valaha felfogjuk értelemmel.

Istennek minden gondolata szent és igaz, egyik sem hiábavaló és azt sem tudjuk felfogni, hogy mennyi gondolata lehet. A 139. Zsoltár 17-18-as verse szerint több gomdolata van Istennek a homoknál.

Becslésesk szerint egyetlen liter űrtartalmú homok 60-65 millió homokszemcsét tartalmaz. Azt meg sem soha hem tudjuk megbecsülni se, hogy mennyi homokszem van a világon.

2017. nov. 2. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!