Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Összeegyeztethető-e a világ...

Összeegyeztethető-e a világ keletkezéséről a tudomány mai álláspontja és a bibliai teremtéstörténet?

Figyelt kérdés
1-2 mondat kellene hittan dolgozathoz és valamit muszáj írni.

2017. okt. 31. 19:55
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Dr. Gáspár Róbert egyetemi docens a Szegedi Tudományegytemen tanít.

Üdv. Péter

2017. nov. 3. 16:59
 42/48 Pombe ***** válasza:

@skfskldjfskdfj;skldj

#36: "Mondjuk biztosan tele van küldetéstudattal, és az egészet úgy fogja fel, hogy eszköz isten kezében."

Vagy már előre helyezkedik a jövő hatalmasai között...

[link]

Azt elhiszem, hogy a kreacionizmust ápoló egyszerű emberekben valóban a tiszta hit és küldetéstudat a mozgatóerő, de az ezt meglovagoló pénzhajhász, karrierista politikusokban és "tudósokban" a küldetéstudat és valódi hit megléte már erősen vitatható (ebben a dokumentumban egyértelműen egyfajta hatalomátvétel forgatókönyvét írja le a kreacionizmus, és szó sincs itt semmiféle tudományos érvekről...)

Pl. Cserhátinak pontosan kell tudnia, hogy a "tudományos" érvei valótlanságokon alapulnak.

2017. nov. 3. 17:00
 43/48 Pombe ***** válasza:
28%

Péter: "Dr. Gáspár Róbert egyetemi docens a Szegedi Tudományegytemen tanít."

Na és? Van köze az evolúcióhoz?

Gyógyszertudományi kar... (amúgy némi - csak nagyon némi - lehet, mert evolúciós algoritmussal lehet "kikeverni" gyógyszereket)

Te úgy belegondoltál már abba, hogy hány biológus, genetikus, evolúcióbiológus, paleontológus, geológus van Magyarországon? És ha te minden tudományágat is simán betudsz ide értékadóként, mint a diszciplináris szemlélet lelkes híve, akkor még csapd hozzá az evolúciót elfogadó csillagászokat, fizikusokat, stb is, és még persze a fogászokat is, meg statisztikusokat is, ha már a kreacionista listán ilyenek is szerepelnek evolúciótagadóként.

Mellesleg mutasd már be Péter, hogy Dr. Gáspár Róbert hol is támadja az evolúciót? Én nem találtam róla semmi ilyesmit (igaz, hosszan nem néztem utána). Igazolnád a dolgot?

2017. nov. 3. 17:20
 44/48 Pombe ***** válasza:
50%

Péter: "Dr. Gáspár Róbert egyetemi docens a Szegedi Tudományegytemen tanít."

[link]

No, megtaláltam Dr. Gáspár Róbert tudományos publikációit.

Én ezek között egy evolúcióval foglalkozót se láttam (bár csak rákerestem az "evolu" szótöredékre).

Rámutatnál, hogy melyikben cáfolja az evolúciót, és milyen tudományos érveléssel?

2017. nov. 3. 17:29
 45/48 Pombe ***** válasza:
28%

Magamtól: "Mellesleg mutasd már be Péter, hogy Dr. Gáspár Róbert hol is támadja az evolúciót? Én nem találtam róla semmi ilyesmit (igaz, hosszan nem néztem utána). Igazolnád a dolgot?"

Melyik a nagyobb bűn, Péter? Udvariatlannak lenni, vagy hazudni?

Igyekezz plíííz, az igazolással...

2017. nov. 3. 17:53
 46/48 Pombe ***** válasza:
50%

@Tom Benko - még erre...

#28: "Kik támogatják a kreacionizmust? Konkrétan?"

Nos, Péter állításával szemben mérvadó (szakmabeli) evolúció tagadó nincs Magyarországon. Pontosabban én csak kettő számbavehetőről tudok. Dr. Pauk János növénygenetikus gyakorlatilag irreleváns. Egyszerűen közli, hogy ha fene-fenét eszik is, ő a Bibliát tartja mérvadóank (egész pontosan azt, amit ő kiolvasni vél a Bibliából, és amit ő szó szerinti értelmezésnek hív - de az nem az! :)), és nem nagyon veszi arra a fáradtságot, hogy valamiféle tudományos cáfolattal előrukkoljon.

A másik Borhidi Attila (akiről Péter barátunk nem igazán tud, pedig ő tényleg próbálkozik tudományoskodó cáfolatokkal). Borhidi "Széchenyi-díjas magyar botanikus, ökológus, egyetemi tanár, politikus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja", és természetesen ő is hívő ember (ami önmagában nyilvánvalóan nem determinálja az evolúciótagadás kényszerpályáját), ám tagadja, hogy ő kreacionista lenne, pedig egy az egyben kreacionista zöldségeket hord össze (ha már növényekkel foglalkozik... :)).

Itt van egy törzsfejlődéscáfoló, vagy evolúció megkérdőjelező "pamflettje", ami sajnálatos módon a Magyar Tudományban meg tudott jelenni, dacára az olykor teljesen áltudományos levezetéseinek.

[link]

Az újságban később szerencsére 3-an is kielemezték Borhidi ámokfutását.

[link]

[link]

[link]

Jól látható, hogy Borhidi egyszerűen meghamisítja az evolúció mechanizmusának elvét (direkt működésképtelenné hülyíti), és a gyermekded kreacos érvelésekre bukik (véletlen mindenhol - a szelekciót szőnyeg alá sepri persze...:D - a szokásos kambriumi robbanás nóta...stbstb)

Ám ahelyett, hogy a vaskos tévedéseinek kiigazításait és a hiányos tényanyagának felfrissítését megköszönné, immáron a válaszában szinte idegrohamot kap, hogy az ő hatalmas tudását meg merték kérdőjelezni... :D

[link]

Erre már nem kellett válaszolni. A válasz önmagát minősíti.

Na, szóval több számottevő kreacosoról én nem tudok itt honunkban, ill. még Borhidi is felháborodik, hogy őt kreacionizmussal gyanúsítgatják... :D

Ja! És Péter! Még mindig várjuk Dr. Gáspár Róbert egyetemi docens evolúciócáfoló tudományos értekezéseit... :D

2017. nov. 3. 20:17
 47/48 Pombe ***** válasza:
50%
Oh .. a pamflet csak 1 "t"... na
2017. nov. 3. 20:21
 48/48 Tom Benko ***** válasza:
49%

Wow, megint beszabadult a kreás pontozóbrigád?

Nos, Péterem, szépen ki lett vesézve itt a felsorolt támogató tudóstársaság. Ehhez már nincs mit hozzáfűznöm.

2017. nov. 6. 19:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!