Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Buddhisták! Mit gondoltok erről?

Buddhisták! Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Szerintetek, ha egy tibeti buddhista szerzetes eljönne európába, és látna egy fehér európai embert, mandala, és buddhista karma jel tetoválással a karján, mit gondolna? Aki amúgy teljesen átlagis európaiként öltözködik/néz ki. Felismerné őket, jóleső érzéssel töltené el, vagy inkább valami divathóbortnak gondolná? Ti mit gondoltok az illetőről amikor láttok egy ilyet? Nekem volt már olyan, hogy egy lány karján felismertem a jelet, ami egy átlagembernek csak egy kriksz-kraksz. Egyből levágtam, hogy miben hisz. Erre gondolok:

karma jel:

[link]

mandala:

[link]

2017. okt. 15. 17:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
az ilyen tetoválások nem szükségszerűen jelképeznek meggyőződést, ahogy pl a nyakba akasztott rózsafüzér sem biztos hogy az ilető katolicizmusát jelöli
2017. okt. 15. 18:02
 2/10 A kérdező kommentje:
igen ez igaz, bár egy tetoválás és egy rózsafüzér között van egy kis különbség: a rózsafüzért bármikor leveheted, de a tetoválást nem. szóval én feltételezem, hogy az illetőnek sokat jelentenek ezek a szimbólumok, ha örökre magán akarja viselni. bár ott a másik véglet, a gengszterrapperek akik szentekkel és keresztekkel vannak televarrva. kétlem, hogy az ő esetükben a mély vallási meggyőződésről szól a dolog.
2017. okt. 15. 18:06
 3/10 A kérdező kommentje:

[link]

ezt az illetőről se nagyon tudom elképzelni, hogy vasárnaponként misére jár. főleg ha jól tudom, a biblia tiltja a tetoválást (megjelölést).

2017. okt. 15. 18:08
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Csak erre válaszolnék, mert a fő kérdésre nem nagyon tudok hitelesen.

A Biblia nem tiltja a tetoválást. Mondjuk ha valaki a sátánt rakatja így magára, biztos nem lehet jó szemmel nézni keresztényként, de egy normális tetoválással nincs gond.

2017. okt. 15. 18:28
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi! De nincs valami olyan tiltás hogy tilos "megjelölni" magad? A tetoválás is az. Biztos vagyok benne, hogy valahol hallottam ilyenről.

[link]

2017. okt. 15. 18:37
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen értelemben nincs. Ahogy az általad linkelt oldalon is olvashatod.

De idézek arról az oldalról:

"A III. Mózes 19:28 úgy tűnik erre utal amikor ezt mondja: „Testeteket a holt emberért meg ne hasogassátok, jeleket ne írjatok magatokra.” eredményeket Egyiptommal és Kánaánnal kapcsolatban a fenti régeszeit figyelembe véve, úgy tűnik, Isten pont ezeket a vallási célú rituálékat tiltotta meg, nem pedig a tetoválást, ahogy eddig gondoltuk."

Persze én korábban sem gondoltam úgy, de sok keresztény gyülekezet tévesen értelmezte ezt a mózesi tiltást.

Láthatóan kezdenek ők is rájönni, hogy nem úgy kellett volna értelmezni.

Mint írtam, attól függ, hogy mit tetováltatsz és miért.

A cikk felhozza az egyiptomi termékenység rítusokat. Ha te is ezért tetováltatsz, azt elítéli a Szentírás.

De ha pusztán azért, mert tegyük fel tetszik egy motívum, azzal nincs semmi gond.

2017. okt. 15. 18:43
 7/10 anonim ***** válasza:
56%

így van a biblia nem tiltja a tetoválást bár van egy ószövetségi hely amit neoprotestáns szekták szeretnek "tetoválás"-ként fordítani de számos más fordítás nem úgy fordítja, illetve a "hagyományos" felekezetek olyanok is amik vissza tudják magukat vezetni az apostolokig sem tiltják a tetoválást, sőt a kopt ortodoxok kifejezetten tetoválnak is magukra ennek meglehetősen gyakorlatias okai vannak

na de visszatérve az eredetire sajnos amit mondasz hogy a tetoválást nem lehet "csak úgy levenni" manapság a kutyát nem érdekli, már jópár éve rengeteg emberrel lehet találkozni aki távolkeletázsiai szent szövegeket rituális szimbólumokat, vagy épp indián törzsi rituális tetoválásokat varrat magára és ha megkérded miért hát csak mert jól néz ki, ami persze igaz is, de szerintem egy tetoválásnak nem pusztán az esztétikumból kéne fakadnia

(ja és ham egkérded h amúgy tisztában van e vele mi is az alig alig tudnak rá értelems választ adni)

a buddhizmus esetében meg sajnos különösen is gyakori hogy valaki mélyebb utánanézés nélkül buddhistának vallja magát, mert valahol egy édesvíz kiadótól származó könyvben olvasott valami jót a buddhistákról, de ha beszélsz vele kiderül hogy a legalapvetőbb dolgokkal nincs tisztában. Kicsit olyan mintha mondjuk egy keleti ember elolvasná hogy a római összeomlás után bizánc a civilizáció megőrzője maradt nyugaton pedig a kereszténység volt ami civilizálni tudta a barbárokat és egy viszonylagos békét tudott eredményezni ami reneszánszok sokaságát hozta később, a modern tudományosság kialakuláshoz a szerzetesség vezetett, ingyenkórházak, árvaházak, iskolák stb stb erre azt mondja "hú ez tök jó akkor én mostantól keresztény vagyok" a nyakába akaszt egy feszületet, és igyekszik jótékonykodni, de ha megkérdezik ki az a jézus, pontosan milyen a kereszténység istenképe, a keresztények szerint mi lesz z emberrel a halála után már nem tud válaszolni

2017. okt. 15. 18:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Én katolikus vagyok, de falra mászom attól, ha valaki csupán divatból hord keresztet a nyakában, meg pár éve divat volt lányoknál a kereszt a pólón, meg keresztes gyűrűk, stb. Nem értem, minek hord magán valaki ilyet, ha nem hívő. Osztálytársam pólójá is pár éve kereszt volt, mégis ott szidta a vallást. Buta divathóbort, de ha jól esik neki, csinálja. Gondolom, a buddhisták is így vannak ezzel.

Amúgy a kis vitára rátérve, tényleg nem tiltja a Biblia a tetkót, a kopt keresztényeknek is van a csuklójukra egy kereszt tetoválva. :)

Amúgy kerdező, ne külső alapján ítéld meg, ki kereszteny. Tessék, ők is azok. [link]

2017. okt. 15. 19:10
 9/10 anonim ***** válasza:

" bár ott a másik véglet, a gengszterrapperek akik szentekkel és keresztekkel vannak televarrva. kétlem, hogy az ő esetükben a mély vallási meggyőződésről szól a dolog. "

" ezt az illetőről se nagyon tudom elképzelni, hogy vasárnaponként misére jár. "

A kereszténységben nincs előírás,hogy hogyan kell kinézni,a mi gyülekezetünkben is vannak emberek,akikről az utcán meg nem mondanád,hogy keresztények,pedig azok. Ne ítélj külső alapján,mert nem attól hívő valaki,hogy tetőtől talpig apácaruhában vagy reverendában van. A Jehova tanúinál van előírás a ruházatra is,de az más tészta. Mert kinek van szüksége orvosra,az egészségesnek,vagy a betegnek? Kinek van szüksége arra,hogy adjanak neki,a milliárdosnak,vagy a szegénynek? Kinek van szüksége a megváltásra,a bűntelennek,vagy a bűnösnek? Röviden,azt,hogy valakinek milyen mély meggyőződése van valamiről,csak ő tudhatja,nem szabad nekünk külsőről leolvasni.

2017. okt. 16. 09:22
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

8-as! Nagyon tetszik ez a szám! Küldenél még ilyeneket, ilyen zenekarokat? Nem vagyok rocker, mindig elektronikus zenéket hallgattam, de ez nagyon bejön.

2017. okt. 16. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!