Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit gondoltok?

Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Nekem ez a véleményem.:

Istenről az igazság, hogy sajna egy olyan szó, ami alatt sokan mást-mást értenek, ezért had definiáljam matematikai precizitással rögtön, hogy én mit értek isten szó alatt:

ISTEN = TEREMTŐ

Rémítő lehet, hogy e definíció (a sok odakünn lévőekkel szemben) nem próbálja sugallni sem azt, hogy a teremtő ilyen-olyan nemiségű anyag/energia/forma/kép lenne, ahelyett, ami kialakítja azt, sem azt, hogy ő azon kívül, hogy LÉTEZIK és TEREMT igazából mi is vagy mit is teremt, s hogyan ((pl. 0-24 sasol, s ítélkezik és bünteti a helytelent vagy éppen mit is teremt mikor), sem azt, hogy hol is van (pl. humanoid testben felhőszéken X magasan az Y alacsonyhoz képest), avagy hány helyen hány darabban hogyan mit is csinál milyen formában vagy forma nélkül. Tehát ezekről nem szóltam, mert szabályokat, energiákat, életet, formákat bárki tud teremteni. MINDEN s MINDENKI PONTOSAN OLYAN MÉRTÉKBEN ISTEN, amennyire teremtő. S hogy ki mennyire képes mit is teremteni az a tisztességgel, erkölccsel, legfennköltebb, legmagasztosabb ideálokkal s célokkal is összefügg, úgyhogy ugyan filózgathatnánk a legmagasabb / legfelsőbb / legmindanhatóbb teremtőről (akiről mióta is gondolhatnád, hogy megszámolható s pontosan 1 db is van?), de mi értelme lenne, vajon mennyit tudnál felfogni belőle, ha Te magad nem válasz előbb (pl. felfogó-)képesebb teremtővé? S vajon tényleg arra vagy kíváncsi, hogy mi az igazság a legfelsőbb teremtőről/istenről vagy csupán arra, hogy, amikor legelőször teremtették beléd az isten szót, akkor ők (kik is?) mire is érthették ill. használták akkor anno eme szót pontosan, amivel most mit is akarsz kezdeni? O.O

Tehát mivel egyesekben sok lehet az istenképek körüli zűrzavar így íme pár vélt IGAZSÁG A VALÓDI ISTENRŐL, de ezekről nem állítom, hogy szentírás, ne fogadd el vakon, de ha letesztelés után egy picit is boldogabb megértést eredményez, mint egyes istenképek olyanoktól, akikből a teremtési képesség többnyire arra futotta csak, hogy KIZÁRÓLAG saját istenképeiket (pl. önmagukat) állítsák be isteneknek vagy bármi olyat, ami a nagymértékű boldogságot, jólétet vagy a lények teremtési = isteni képességeit degradálná, akkor már megérte ezt idepötyögni.

2017. okt. 12. 16:28
 1/4 Blaster123 ***** válasza:

Bármilyen vallásba szétnézel egyénenként kb mindenkinek más az istenképe, te most leírtad a sajátodat.

" íme pár vélt IGAZSÁG A VALÓDI ISTENRŐL"

Jópár ember kimondta már e mondatot több ezer féle istenképeikről.

2017. okt. 12. 22:06
 2/4 KZitus ***** válasza:

Szia

Igazad van, sokféle istenkép van, sokan sok féle képpen magyarázzák.

Pedig a dolog végtelenül egyszrű, mert maga a Teremtő Isten mutatkozik be sok helyen a Bibliában.

Én csak egyet idéznék:1Korintusz 8:5, 6

Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek, akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala.

na talán még egyet :-)

„Ne félj, mert én veled vagyok. Ne tekintgess magad köré, mert én vagyok Istened. Én megerősítelek. Valóban megsegítelek. Szilárdan támogatlak igazságos jobbommal ” Ézsaiás 41:10.

2017. okt. 13. 09:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Olvastad már a 103. Zsoltárt? (az egészet)

De talán az egyik legkifejezőbb igei rész Istenről az Írások elején található.

1Mózes 1:26 Akkor ezt mondta Isten: Teremtsünk embert a magunk képére és hasonlóságára.

2017. okt. 13. 09:51
 4/4 anonim ***** válasza:

" mert szabályokat, energiákat, életet, formákat bárki tud teremteni."

Jó, hogy ezt leírtad, mert ez egy konkrét és ellenőrizhető állítás. Ugye az állítás szerint mindenki képes rá, a mindenkibe pedig te is beletartozol. Te hát te is képes vagy

ENERGIÁT TEREMTENI.

Nos, én erre az energiára lennék kíváncsi. Mert ha ez igaz, akkor egyrészt esélyes vagy a fizikai Nobel-díjra, másrészt megdöntöd az emberiség eddig felhalmozott ÖSSZES tudományos ismeretanyagát, mellesleg pedig megoldod az emberiség oly nyomasztó energiaválságát egy csapásra.

Tehát, halljuk! Milyen energiát vagy képes teremteni?

2017. okt. 13. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!