Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi ez a nagy ellenszenv a...

Mi ez a nagy ellenszenv a katolikusokkal szemben?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon sokszor látom azt, hogy gyakran a protestánsok, de inkább a neoprotestánsok oltogatják a katolikusokat, a katolikus egyházat, láttam már, hogy konkrétan az antikrisztus egyházának nevezték a Katolikus Egyházat. Mi ez az ellenszenv, és mért nem jártok magatok utána annak, mit miért csinálnak úgy a katolikusok, ahogy. Miért téves, berögzött állításokra hallgattok ahelyett, hogy pl. megkérdeznétek egy katolikusról? Arra gondoltam, talán itt megbeszélhetnénk a félreértéseket. Mi az ellenszenvetek oka?

Kérlek titeket, kultúráltan vitázzunk, ne személyesedjünk, sose a vitapartnered személyét támadd, csupán az állítását cáfold. És ne menjünk át veszekedésbe, normális hangnemben társalogjunk.

2017. okt. 9. 18:57
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
51%
Nálam is ez volt,azért írtam. Nem dönthettem el sem a keresztséget,sem az elsőáldozást sem a bérmálást. Ezzel alapjáraton nem is lenne gond,ha csak ennyi lett volna,mert nyilván ez nem gátol semmiben,a gond ott kezdődött,hogy mivel nem voltam akkor hívő,ateista voltam,nem viselkedhettem másképp,márpedig "meg vagy keresztelve,elsőáldozó is voltál,mi az,hogy nem hiszel,tessék keresztényként viselkedni",tehát elvárások voltak egy olyan dolog miatt,amit eleve nem én választottam. Nem hagytak választani,de amikor látták,hogy nem akartam aszerint élni,már nem vállalták a felelősséget,hanem letudták annyival,hogy én mentem a bérmálásra,az én bajom. Már hívő vagyok,gyülekezetbe járok és majd be fogok ott merítkezni,mert ez az,amit én választottam,most döntöttem Isten mellett,nem babakoromban,ami után ráadásul évekig ateista voltam és mint mondtam,ez nem egyedi történet,rengetegen voltak ugyanígy és mégtöbben azok,akik ateisták is maradtak utána,mert nemes egyszerűséggel nem döntöttek Isten mellett a csecsemőkeresztelésnél. Ez most nem neked szólt kérdező,hanem annak a válaszolónak,aki szerint csak a katolikus keresztelés az érvényes. Nem az,ha nem te választottad és hitetlen maradsz.
2017. okt. 11. 10:45
 32/36 A kérdező kommentje:

Senki nem mondta, hogy csak a kazolikus keresztelés érvényes, mi más egyházak keresztelését is elfogadjuk, csak feleslegesnek tartjuk az újrakeresztelést, mert egyszer már meg lettél keresztelve, ami eltörölhetetlen jegyet hagyott rajtad. Persze az is érthető, hogy mostmár szeretnéd magad megvallani a hited. :)

Kár, hogy annak idején nem hagyták, hogy az elsőáldozásról és a bérmálkozásról szabadon dönts.

2017. okt. 11. 11:03
 33/36 imakommandós ***** válasza:
40%

Ez badarság.

Az a keresztelkedés ami nem (saját) hitből történik az annyit se ér mint erdőtűznek egy vizipisztoly.

Hit nélkül semmi értelme sincs semmilyen igazságos cselekedetnek, mert nem a cselekedet tesz igazzá, hanem a hit és az abból fakadó cselekedetek.

Fára tudnék mászni az ilyen vallásos szlogenektől, hogy soha nem mosható le, stb. Dehogynem. Bárki aki nem hitből él, az nem igaz Isten előtt akármennyire is lelocsolták előtte.

2017. okt. 11. 11:25
 34/36 anonim ***** válasza:
67%

A Didakhét is említhette volna, csak az sem foglalkozik külön a gyermekkeresztség kérdésével.

Bár azt írja, hogy élővíz hiányában a meghintéses keresztség is tökéletesen megfelel.

Így lényegében mindegy, hogy valakit 1 m3 vízben fürdetnek egy medencében, vagy pár csepp vízzel hintenek meg, nincs különbség. Azt elismerem, hogy javasolja, lehetőség szerint élő vízben kereszteljenek. Tudtommal ilyet nem nagyon gyakorol senki sem Mo-n. Izraelben hallottam, hogy most is szoktak keresztelni a Jordán folyóban, illetve Ortodox területeken néhol.

"most titeket is ugyanígy megment a keresztség, hiszen az nem a test szennyének a lemosása, hanem könyörgés az Istenhez, hogy adjon tiszta lelkiismeretet Jézus Krisztus feltámadása által"

A keresztség nem csak hitünk megvallásának egyik módja, hanem Isten kegyelmét közvetíti és a bűnöket eltörli. Tarthatod humbuknak az egészet, attól még nem lesz az.

"Akkor majd tiszta vizet hintek rátok, hogy megtisztuljatok minden tisztátalanságtól"

2017. okt. 11. 18:46
 35/36 anonim ***** válasza:
7%
Nézd meg a történelmük, a jelenük, olvasd a Bibliát és rengeteg mindenre rájössz majd. Igaz ez mind próféciákra mind viselkedésbeni párhuzamokra.
2018. ápr. 15. 00:39
 36/36 anonim ***** válasza:
8%
És ott repül a 0 százalék ez pontosan egyenlő az önkritikával amit nagyon sok katolikus felmutat főleg ezen az oldalon. Ha meg nincs félni valótok akkor nem vennétek magatokra hiszen ezek pont, hogy tisztáznának bennezeket. Isten elött úgy sincs titok.
2018. ápr. 16. 21:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!