Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi ez a nagy ellenszenv a...

Mi ez a nagy ellenszenv a katolikusokkal szemben?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon sokszor látom azt, hogy gyakran a protestánsok, de inkább a neoprotestánsok oltogatják a katolikusokat, a katolikus egyházat, láttam már, hogy konkrétan az antikrisztus egyházának nevezték a Katolikus Egyházat. Mi ez az ellenszenv, és mért nem jártok magatok utána annak, mit miért csinálnak úgy a katolikusok, ahogy. Miért téves, berögzött állításokra hallgattok ahelyett, hogy pl. megkérdeznétek egy katolikusról? Arra gondoltam, talán itt megbeszélhetnénk a félreértéseket. Mi az ellenszenvetek oka?

Kérlek titeket, kultúráltan vitázzunk, ne személyesedjünk, sose a vitapartnered személyét támadd, csupán az állítását cáfold. És ne menjünk át veszekedésbe, normális hangnemben társalogjunk.

2017. okt. 9. 18:57
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
34%

Engem biblikusan alámerítettek. Az, hogy csecsemőként be lett vizezve a fejem, az semmit sem jelentett, a Bibliában sincs ilyenről szó, Jézus sosem mondott ilyet.

Ez volt az ÉN döntésem. Az enyém és senki másé. Mi a gond ezzel?

2017. okt. 10. 06:36
 12/36 Vortrekker ***** válasza:
100%

Mikor "bevizezték a fejed" akkor pappá, prófétává és királlyá kentek föl, és a szüleid megígérték hogy a hitben fognak nevelni, és az Egyház, mit olyan szervezet ami felnőttnek és szavahihetőnek tartja tagjait, elhitte ezt.

gondolom a szüleid és a közösséged nem avatott be a hitbe, így szerintem nem baj az ha másutt bemerítkeztél (ki mondta hogy baj?), szabad országban élünk.

2017. okt. 10. 09:30
 13/36 anonim ***** válasza:
68%

"Ez volt az ÉN döntésem. Az enyém és senki másé. Mi a gond ezzel?"

Az a gond vele, hogy ha már volt gyermekkorodban keresztelésed, akkor az érvényes és eltörölhetetlen. Megismételni meg fölösleges és nem is lehet. Már az első hitvallásban benne van, hogy "vallom az EGY keresztséget". Jézus azt tanította, hogy kereszteljetek meg mindenkit az Atya, a Fiú, és a Szentlélek nevében. Ez már megtörtént. Az apostoli hitvallást elfogadó egyházak el is ismerik ezt és nem keresztelnek újból, ha netalántán felekezetváltás történne. Egyes "kisegyházak" viszont láthatóan tagadják ezt.

Tehát nem a felnőttkereszteléssel van baj. A Katolikus Egyház is végez ugyanúgy felnőtt keresztelést, nem kötelező babakorban. Itt a gond azzal van, hogy ezek a kisegyházak azt hiszik, hogy az ő keresztségük a tökéletes és nem Krisztusé.

2017. okt. 10. 10:31
 14/36 imakommandós ***** válasza:
10%

A csecsemő keresztség gyakorlata Isten rendelésének a gúnyolása.

Csak azt szabadna megkeresztelni akinek van már saját hite. Anélkül csak varázslás az egész. A "varázslók hiábavalósággal vigasztalnak".

2017. okt. 10. 12:44
 15/36 anonim ***** válasza:
75%
Az apostolok is számos alkalommal a megtérő egész házanépét megkeresztelték. Vagy kihagytam valamit és volt olyan kitétel, hogy egész házanépét, kivéve a gyerekeket?
2017. okt. 10. 12:50
 16/36 imakommandós ***** válasza:
10%
Hol olvastad, hogy megkereszteltek egész házanépet?
2017. okt. 10. 13:02
 17/36 anonim ***** válasza:
0%

13# végül is az, hogy egyedül engem nem kérdeztek meg és döntöttek a fejem felett, az nem számít.

A saját döntésű bemerítkezésnek van bibliai alapja. Hát annak van e, hogy fognak egy csecsemőt és bevizezik a fejét, miközben még saját magáról sem tud, nemhogy Istenről!

Gondolod ez a pár csepp víz ment meg bárkit a kárhozattól? Én úgy tudom, hogy Jézus Krisztus, de ha neked mást tanítanak, akkor baj van.

2017. okt. 10. 13:09
 18/36 anonim ***** válasza:
75%

ApCsel 16,15

ApCsel 16,30-34

1Kor 1,16

ApCsel 10,47-48

2017. okt. 10. 13:10
 19/36 imakommandós ***** válasza:
10%
Szerinted ezeknél a házaknál már hittek a csecsemők és ezért lelocsolták őket?
2017. okt. 10. 13:25
 20/36 anonim ***** válasza:
75%

Felesleges ez a keresztségen való gúnyolódás.

Azért keresztelték meg őket, hogy Isten gyermekei lehessenek, mert a családfő hitt Krisztusban.

Melyik résznél írja kivételként a gyerekeket? Továbbra sem látom.

2017. okt. 10. 14:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!