Gyónás menete? (nem tudom teljesen a szöveget)
Római katolikus vagyok és nemteljesen emlékszem a gyónás szövegére.megköszönném ha kijavítanátok a hibáimat.
Dicsértessék a Jézus Krisztus.
Gyónom a mindenható Istennek és Isten helyett neked lelkiatyám hogy utolsó gyónásom óta ezeket a bűnöket követtem el.
(bűneim)
Teljes szívemből bánom minden bűnömet,mert azokkal a Jóistent megbántottam.Fogadom hogy Isten segítségével a jóra törekszem,a bűnt,valamint a bűnre vezető alkalmat kerülöm.
ennyi jutott eszembe..:S
"nem értettétek a kérdésem mért bocsásson meg nekem az isten? nem ismerem nem tett semmi olyat ami nekem vagy másoknak jólenne ha tett is azt sem tudják alá támasztani semmivel akkor miről beszélünk? azért találták ki ezt az egészet mert nagy volt a széthúzás és ,hogy valami össze tartsa az embereket meg ,hogy a pap a Közvetítő nevetséges komolyan mondom de várom az ellen érveket meg ha már meg gyónom bűneim akkor már elisvan felejtve ha embert ölök elmegyek gyónni a templomba és akkor már jó az idő??? meg ha igazis amit mondanak az emberek vagy mondokti is akkor is miaz hogy CSAK A JÓK MENNEK EL????? KÖSZÖNÖM ÉN EBBŐL NEM KÉREK! nyugodtan lelehet pontozni de akkoris várom az ellen érveket !EGY GONDOLKODÓ EMBER a nyelvtani hibákért elnézéseteket kérem !"
Erre a kérdésre válaszolnék.Istennek köszönheted a világot melyben élsz.Ő teremtette az embert.Olvasd el a Bibliát és akkor megismered.A gyónásról pedig: a bűnöket nem úgy gyónjuk meg ,hogy megölök egy embert ,elmegyek gyónni és el is van felejtve.Hanem csak akkor nyerünk bocsánatot ha őszintén bevalljuk bűneinket és megbánjuk őket teljes szívünkből.Természetesen te döntöd el ,hogy hiszel e Istenben.Ezeket a dolgokat nem lehet "ésszerűen" elmagyarázni.Hit kérdése.Én szerintem létezik Isten és bármi történik az az ő akarata volt.Ha imátkozol hozzá ő meghallgat és segít.De nem úgy működik ,hogy megkérem őt ,hogy nyerjek a lottón és ő teljesíti.Nem.Ez attól is függ ,hogy mennyire érdemled meg.Ha hűen imádkozol minden nap legalább egyszer akkor Isten meghálálja a kitartásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!