Jehova Tanúi miért ennyire összetartóak?
Két dolog tud igazán összekovácsolni gyorsan egy közösséget. Maga az, hogy viszonylag kis csoport, így a kisebbségérzet, valamint az ellenségkép.
Esetükben mind a kettő teljesül, nem csoda, hogy ennyire összetartóak.
van olyan eset is, ha valaki nem mer nem összetartani.
amúgy ellent mondanék, számos közösség (legyen vallásos vagy nem) összetartó.
még itt Mo-n is, pedig nekünk sokat kéne még ezen a téren tanulni ---
Szia
Figyeld továbbra is az ismerőseidet, és a viselkedésükből rájössz a János 13:35 hogyan teljesedik rajtuk.
Zitus egy bibliai példát hozott, viszont tudjuk, hogy ez az összetartás nem ennek köszönhető. Zitus nő, így nem is kaphat magas rangot a gyülekezetben, ellenben például azokkal a vénekkel, körzetfelvigyázókkal, és Raymund Frantz vezető testületi tagokkal, akiknek valóban háttértudásuk a szervezet működéséről. Ugye nem gond Zitus, ha egy vezető testület tagjának, az információit veszem hitelesen és nem a tiéd?
Ezt azért volt fontos tisztázni, mert az általam felsorolt rangban, Frantz úr is már leleplezte Jehova tanúit. A tanúk egy olyan kínai agymanipuláció módszert alkalmaznak, mint amit a történelmi diktatúrában például Hitler is alkalmazott. Az "összetartás" ennek a diktatórikus, agy és érzelmi manipulációk rendszerének köszönhetőek. Nem szándékozom most oldalakban leírni ezt a dolgot, mert már a múltban megtettem ezt egy másik kérdés alatt.
Aki tud angolul az sok mindenhez hozzáfér ezen az oldalon, ahol részletesen leírják, hogyan válik valaki olyanná, mint Zitus, vagy cocomaci.
Vidiripi
Kérdező! Én is csak azt tudom javasolni hogy figyeld csak őket tovább. Lehet hogy az a néhány személy akikről írsz valóban összetartóak.
De azért hadd kérdezzem már meg: Miben is nyilvánul meg ez az összetartás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!