Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit vártok, mi lesz veletek a...

Mit vártok, mi lesz veletek a halál után, akik nem hiszitek Istent?

Figyelt kérdés

Kit fogtok kérni,ha nem Jézust?

Miért nem lássátok be,hogy Isteni hit nélkül nincs értelme az emberi életnek?

2017. okt. 2. 08:11
1 2 3
 11/21 Dongaben ***** válasza:
56%

Dante6666!

Köszi, mindenki nevében!

Valahol azt írja a szentírás, hogy a Földön végzett jó cselekedet duplán számít a túlvilágon... Ha ez így van, akkor őrült "hendikep"-el indulok sok vasárnapi hívő előtt...

2017. okt. 2. 14:39
 12/21 anonim ***** válasza:
61%

"imádkozni fogok a lelketekért,hogy bocsásson meg nektek Jézus amiért kételkedtek benne."

Nos, ez igencsak szép dolog, kellemes időtöltést!

Csak egy ponton vagy eltévedve: mi nem "kételkedünk" Jézusban.

Hogy jobban megértsd, olvasd el a "kételkedés" szó jelentéseit:

[link]

Sokan elhisszük, hogy Jézus létező személy volt, miért is ne lehetett volna?

Csak a köréje font hitrege, a nevében elkövetett rengeteg bűn és mészárlás nem illik bele a képbe.

De téged senki nem gátol meg az imádásában és az imádkozásban, ez mindenkinek magánügye.

Én nem szólok bele a tiedbe, te is hagyd békén az enyémet, jó?

2017. okt. 2. 15:48
 13/21 A kérdező kommentje:

Ha Jézusban hiszel,akkor azt is el kell hinned,hogy Ő VOLT ISTEN FIA ! az Isten öltött testet,hogy elmondja az embereknek,hogy az Úr maga a SZERETET

Ha nem a szeretetben hiszel,akkor miben akarsz? a gyülöletben? a hazugságokban? sorolhatnám estig,majd ha lesz gyereked,(esetleg ha van) és belenézel a szemébe,magyarázd el neki,hogy ő egy majomból lett,mint sem Isten teremtette és örök életre lett teremtve

Biztos az a jó döntés

(bocsi a vélemény kifejtésért)

2017. okt. 2. 15:54
 14/21 Dongaben ***** válasza:
76%

Dante6666!

Már a kérdésed is roppant magas intelligenciáról árulkodott! Te komolyan hiszed, hogy, aki nem követi az egyház dogmáit, az nem cselekedhet jót? Nem jó ember? Nem tudom, mi késztetett a kérdés feltevésére, de ezzel szégyenbe hozod az értelmesebb hívőket is!

2017. okt. 2. 16:07
 15/21 anonim ***** válasza:
61%

"Ha Jézusban hiszel,akkor azt is el kell hinned,hogy Ő VOLT ISTEN FIA!"

Ne blamáld magad ennyire!

Abban az időben rengeteg Jézus (Joshua) nevű férfi élt, és ezt elhiszem.

De hogy mit KELL hinnem és mit nem, azt szeretném saját magam eldönteni.

Honnan tudod egyébként, hogy kinek a fia volt?

Az Újszövetség minden sora jóval a feltételezett Megváltó után írodott, ezt tudod, ugye?

Messziről jött ember...

Szóval ez a "KELL HINNED" igencsak sántít.

Ne akarj mindenáron (és ilyen eőszakos módon) megtéríteni olyan embereket, akik ezt rossznéven veszik és nem kérnek belőle, mert ezzel lejáratod magadat is, és azoknak is ártasz, akik abban hisznek, amiben te.

Si tacuisses, philosophus mansisses!

2017. okt. 2. 16:51
 16/21 anonim ***** válasza:
76%
Ha lesz gyerekem és megmutatom neki ezt a kérdést, magától rájön, hogy bizony sok ember nem fejlődött sokat a majmokhoz képest. :)
2017. okt. 2. 16:56
 17/21 Dongaben ***** válasza:
61%
Ja! A "Viking" testvérnek külön köszönet!
2017. okt. 2. 17:03
 18/21 anonim ***** válasza:
74%

Én meg imádkozom Merlinhez, hogy bocsássa meg az ostobaságod.

Elég ratyi ember lehetsz, ha neked egy faszi - Jézus - a szeretet, nem pedig a szeretet maga.

2017. okt. 2. 17:11
 19/21 A kérdező kommentje:

sajnállak tikteket :)

De majd rájöttök (csak ne legyen túl késő)

2017. okt. 2. 18:34
 20/21 anonim ***** válasza:
74%

Na ezért nem szeretem a keresztény vallást. Szerintem egy vallásnak az lenne a dolga, hogy a hívőinek egyfajta "lelki támaszt" addjon (gondolom értitek mire gondolok) és mások bitét tiszteletben tartsa. Szerintem az, hogy ezt ki miben találja meg, vagy nem tart rá igényt, mindenkinek személyes döntése és senki másnak semmi köze hozzá, hogy én most ateista, buthista vagy tudomisén mi vagyok. Ezzel szemben ott vannak a keresztények akik a poklot jövendölik mindenkinek aki nem az ő igazukban hisz( tisztelet a kivétrlnek )és ilyenekkel jönnek, hogy "Remélem időben ráébredsz, hogy tévedtél és megtérsz" szerintem ez udorító, tüzzel vassal próbáljátok mindenkire ráeröltetni a hiteteket( tisztelet a kivételnek) közben nektek eszetek ávában sincs a másik véleményét figyelembe venni és közben még ti prédikáltok a szeretetről. Tegyük fel HA a keresztényeknek van igazuk és halálunk után az atyaúristen elé kerülünk( amit kétle) akkor én megmondom neki, hogy "Csókolom inkább a pokolba küldjön, legyen szives!" mert egy olyan isten országában ami ennyire intoreláns a saját "gyermekeivel" nekem ezsem ágában sincs élni! Ahogy látom van itt egy Ásatrú kolléga, na ha nem is hiszek benne ez egy "szimpatikus" vallás, ha szabad így kifejezni magam. Ahogy utánanéztem tiszteletben tartják mások hitét, gyakorlatilag nem végeznek térítést és a hívőinek megadja azt a bizonyos "lelki támaszt", javítsatok ki ha tévedek elég kevés információm van ezzel kapcsolatban, a keresztények többsége példát vehetne erről.

Köszönö, hogy végigolvasták és ha valamiben tévedtem vagy nem értenek velem eggyet szívesen fogadom az építő jellegü kritikát.:)

2017. okt. 2. 19:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!