Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti hiszitek, hogy előre el...

KZitus kérdése:

Ti hiszitek, hogy előre el van rendelve a 'halál ideje'?

Figyelt kérdés

Most hallottam egy temetésen: 'ennyi volt rendelve neki'.Én, a szeretet Istenéről nem tudom ezt elképzelni!

Valakinek 1 napot(sem) valakinek meg sok évtizedet?

Hogy lehet ezt elhinni? Mire alapozza, aki ezt hiszi?

2017. febr. 8. 10:21
1 2 3
 1/21 longlife ***** válasza:
15%
Arra alapozom,hogy minden fenn dől el.Eleve mi kicsiny hitüek vagyunk.Mi emberek tervezünk,de úgyis Isten végez.Mindennek meg van az oka.És ezt nem mindig tudjuk,hogy miért van.Később összerekódik a kép,ha valaki foglalkozik vele,és nyitott az eleve elrendelés hitében.
2017. febr. 8. 10:36
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Nem hiszem. Ha minden eleve elrendelt lenne az életünkben, akkor értelmezhetetlen lenne a szabad akarat fogalma, ami szerintem azért alapvetés a Bibliában.
2017. febr. 8. 10:39
 3/21 anonim ***** válasza:
86%

Isten tudja, hogy mikor halunk meg, hisz az örökkévalóságban mindenre egyszerre van rálátása (múlt, jelen, jövő), de a 2-es válasszal egyetértve, ez nem jelent elrendelést

De ugye nem azért kérdezed, hogy beleköthess a katolikusokba?

2017. febr. 8. 11:37
 4/21 anonim ***** válasza:

Gondolom a Prédikátor 3-ból idézett:

3,1 Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.

3,2 Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.

2017. febr. 8. 11:41
 5/21 anonim ***** válasza:
61%

Egy Jehova Tanúja feltett egy kérdést. Azzal nincs is gond, örülök neki!!! Olvastam már néhány hozzászólásodat. Nagyon megfogott, hogy a Bibliából érvelsz.

Kérdésedre válaszolva nem hiszek ebben. Hülyeség, hogy a temetésen azt mondták, hogy ennyi volt rendelve neki. Ki rendelt el mit? Mire gondol az illető, amikor ezt mondja? Ha ezt a választ megtudtad, oszd meg velem is akár itt, akár privátban.

2017. febr. 8. 12:16
 6/21 anonim ***** válasza:
63%

Nem úgy kell elképzelni ezt, hogy eleve el van rendelve, ki mikor hal meg, hiszen van szabad akarat, valakit meg is gyilkolhatnak, stb. Inkább arra utal ez, hogy Isten élet és halál Ura. Inkább úgy kellene fogalmazni: ennyi adatott neki, hiszen a holnapi nap már nem adatott meg..

Másrészről, ha meghal egy fiatal, mindenki szörnyülködik (nem ok nélkül), de ha meghal egy 98 éves, akkor senki nem csodálkozik, mert mindennek megvan a maga ideje.

2017. febr. 8. 14:18
 7/21 anonim ***** válasza:
27%
Igen, hiszem. A 'halál ideje' előre el van rendelve. Mint ahogy minden.
2017. febr. 8. 14:47
 8/21 anonim ***** válasza:
Hát, ha felfogadsz egy bérgyilkost, vagy megmérgezel valakit, vagy aidses leszel akkor igen..
2017. febr. 8. 15:16
 9/21 longlife ***** válasza:
37%
...lenne a szabad akarat fogalma,....szerintem amit az ember azt hiszi,hogy szabad akaratából tesz,azt maga az ember akarta,és tesz,..Na azt is Isten akarta.Vagy tudta,és engedte,hogy tegye.Ezért neveztem kicsiny hitünek az embert,mert azt hiszi,hogy megváltoztathatja.Mindenkinek az élete már m,eg van írva.Mi csak éljük.Mindenki a maga hite szerint.
2017. febr. 8. 15:16
 10/21 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, hogy ha teljessé lehet tenni a napjaink számát, akkor annak nem kéne előbb véget érnie, de sajnos meg tud történni.

A 2Mózes ezt írja:

25 Ha az Urat, a ti Isteneteket tisztelitek, akkor megáld kenyérrel és vízzel. És eltávolítom tőled a bajokat. 26 Nem vetél el, sem meddő nem lesz senki a földeden, és hosszú életet ajándékozok neked.

2017. febr. 8. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!