Ti hiszitek, hogy előre el van rendelve a 'halál ideje'?
Most hallottam egy temetésen: 'ennyi volt rendelve neki'.Én, a szeretet Istenéről nem tudom ezt elképzelni!
Valakinek 1 napot(sem) valakinek meg sok évtizedet?
Hogy lehet ezt elhinni? Mire alapozza, aki ezt hiszi?
Isten tudja, hogy mikor halunk meg, hisz az örökkévalóságban mindenre egyszerre van rálátása (múlt, jelen, jövő), de a 2-es válasszal egyetértve, ez nem jelent elrendelést
De ugye nem azért kérdezed, hogy beleköthess a katolikusokba?
Gondolom a Prédikátor 3-ból idézett:
3,1 Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak.
3,2 Ideje van a születésnek és ideje a meghalásnak; ideje az ültetésnek, ideje annak kiszaggatásának, a mi ültettetett.
Egy Jehova Tanúja feltett egy kérdést. Azzal nincs is gond, örülök neki!!! Olvastam már néhány hozzászólásodat. Nagyon megfogott, hogy a Bibliából érvelsz.
Kérdésedre válaszolva nem hiszek ebben. Hülyeség, hogy a temetésen azt mondták, hogy ennyi volt rendelve neki. Ki rendelt el mit? Mire gondol az illető, amikor ezt mondja? Ha ezt a választ megtudtad, oszd meg velem is akár itt, akár privátban.
Nem úgy kell elképzelni ezt, hogy eleve el van rendelve, ki mikor hal meg, hiszen van szabad akarat, valakit meg is gyilkolhatnak, stb. Inkább arra utal ez, hogy Isten élet és halál Ura. Inkább úgy kellene fogalmazni: ennyi adatott neki, hiszen a holnapi nap már nem adatott meg..
Másrészről, ha meghal egy fiatal, mindenki szörnyülködik (nem ok nélkül), de ha meghal egy 98 éves, akkor senki nem csodálkozik, mert mindennek megvan a maga ideje.
Én azt gondolom, hogy ha teljessé lehet tenni a napjaink számát, akkor annak nem kéne előbb véget érnie, de sajnos meg tud történni.
A 2Mózes ezt írja:
25 Ha az Urat, a ti Isteneteket tisztelitek, akkor megáld kenyérrel és vízzel. És eltávolítom tőled a bajokat. 26 Nem vetél el, sem meddő nem lesz senki a földeden, és hosszú életet ajándékozok neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!