Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Biblia elítéli a homoszexuál...

A Biblia elítéli a homoszexuális embereket? Ha igen, akkor tudnátok nekem tükrözni igékkel? Értelmes válaszokat szeretnék olvasni.

Figyelt kérdés
2017. szept. 29. 21:35
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Van valahol leirva az hogy a Fíú a Bibliának adta az ítéletet?"

Igen, ha megkerested volna, amire utaltál, és tovább olvastad volna, akkor megtaláltad volna. Jézus ezt mondta:

"És ha valaki hallja az én beszédeimet és nem hisz, én nem kárhoztatom azt: mert nem azért jöttem, hogy kárhoztassam a világot, hanem hogy megtartsam a világot. Aki megvet engem és nem veszi be az én beszédeimet, van annak, aki őt kárhoztassa: a beszéd, amelyet szólottam, az kárhoztatja azt az utolsó napon." (Jn 12,47-48)

Vagyis egyrészt az Atya teljesen a fiúnak adta az ítéletet, másrészt Ő azt mondja, hogy senkit nem kárhoztat, aki nem hisz Neki. De itt nem fejezte be Jézus a gondolatot, mert elmondja azt is, hogy mi fogja kárhoztatni az Őneki nem hívő embereket: az a Beszéd, amit Ő szólott. Ez pedig tágabb értelemben nem csupán az, amit földi élete során mondott, vagy amit abból lejegyeztek, hanem az egész Biblia egyrészt, de még inkább az, amit ma szól hozzánk a Szelleme által, amikor olvassuk, hallgatjuk az Igét. Ez a kárhoztatás alapja. Ő szól. Az ember azonban sok esetben süket füleket mutat felé, és nem akar hallani. Ha képtelenek lennének hallani, akkor nem lenne felróva nekik az érzéketlenségük. Hasonló gondolatot fejez ki Jézus a farizeusokkal kapcsolatban:

"És monda Jézus: Ítélet végett jöttem én e világra, hogy akik nem látnak, lássanak; és akik látnak, vakok legyenek.

És hallák ezeket némely farizeusok, akik vele valának, és mondának néki: Avagy mi is vakok vagyunk-é? Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad." (Jn 9,39-41)

2017. okt. 1. 11:33
 12/23 anonim ***** válasza:

*Genezis*

Nyilván senki sem arra gondolt,hogy maga a könyv ítélkezik.

A kérdést félre lehet magyarázni,de mi értelme ennek az okoskodó szőrszálhasogatásnak?

Ha nehézséget okoz a kérdező gondolkodásának megértése,szólj,és segítek felfogni,hogy mi a kérdés lényege.

2017. okt. 1. 11:55
 13/23 anonim ***** válasza:

"A Biblia nem hogy nem Ítél el senkit, hanem már mindenki el van ítélve, innen indul a történet..."

Ézs 29:21 Kik az embert elítélik egy szóért, és tőrt vetnek annak, aki őket a kapuban megfeddi, és elejtik csalárdul az igazat.

2Tim 4:1 Kérlek azért az Isten és Krisztus Jézus színe előtt, aki ítélni fog élőket és holtakat az ő eljövetelekor és az ő országában.

Jak 2:12 Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.

Tanulmányozd a Szentrást mert rád fér.

2017. okt. 1. 15:14
 14/23 anonim ***** válasza:

Asperrimus és Kakasmanó

-nektek is szól a #13

2017. okt. 1. 15:16
 15/23 anonim ***** válasza:

Asperrimus

"Ez a kárhoztatás alapja."

Vagy ez!

Jak 2:12 Úgy szóljatok és úgy cselekedjetek, mint akiket a szabadság törvénye fog megítélni.

2017. okt. 1. 15:21
 16/23 anonim ***** válasza:

"A Biblia elítéli a homoszexuális embereket?"

Legyetek szivesek olvassátok már el a kérdést.

A kérdező nem a homosexualitásrol kérdezett, hanem homosexuális emberekröl.

A Biblia nem a gyilkos embert "ítéli" el hanem a gyilkosságot.

Jézus semilyen bünöst nem ítélt el hanem azért jött hogy megmentse a bűnöst, és bennünket is. A Biblia nem azért iródott hogy a bünöst elítélje hanem hogy aki olvassa üdvösségre találjon Jézus krisztus által.

Elég ismerős a sátáni dogma és az is hogyan hadakozik a Biblia ellen már évezredekóta.

A Biblia-: A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre.

Itélő személy- Jézus

Itélet mércéje- a Törvény

A többi meg amit az ember összehord meg kigondol, meg félremagyaráz az lényegtelen.

2017. okt. 1. 15:36
 17/23 anonim ***** válasza:

Kakasmanó

"Ha nehézséget okoz a kérdező gondolkodásának megértése,szólj,és segítek felfogni"

Te tisztába vagy aval hogy mennyi keresztkérdés és becsapó kérdés és hány provokáló kérdés feltevödik itt?

Ha a kérdezőt igazán érdekli akkor tisztázza a gondolatmenetét.

Nem a válaszolok dolga hogy a kédező háttérgondolatát megfejtse.

Nekem a válasz adásnál a jelszavam-"meg van írva" a kérdező háttérgondolatátol függetlenül.

Szevasztok.

2017. okt. 1. 15:43
 18/23 anonim ***** válasza:

Kérdező

A Bibliának az az álláspontja hogy az ítéletnél a homosexuálisok el fognak kárhozni- kivéve ha meg térnek(megvallani,megbáni,elhagyni)bűneikböl!

2017. okt. 1. 15:49
 19/23 anonim ***** válasza:

Ez a kárhoztatás alapja, ha nem is ezt idéztem, amit írtam összhangban van ezzel:

"Ez pedig a kárhoztatás, hogy a világosság e világra jött, és az emberek inkább szerették a sötétséget, mint a világosságot; mert az ő cselekedeteik gonoszak valának. Mert minden, aki hamisan cselekszik, gyűlöli a világosságot és nem megy a világosságra, hogy az ő cselekedetei fel ne fedessenek; Aki pedig az igazságot cselekszi, az a világosságra megy, hogy az ő cselekedetei nyilvánvalókká legyenek, hogy Isten szerint való cselekedetek." (Jn 3,19-21)

2017. okt. 1. 16:31
 20/23 anonim ***** válasza:

A roma 1 reszet ha elolvasod megtudod idezek belole par verset,,,Az Isten azért szívük kívánságainak megfelelően átadta őket a tisztátalanságnak,+ hogy meggyalázzák saját testüket,+ 25 igen, azokat, akik az Isten igazságát+ a hazugsággal+ cserélték fel, és inkább a teremtést imádták, és annak végeztek szent szolgálatot, semmint Annak, aki teremtett, aki örökké áldott. Ámen. 26 Ezért adta át őket az Isten gyalázatos nemi vágyakozásoknak;+ mert asszonyaik is felcserélték a testükkel való természetes élést természetellenessel,+ 27 s hasonlóképpen a férfiak is elhagyták az asszonnyal való természetes élést,+ és gerjedelmükben egymás iránt gyúltak heves lángra, férfiak férfiakkal,+ s ocsmányságot cselekedtek,+ és a tévelygésükért+ járó teljes fizetséget+ megkapták önmagukban.

28 És mint ahogy nem találták helyesnek, hogy pontos ismeretük+ legyen az Istenről, az Isten helytelenített gondolkodásmódra+ adta át őket, hogy azt tegyék, ami nem illik,+ 29 minthogy telve is vannak minden igazságtalansággal+, gonoszsággal+, mohósággal+, rosszasággal+, tele irigységgel+, gyilkossággal+, viszálykodással+, csalárdsággal+, rosszmájúsággal+, sugdosók+, 30 rossznyelvűsködők+, istengyűlölők, arcátlanok+, gőgösek+, önteltek+, ártalmas dolgokat kieszelők,+ szüleik iránt engedetlenek,+ 31 értetlenek+, egyezségszegők+, természetes vonzalom nélküliek,+ irgalmatlanok+. 32 Ezek — bár nagyon is jól ismerik az Isten igazságos rendeletét,+ hogy akik ilyeneket gyakorolnak, halált érdemelnek+ — nemcsak hogy továbbra is teszik ezeket, de jóváhagyásukat+ is adják azoknak, akik ezeket gyakorolják.

2017. okt. 1. 21:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!