"Süttürüttü nevű felhasználó válasza:
Szaja, mi a véleményed a Márk 13,32-ről?"
32.Arról a napról és óráról pedig senki semmit sem tud, sem az égben az angyalok, sem a Fiú, hanem csak az Atya.
Itt az Ige Napról és óráról beszél. Ez azt jelenti, hogy az utolsó napot és utolsó órát Isten még nem nyilatkoztatta ki, még nem döntött róla. Amire szükségünk van, amit kinyilatkoztatott arra kell figyelnünk és arra kell hagyatkoznunk.
Nem érted. Itt nem arról van szó hogy az Atya már döntött, de a Fiú még nem tud róla.
Itt arról van szó, hogy az Atya még nem döntött arról a napról és óráról. Amint dönteni fog róla abban a pillanatban Jézus is tudni fogja és megcselekszi az Atya akaratát.
Az idők jeleit tudjuk és ismerjük, mert az Atya Jézus által kinyilatkoztatta azokat. A napot és az órát nem tudjuk, mert arról az Atya még nem döntött. Hosszan tűr az igazakért és választottakért, mondja az írás.
Még embernek is nehéz meghatározni bizonyos dolgokat, melyeknek alakulása több tényezőtől függ és több esemény befolyásolja.
Senki sem mondja meg, percre, másodpercre pontosan, hogy mikor csap le a villám. Annyit tudunk, hogy vihar lesz, lesznek villámlások, szél és eső, de azt senki sem tudja percre pontosan, hogy mikor csap le a villám.
Jn. 10,18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
Jn.5,26. Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:
Az Írás szerint Jézus Isten, az Atya függésében, határozatában, döntésében.
Az Atya Isten Jézus által teremtett mindeneket.
Kol. 1,16. Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;
Ez jelenti az Isteni hármasságot. Atya-Fiú-Szent Szellem. Az Atya az akarat és a döntés, a Fiú a cselekvés a Szent Szellem pedig a mindent átfogó és összekötő kapocs. Ez a Szentháromság.
Ezek a Bibliaversek mit tanítanak ? -„Elmegyek az Atyához, mert az Atya nagyobb nálam” – mondta Jézus (János 14:28). Jézus „nem foglalkozott az elbitorlás gondolatával, tudniillik azzal, hogy Istennel egyenlő legyen” (Filippi 2:5, 6).
Nem akarok gyűlöletet provokálni , csupán a saját meggyőződésem alapján azt hiszem , hogy sokkal ésszerűbb , egyszerűbb , és érthetőbb , ha csak a Biblia tanításai szerint vizsgálja valaki a fent említett kérdéseket , nem pedig emberek megállapításai szerint . Ha valakit megsértettem elnézést kérek !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!