Kérdező! #4-es kifakadásodra: olvasgass egy kis számítástechnikát. Bizonyos programelemek működésük gyorsítása érdekében puffert (külön tárolót) használnak bizonyos adatok átmeneti tárolására. Ha a program rosszul működik, több adatot tenne ebbe a tárolóba, mint ami belefér. Ez a puffertúlcsordulás.
Nem vetted észre, hogy itt egy számítástechnikát kedvelő ember poénkodott veled. Egyébként relatíve szellemesen.
Elvileg nem lehet ugyanaz, hiszen a Bibliában van valami ilyesmi sor: "Annak idejét nem tudja ember, de még a Fiú sem, annak idejét egyedül az Atya tudja."
Ha Jézus ugyanaz lenne mint az Atya, akkor evidens, hogy tudnia kellene neki is az időpontot.
Talán ismerős a biológia szabálya:
"Nem minden rovar bogár,de minden bogár rovar.
Ehhez hasonló Jézus lénye meghatározása is:
Jézus teljességgel Isten,de nem Ő az Isten.
Az egy Istennek ugyanis 3 megjelenési formáját ismerjük:Atya,(az Isten teljessége),a Fiú(Az Isten földi megnyilatkozása),A Szentlélek(az Isten mindenütt jelenvalóságának képviselete).
Egy-két ige Jézus Istenségéről ill. az Atya és Jézus egységéről, azonosságáról.:
Ján. 14;20. Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti énbennem, és én ti bennetek.
Máté 10;40 ...; és aki engem befogad, azt fogadja be, aki engem küldött.
Ján. 14;23. Felele Jézus és monda neki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: És az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Kol. 2;9. Mert Ő benne lakozik az Istenségnek egész teljessége testileg.
Kol. 1;19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;
Kol. 1;15. Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született;
Ján. 1;14. És az Ige testté lett és lakozék mi közöttünk (és láttuk az Ő dicsőségét, mint az Atya Egyszülöttjének dicsőségét), aki teljes vala kegyelemmel és igazsággal.
Ján. 1;1. Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
Ján. 1;2. Ez kezdetben az Istennél vala.
Ján. 1;3. Minden Ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, ami lett.
I. Kor. 8;6. Mindazáltal nekünk egy Istenünk van, az Atya, akitől van a mindenség, mi is Ő benne; és egy Urunk, a Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is Ő általa.
Zsid. 1;2. Akit tett mindennek örökösévé, aki által a világot is teremtette.
Kol. 1;16. Mert Ő benne teremtetett minden, ami van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremtettek;
Róm. 11;36. Mert Ő tőle, Ő általa és Ő reá nézve vannak mindenek. Övé a dicsőség mindörökké. Ámen.
Ef. 3;9. És hogy megvilágosítsam mindeneknek, hogy miképen rendelkezett Isten ama titok felől, amely elrejtetett vala örök időktől fogva az Istenben, aki mindeneket teremtett a Jézus Krisztus által.
Ján. 10;30. Én és az Atya egy vagyunk.
Ján. 14;7. Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek Őt, és láttátok Őt.
Ján. 14;8. Monda néki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
Ján. 14;9. Monda néki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? Aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
Fil. 2;6. Aki, mikor Istennek formájában vala, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy Ő az Istennel egyenlő,
Fil. 2;7. Hanem önmagát megüresíté, szolgai formát vévén föl, emberekhez hasonlóvá lévén;
Fil. 2;8. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes lévén halálig, még pedig a keresztfának haláláig.
Kol. 1;19. Mert tetszett az Atyának, hogy Ő benne lakozzék az egész teljesség;
Kol. 2;9. Mert ő benne lakozik az Istenségnek egész teljessége testileg,
Ószövetség (Úr Isten)
Ésa. 41;4. ...: én, az Úr, az első és utolsókkal is az vagyok én!
Ésa. 44;6. Így szól az Úr, Izraelnek királya és megváltója, a seregeknek Ura: Én vagyok az első, én az utolsó, és rajtam kívül nincsen Isten.
Ésa. 48;12. Hallgass rám Jákob és Izrael, én elhívottam, én vagyok az első és én az utolsó.
Újszövetség (Úr Jézus)
Jel. 1;8. Én vagyok az Alfa és az Omega, kezdet és vég, ezt mondja az Úr, aki van és aki vala és aki eljövendő, a Mindenható.
Jel. 21;6. És monda nékem: Meglett. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Jel. 22;13. Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég, az első és utolsó.
Mát. 11;27. Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és akinek a Fiú akarja megjelenteni.
Ján. 3;35. Az Atya szereti a Fiút, és az Ő kezébe adott mindent.
Ján. 5;22. Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Ján. 5;23. Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte Őt.
Zsid. 2;8. Mindent lábai alá vetettél. Mert azzal, hogy néki mindent alávetett, semmit sem hagyott alávetetlenül: de most még nem látjuk, hogy néki minden alávettetett.
Ján. 5;21. Mert amint az Atya feltámasztja a halottakat és megeleveníti, úgy a Fiú is akiket akar, megelevenít.
Ján. 10;17. Azért szeret engem az Atya, mert én leteszem az én életemet, hogy újra felvegyem azt.
Ján. 10;18. Senki sem veszi azt el én tőlem, hanem én teszem le azt én magamtól. Van hatalmam letenni azt, és van hatalmam ismét felvenni azt. Ezt a parancsolatot vettem az én Atyámtól.
Ján. 5;26. Mert amiként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában:
Ján. 5;27. És hatalmat ada néki az ítélettételre is, mivelhogy embernek fia.
Ján. 16;15. Mindaz, ami az Atyáé, az enyém: azért mondám, hogy az enyémből vesz, és megjelenti néktek.
I. Tim. 3;16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten meg¬jelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a po¬gányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségben.
Isten megjelent köztünk testben. Aki látta Jézust, az látta az Istent. Akié a Fiú azé az Isten is.
stb. stb. és még sorolhatnám.
Ezt egy másik kérdéshez írtam:
"Mindegyik neki egy másik megnyilvánulása, egy része. Én arra gondolok,hogy Isten pl unatkozhatott egyedül, ezért vágya támadhatott teremteni,valaki azt mondta, hogy őrajta kívül nem volt semmi, ezért csak úgy tudhatott el kezdeni teremteni, hogyha önmagát el kezdte felosztani. Tehát minden belőle van, még a tárgyak is az ő kicsi részei, mi is a "sejtjei" vagyunk neki, pici fénymagok."
Na és hát szóval még volt a Tékozló fiús-sztori; amit nem olvastam, csak hallottam, meg nem tudom, hogy írták-e már, hogy ott jön rá asszem egy ilyen megállapítást tesz magáról a Jézus, hogy "Az Atya és én egyek vagyunk". De itt amúgy már mikor ránéztem picit a válaszokra, asszem, János evangéliumát már írták, lehet, hogy abban volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!